Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
FESYEN By: SGMS Faida June 17, 2019 @ 12:37pm

Norish Kareem Sedia Peluang Pereka Tempatan Menyinar Di London

Pengasas jenama fesyen yang kini berpangkalan di kota London, Norish Kareem berhasrat membawa lebih ramai pereka fesyen tempatan untuk mengetengahkan jenama mereka di mata dunia

Menurut beliau, agak sukar untuk sesebuah jenama untuk menembusi pasaran antarabangsa namun dengan platform tepat, impian itu mampu direalisasikan.

“ Saya pernah merasai sendiri apabila jenama saya sukar diperkenalkan di peringkat antarabangsa. Di sini peranan saya untuk membantu pereka tempatan untuk memperkenalkan jenama mereka di kota London sempena Norish Kareem Fashion Week (NKFW) nanti.

“ Saya memberi keutamaan kepada pereka Malaysia yang berhasrat terbang jauh membawa jenama mereka ke peringkat Global dan yakin terhadap jenama mereka. Ini masanya,” katanya.

Norih Kareem yang merupakan pengasas kepada Norish Kareem Couture dan Norish Kareem Cosmetics bakal menganjurkan Norish Kareem Fashion Week (NKFW) pada September ini di tengah kota London.

Difahamkan, beberapa pereka fesyen telah bersetuju menyertai pertunjukan itu nanti antaranya Mw by Mimi Wahedah, Fana Couture, Lila Majnun, Angie Jewels & Co, Ummiriaz International dan beberapa pereka lain dari dalam dan luar negara.

Pertunjukan fesyen antarabangsa ini merupakan kolaborasi bersama dengan rakan strategik iaitu Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (MATRADE).

Acara pertunjukan fesyen ini dijangka diadakan di tengah kota London yang bakal dihadiri oleh pengiat fesyen dari seluruh negara.

Lebih istimewa, ini merupakan pertunjukan sulung yang dianjurkan oleh pihak Norish Kareem.

“ Kami berharap ia akan berjalan lancar dengan sokongan dari semua pihak. Pentas fesyen ini bakal mengetengahkan pereka dari Malaysia di pentas dunia dan memberi mereka pendedahan kepada industri fesyen antarabangsa,” kata Norish.

Dalam masa sama, Norish Kareem juga menyediakan ruangan berniaga di butik Norish Kareem London untuk pereka yang ingin mempamerkan jenama mereka di sana.

NKFW juga dijangka ‘mengegarkan’ bandar Doha, Qatar pada November depan dengan kolaborasi bersama pihak agensi kerajaan Qatar.

Pereka-pereka fesyen yang berminat menyertai acara ini boleh menghubungi pihak penganjur di [email protected]

Website : www.norishkareem.com

Ig : norishkareemlondon_official

Ig : norishkareemfashionweek

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 13 Jun 2019

‘Handal Macam Mana Pun, Tak Guna Kalau Tidak Beradab’- Anak Allahyarham A Rahman Hassan Kongsi Pesanan Terakhir

Pelakon Khir Rahman memaklumkan arwah bapanya, Datuk A Rahman Hassan merupakan seorang yang amat mementingkan adab. Sepanjang hayatnya, arwah banyak berpesan kepada anak-anaknya agar terus menjadi insan yang kaya dengan budi bahasa.  “ Setiap masa […]

LIFESTYLE Thu, 24 Oct 2019

这五个时间性爱很伤身!第五项好意外

做任何事都要挑对时间,性爱也是如此!

LIFESTYLE Thu, 23 May 2019

Here’s How You Can Fuse Your Personality into the Design of Your House

Because we all want our surroundings to be as comfortable for ourselves as possible.

Contest Tue, 27 Aug 2019

Sam Bunkface Trending Di Twitter, Gara-Gara Barai?

Apa agaknya yang Sam buat sampai trending ni?

Hiburan Sat, 4 Aug 2018

Wohoo, Blues Gang Buat Comeback September Depan!

Kali ini kami muncul berlima sahaja memandangkan salah seorang daripada anggota Blue Gang, Jim Mandasamay meninggal dunia April lalu.

Events Tue, 2 Jan 2018

MENANGI 30 PASANG TIKET DAN PAS PERCUMA KE AFTER PARTY RATED XTRA AJL32

Menangi 30 pas percuma dan rasai sendiri acara After Party Rated Xtra dengan hanya menjawab soalan ini

Hiburan Tue, 24 Sep 2019

‘Saya Sedar Diri Lagi’- Kenapa Tu Nabil Ahmad?

Hobi saya memang menyanyi tetapi belum sampai…

Hiburan Tue, 9 Apr 2019

Muzik Video ‘Mencuba’ Sufian Suhaimi Trending Di Youtube!

Kepada yang sedang #mencuba dalam apa jua perkara, stay strong. I wish you all the best. Everything is gonna be alright!

LIFESTYLE Sat, 31 Aug 2019

Tanda-Tanda Anak Terkena Jangkitan Pada Pernafasan

Jangan Tunggu. Kerja anda tak penting. Hidup anak anda lagi penting!

LIFESTYLE Fri, 20 Jul 2018

Bila Anak Diserang HFMD, Apa Perlu Kamu Tahu?

Kanak-kanak berumur 10 tahun ke bawah sering menghidap jangkitan ini! Tapi, orang dewasa juga boleh terkena virus tau. Harus tahu, HFMD disebabkan jangkitan virus.

| Live TV