Events By: Salma Syahbuddin May 30, 2019 @ 11:20am

Nak OOTD Dan Selfie Yang Super Cool Raya Ni? Ini 7 Teknologi Hacks Pengguna Huawei P30 Sahaja Boleh Try!

Pejam celik, pejam celik, tak sangka tinggal seminggu je lagi nak raya kan? Hooray! Jadi inilah masanya korang berkumpul bersama sanak saudara dan mengabadikan momen manis korang bersama-sama dengan hanya menggunakan Huawei P30. Jadi apa kata, kita tengok 7 teknologi hack yang super cool yang korang boleh guna masa raya nanti! Let’s check it out!

  1. Gambar Lawa Pakai HUAWEI P30 je, Ditambah Dengan Kuasa 50x Super Zoom

Wah, tengok ni je dah berangan nak ambik gambar kampung halaman yang sentiasa dirindui. Al-maklumlah, balik raya pun setahun sekali, jadi apa kata korang pun abadikan gambar kampung halaman korang menggunakan telefon Huawei P30 yang pastinya luar biasa! Lepasni, kalau rindu kampung, bolehlah scroll semula album korang okay!
 
Takde skill fotografi pun takpe, dengan teknologi zoom sehingga 50 x ini, korang gerenti boleh rakamkan gambar kemeriahan sambutan Hari Raya korang nanti! 
 
     2. Jangan Risau! Dalam Gelap Pun Boleh Ambil Gambar.  Super Night Mode Ada Jawapannya
 
Sekarang tempat gelap bukan lagi alasan untuk tidak merakam momen bersama keluarga. Mungkin sedikit rare bila korang ambil gambar dalam keadaan gelap. Yelah, dah nama pun raya, kenalah berjalan sakan kan? Jadi, tak perlu risau lagi kerana dengan Huawei P30 nak OOTD atau selfie dimalam hari pun dah takde masalah. Tengok gambar ni, cool kan?
 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Huawei Mobile (@huaweimobile) on

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Huawei Mobile (@huaweimobile) on

Lepasni korang boleh rakam momen bakar lemang atau kacau dodol untuk pagi raya nanti! 
 
     3. Nak Beli Baju Raya Tapi Tak Tau Size? Jangan Risau HUAWEI P30 ‘AR Measure’ Kan Ada?
 
 
Wah, dengan adanya AR Measure dari Huawei P30 ni, nampaknya bertambah senang lah kerja. Al-maklumlah, tiap kali nak beli baju raya online je mesti risau sebab takut size lah, takut seluar senget lah, tangan pendek lah. Macam-macam lagi lah!
 
Tapi dengan adanya HUAWEI P30 Pro yang dilengkapi dengan kamera ToF (Time of Flight) sensor dengan aplikasi pengukuran AR, telefon korang secara tak langsung kini berfungsi sebagai alat pengukur digital yang sangat praktikal. So, lepasni korang takdelah risau nak shopping lagi!
 
     4. Apa Powerbank Takde? Jangan Risau Dengan HUAWEI P30 Pro Dengan Super Charge 2.0  & Pengecas Nirwayar Kini Lebih Mudah
 
Korang pastinya risau bila terlalu sibuk ber-OOTD dengan cousin masing-masing atau sibuk nak selfie tapi tau-tau je bateri telefon korang dah nak habis, mesti rasa nak marah pun ada kan? Lebih-lebih lagi bila terlupa bawak powerbank atau powerbank pun dah habis bateri. Sure, rasa nak marah je.  Opss! Jangan risau dengan adanya  bateri dari HUAWEI P30 Pro dengan Super Charge HUAWEI P30/P30 Pro, korang hanya perlukan 30 minit je untuk mengecas bateri sehingga 70 peratus. Wow!
 
Jadi, korang bolehlah sembang dan sambuung makan sementara nak tunggu bateri fon korang tu terisi!
 
     5. HUAWEI P30 Pro Juga Ada ‘Al Calorie Counter’
 
 
Buat yang tengah diet tu, raya ni bukan alasan nak melantak semua makanan ye! Dengan Huawei p30 Pro korang boleh lah guna Al calorie counter  untuk kira jumlah kalori dalam setiap makanan yang korang ambil masa raya nanti! Jadi, bolehlah makan berpada-pada. Tak gitu! 
 
