FESYEN By: SGMS Faida June 17, 2019 @ 12:37pm

Norish Kareem Sedia Peluang Pereka Tempatan Menyinar Di London

Pengasas jenama fesyen yang kini berpangkalan di kota London, Norish Kareem berhasrat membawa lebih ramai pereka fesyen tempatan untuk mengetengahkan jenama mereka di mata dunia

Menurut beliau, agak sukar untuk sesebuah jenama untuk menembusi pasaran antarabangsa namun dengan platform tepat, impian itu mampu direalisasikan.

“ Saya pernah merasai sendiri apabila jenama saya sukar diperkenalkan di peringkat antarabangsa. Di sini peranan saya untuk membantu pereka tempatan untuk memperkenalkan jenama mereka di kota London sempena Norish Kareem Fashion Week (NKFW) nanti.

“ Saya memberi keutamaan kepada pereka Malaysia yang berhasrat terbang jauh membawa jenama mereka ke peringkat Global dan yakin terhadap jenama mereka. Ini masanya,” katanya.

Norih Kareem yang merupakan pengasas kepada Norish Kareem Couture dan Norish Kareem Cosmetics bakal menganjurkan Norish Kareem Fashion Week (NKFW) pada September ini di tengah kota London.

Difahamkan, beberapa pereka fesyen telah bersetuju menyertai pertunjukan itu nanti antaranya Mw by Mimi Wahedah, Fana Couture, Lila Majnun, Angie Jewels & Co, Ummiriaz International dan beberapa pereka lain dari dalam dan luar negara.

Pertunjukan fesyen antarabangsa ini merupakan kolaborasi bersama dengan rakan strategik iaitu Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (MATRADE).

Acara pertunjukan fesyen ini dijangka diadakan di tengah kota London yang bakal dihadiri oleh pengiat fesyen dari seluruh negara.

Lebih istimewa, ini merupakan pertunjukan sulung yang dianjurkan oleh pihak Norish Kareem.

“ Kami berharap ia akan berjalan lancar dengan sokongan dari semua pihak. Pentas fesyen ini bakal mengetengahkan pereka dari Malaysia di pentas dunia dan memberi mereka pendedahan kepada industri fesyen antarabangsa,” kata Norish.

Dalam masa sama, Norish Kareem juga menyediakan ruangan berniaga di butik Norish Kareem London untuk pereka yang ingin mempamerkan jenama mereka di sana.

NKFW juga dijangka ‘mengegarkan’ bandar Doha, Qatar pada November depan dengan kolaborasi bersama pihak agensi kerajaan Qatar.

Pereka-pereka fesyen yang berminat menyertai acara ini boleh menghubungi pihak penganjur di [email protected]

Website : www.norishkareem.com

Ig : norishkareemlondon_official

Ig : norishkareemfashionweek

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Fab Foodies! Sun, 30 Dec 2018

Maksud Kolestrol Tinggi Dalam Badan

Kolesterol mempunyai kebaikan dan keburukan yang tersendiri. Andai kata tekanan darah menjadi terlalu tinggi, ia menjadi bahaya dan berisiko

Hiburan Thu, 14 Nov 2019
Selebriti Mon, 5 Feb 2018

DUET DENGAN WANITA LAIN? TAJUL PERLU MASA ‘EXTRA’

  Bakal tampil dengan single terbaru bersama Wany Hasrita, penyanyi Tajul akui dirinya lebih selesa berduet dengan wanita itu berbanding penyanyi wanita lain. Katanya, keserasian wujud tanpa mengambil masa yang lama jika duet bersama Wany […]

Events Fri, 25 Jan 2019
Featured Fri, 22 Oct 2021
LIFESTYLE Sun, 10 Mar 2019

Jalan Kaki Seminggu Sekali Bantu Mengurangkan Risiko Kematian

kematian dapat dikurangkan dengan berjalan kaki sekali atau dua minggu sekali untuk mengurangkan risiko kematian akibat serangan jantung, strok dan kanser

Hiburan Tue, 2 Apr 2019

‘Jawab’ Taruhan Sulung Kucaimars

Video muzik rasmi “JAWAB” arahan pemuda yang bernama Elfie Nazari ini membawa konsep jejaka yang dicurangi oleh teman wanitanya.

Hiburan Mon, 24 Feb 2020
Hiburan Mon, 24 Sep 2018

Aizat Amdan Stress Alami Berat Badan Berlebihan ?

Kalau nak tahu tips kurangkan berat badan versi Aizat Amdan, Nah!

Hiburan Thu, 16 Aug 2018

Isu Muflis, Elfira Loy Difitnah?

Hidup ni kena sentiasa berpada-pada kerana ujian tidak pernah hadir pada saat kita diduga. Kadang ia hadir untuk mengajar kita kadang ia hadir untuk menaikkan darjat kita disisi-Nya.

| Live TV