FESYEN By: SGMS Faida June 17, 2019 @ 12:37pm

Norish Kareem Sedia Peluang Pereka Tempatan Menyinar Di London

Pengasas jenama fesyen yang kini berpangkalan di kota London, Norish Kareem berhasrat membawa lebih ramai pereka fesyen tempatan untuk mengetengahkan jenama mereka di mata dunia

Menurut beliau, agak sukar untuk sesebuah jenama untuk menembusi pasaran antarabangsa namun dengan platform tepat, impian itu mampu direalisasikan.

“ Saya pernah merasai sendiri apabila jenama saya sukar diperkenalkan di peringkat antarabangsa. Di sini peranan saya untuk membantu pereka tempatan untuk memperkenalkan jenama mereka di kota London sempena Norish Kareem Fashion Week (NKFW) nanti.

“ Saya memberi keutamaan kepada pereka Malaysia yang berhasrat terbang jauh membawa jenama mereka ke peringkat Global dan yakin terhadap jenama mereka. Ini masanya,” katanya.

Norih Kareem yang merupakan pengasas kepada Norish Kareem Couture dan Norish Kareem Cosmetics bakal menganjurkan Norish Kareem Fashion Week (NKFW) pada September ini di tengah kota London.

Difahamkan, beberapa pereka fesyen telah bersetuju menyertai pertunjukan itu nanti antaranya Mw by Mimi Wahedah, Fana Couture, Lila Majnun, Angie Jewels & Co, Ummiriaz International dan beberapa pereka lain dari dalam dan luar negara.

Pertunjukan fesyen antarabangsa ini merupakan kolaborasi bersama dengan rakan strategik iaitu Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (MATRADE).

Acara pertunjukan fesyen ini dijangka diadakan di tengah kota London yang bakal dihadiri oleh pengiat fesyen dari seluruh negara.

Lebih istimewa, ini merupakan pertunjukan sulung yang dianjurkan oleh pihak Norish Kareem.

“ Kami berharap ia akan berjalan lancar dengan sokongan dari semua pihak. Pentas fesyen ini bakal mengetengahkan pereka dari Malaysia di pentas dunia dan memberi mereka pendedahan kepada industri fesyen antarabangsa,” kata Norish.

Dalam masa sama, Norish Kareem juga menyediakan ruangan berniaga di butik Norish Kareem London untuk pereka yang ingin mempamerkan jenama mereka di sana.

NKFW juga dijangka ‘mengegarkan’ bandar Doha, Qatar pada November depan dengan kolaborasi bersama pihak agensi kerajaan Qatar.

Pereka-pereka fesyen yang berminat menyertai acara ini boleh menghubungi pihak penganjur di [email protected]

Website : www.norishkareem.com

Ig : norishkareemlondon_official

Ig : norishkareemfashionweek

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 18 Apr 2018

Anak Menteri Dedah Perangai Sebenar Pengulas Fesyen Zaihani Mohd Zain

Menurut Nurul, Kak Zai tidak boleh dihukum begitu kerana dia sememangnya seorang yang bermulut laser dan dia juga mungkin tidak berniat untuk melukakan hati mana-mana pihak.

Trending Mon, 20 Apr 2020
Hiburan Thu, 21 Jun 2018

Mana Ada Jual Telekung, Kosmetik Ada Lah!

Sudah tentu saya terkejut. Apa yang lebih memeranjatkan, semua yang DM berasal dari Indonesia. Ada yang merayu kepada saya untuk memulangkan duit mereka.

Hiburan Thu, 1 Nov 2018

‘Tak Taulah Awak Kenal Saya Ke Tak, Tapi Awak Datang Ke Kerusi Saya…’ PU Amin Tegur Ben Ladin?

Difahamkan, kedua selebriti ini bertemu di sebuah acara anjuran stesen televisyen sebelum ini.

Trending Hari Ini Sun, 10 May 2020
Fab Foodies! Tue, 30 Jul 2019

大马首创!横跨50个年头的海南茶「蜕变」国际化

什么是海南茶?海南茶来自海南?其实……阿荣哥海南茶从马来亚英殖民时代一个小档口开始。

Hiburan Mon, 16 Sep 2019

Permata Hati Azrinaz

Hari gembira buat bekas personaliti televisyen, Azrinaz Mazhar Hakim dan suaminya, Fairos Khan Abdul Hamid apabila dianugerahkan seorang ‘puteri’ pada hari Ahad, 15 September jam 10.20 pagi, 13 hari sebelum harijadi Azrinaz yang ke 40. […]

Hiburan Wed, 7 Nov 2018

Hafreez Adam Dah Bersedia Jadi Suami

Semoga urusan Hafreez dan Zara Zya dipermudahkan. Insya Allah…

Hiburan Fri, 18 Oct 2019

Siti Sarah Terkilan Sebab…?

Peringatan buat kita semua…

| Live TV