     6. Abadikan Momen Bersama Keluarga Dalam Satu Gambar Bersama HUAWEI P30 Pro Lensa Sudut Lebar!
 
 
Kalau raya je, mestilah nak ambik gambar ramai-ramai kan? Tapi… selalunya bila dah ramai ni, nanti adalah yang dapat gambar separuh muka je sebab tak cukup ruang nak zoom out. Stress kan? Nasib baiklah kali ni, Huawei P30 Pro tampil dengan lensa sudut ultra-lebar nya. Lepasni, sure semua pun boleh masuk dalam satu gambar!
 
     7. Terlalu Banyak Gambar Dalam Telefon, Transfer Je Guna OneHop!
Gambar family lah, gambar OOTD lah, selfie berjuta kali lah, gambar makanan lah, banyak lagilah gambar! Haa, bila jadi masalah tak cukup storan dalam telefon pintar korang tu, jangan stress tau! korang boleh share gambar, ataupun video dengan hanya menggunakan HUAWEI P30 dan P30 Pro. Lepastu, sentuh telefon korang pada MateBook untuk transfer semua gambar tadi okay! Tak lama pun, 1 minit je! 
 
 
 
 
 Awesome kan? Mesti korang dah tak sabar nak abadikan momen manis korang bersama family raya ni dengan tip hacks teknologi Huawei P30 yang Xtra kongsikan, betul tak?
 
Dan, berita baik buat semua yang mahu bergaya dipagi raya dengan HUAWEI P30, HUAWEI P30 Pro, dan HUAWEI MateBook 13. Dapatkan sekarang pada harga yang cukup berbaloi iaitu RM2,699, RM 3, 799, dan RM4,399. 
 
Bukan itu sahaja, sempena Ramadan ini korang juga berpeluang untuk membawa pulang pelbagai hadiah eksklusif dengan setiap pembelian HUAWEI. Malah, HUAWEI juga ada jualan online bermula pada 10 hingga 24 Mei 2019 dan korang berpeluang untuk membawa pulang tiket pergi dan balik ke Jepun! 
 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Huawei Mobile MY (@huaweimobilemy) on

 
 
Jadi, apa tunggu lagi? klik disini untuk dapatkan info lanjut okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Fri, 1 Nov 2019

Syamel Nervous Jumpa Ernie Zakri?

Aik…kenapa tu Syamel?

FESYEN Thu, 5 Sep 2019

Starting Off Fresh With New Kicks from adidas X AriZona Iced Tea

adidas Originals and AriZona Iced Tea collab lets you stand out by looking fresh, succulent and vivacious; just like the tea!

FESYEN Thu, 19 Sep 2019

Pharell Williams Supports Women Empowerment With Adidas Originals Campaign “Now Is Her Time”

Dear Pharell, we love you, sincerely, women from all over the world.

LIFESTYLE Thu, 4 Apr 2019

选一张牌,揭开你心里的秘密个性?

面对现实的社会,每个人总会隐藏内心的个性;而你的秘密个性会是?

Hiburan Tue, 23 Jul 2019

Harap Magis Hi Hi Bye Bye

Harap dipermudahkan.

LIFESTYLE Fri, 20 Jul 2018

午睡有「5大好处」抗衰老、摆脱金鱼脑…15分钟就够

「午睡」被誉为健康最天然的充电器,不仅能养眼、修复肌肤、延缓衰老、摆脱金鱼脑,甚至还可以降低罹患心血管疾病的风险,而且午睡只要15分钟就够了!

Hiburan Sun, 2 Sep 2018

Sebab Ariana Grande, Majlis Pengebumian Bertukar Kecoh?

Biskop Charles H. Ellis III bagaimanapun memohon maaf dengan mengatakan beliau tidak sedar tindakan ‘terlebih mesra’ pada majlis itu.

Hiburan Tue, 23 Oct 2018

Seram Beb! SANTET: Black Magic Bukan Hiburan Semata-Mata

Bukan sekadar hiburan semata, Santet membawa banyak pengajaran di mana ia merupakan kisah benar yang pernah berlaku di alam nyata.

Fab Foodies! Wed, 28 Mar 2018

明明超累却睡不着?多吃「5大好眠食物」一觉到天亮

生活中许多因素例如工作、压力,都可能让人睡不好,而长期失眠容易伤害身心,进而影响健康,其实,只要吃对食物,就能帮助睡眠。

Hiburan Tue, 29 Oct 2019

Frust Bercinta…Ara Johari ‘Racun’ Hati Sendiri?

Kerana terlalu mencintai pasangan yang telah pergi…

| Live TV