FESYEN By: SGMS Faida June 17, 2019 @ 12:37pm

Norish Kareem Sedia Peluang Pereka Tempatan Menyinar Di London

Pengasas jenama fesyen yang kini berpangkalan di kota London, Norish Kareem berhasrat membawa lebih ramai pereka fesyen tempatan untuk mengetengahkan jenama mereka di mata dunia

Menurut beliau, agak sukar untuk sesebuah jenama untuk menembusi pasaran antarabangsa namun dengan platform tepat, impian itu mampu direalisasikan.

“ Saya pernah merasai sendiri apabila jenama saya sukar diperkenalkan di peringkat antarabangsa. Di sini peranan saya untuk membantu pereka tempatan untuk memperkenalkan jenama mereka di kota London sempena Norish Kareem Fashion Week (NKFW) nanti.

“ Saya memberi keutamaan kepada pereka Malaysia yang berhasrat terbang jauh membawa jenama mereka ke peringkat Global dan yakin terhadap jenama mereka. Ini masanya,” katanya.

Norih Kareem yang merupakan pengasas kepada Norish Kareem Couture dan Norish Kareem Cosmetics bakal menganjurkan Norish Kareem Fashion Week (NKFW) pada September ini di tengah kota London.

Difahamkan, beberapa pereka fesyen telah bersetuju menyertai pertunjukan itu nanti antaranya Mw by Mimi Wahedah, Fana Couture, Lila Majnun, Angie Jewels & Co, Ummiriaz International dan beberapa pereka lain dari dalam dan luar negara.

Pertunjukan fesyen antarabangsa ini merupakan kolaborasi bersama dengan rakan strategik iaitu Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (MATRADE).

Acara pertunjukan fesyen ini dijangka diadakan di tengah kota London yang bakal dihadiri oleh pengiat fesyen dari seluruh negara.

Lebih istimewa, ini merupakan pertunjukan sulung yang dianjurkan oleh pihak Norish Kareem.

“ Kami berharap ia akan berjalan lancar dengan sokongan dari semua pihak. Pentas fesyen ini bakal mengetengahkan pereka dari Malaysia di pentas dunia dan memberi mereka pendedahan kepada industri fesyen antarabangsa,” kata Norish.

Dalam masa sama, Norish Kareem juga menyediakan ruangan berniaga di butik Norish Kareem London untuk pereka yang ingin mempamerkan jenama mereka di sana.

NKFW juga dijangka ‘mengegarkan’ bandar Doha, Qatar pada November depan dengan kolaborasi bersama pihak agensi kerajaan Qatar.

Pereka-pereka fesyen yang berminat menyertai acara ini boleh menghubungi pihak penganjur di [email protected]

Website : www.norishkareem.com

Ig : norishkareemlondon_official

Ig : norishkareemfashionweek

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Mon, 12 Nov 2018

Make this Resort in Bintan Your Christmas Holiday Destination

It’s the perfect getaway from the hustle and bustle of city life and yet, it isn’t too far away.

Hiburan Sun, 4 Nov 2018
Hiburan Fri, 14 Sep 2018

Tak Bertegur Dengan Heroin, Apa Jawab Syafiq Kyle Eh?

Pasangan pelakon ini pernah digosipkan bercinta pada tahun lalu namun dinafikan oleh keduanya. Agak-agak selepas tayangan Langsuir, adakah Syafiq dan Hannah akan berlakon bersama lagi?

Hiburan Sat, 24 Feb 2018

ARTIS ‘2L’ PULA KONGSI TARIKH SAMA DAPAT ANAK

Artis ‘2 L’ yang dimaksudkan tidak lain ialah bekas vokalis kumpulan Kristal, Mohamed Razlan,32,  yang kini bergelar Lan solo dan  bekas penyampai radio, Rozlindah Onn atau lebih dikenali sebagai Linda Onn, 

TECH Tue, 30 Oct 2018

5 Tips dan Teknik WhatsApp Yang Perlu Diketahui

Adakah anda telah mengetahui semua tips dan teknik untuk ‘Whatsapp’ anda? Jika belum,baca artikel ini.

LIFESTYLE Wed, 3 Oct 2018

Benarkah Air Beras Ada Manfaatnya?

Untuk mendapatkan manfaat air beras yang ditanak, pastikan untuk menggunakan beras organik yang bebas pemutih dan pewangi.

Hiburan Tue, 12 Jun 2018

Teruja Curah Idea Untuk Muzik Muzik Raya

Tambah Noraniza, dia percaya penonton bakal terhibur dan memahami keunikan irama tradisional apabila diangkat program hiburan popular seperti MM33.

Events Mon, 18 Mar 2019

IKEA Terbesar Dibuka Di Penang

Berita baik buat orang Utara! IKEA kini membuka gedung pertamanya di daerah Batu Kawan, Pulau Pinang.

LIFESTYLE Wed, 31 Jan 2018

日本环球影城「哈利波特禁忌之旅完整版」3月16日正式开放

日本环球影城的哈利波特魔法世界主题园区从2014年正式启用后,就成为乐园内最受欢迎的主题乐园之一,近日日本环球影城宣布,从3月16日起,旅客将可以体验完整版「哈利波特禁忌之旅」,而且不用戴3D眼镜,就能体验超高临场感的魔法世界之旅。

Hiburan Sat, 11 May 2019

| Live TV