Contest By: Attiqah Mohd August 17, 2019 @ 8:30am

Pengunjung Bertuah Karnival Jom Heboh Bawa Pulang Kereta Nissan Serena 2.0L Highway Star

Buat julung kalinya Karnival Jom Heboh menyediakan sebuah kereta sebagai hadiah utama untuk para pengunjung bertuah. Tarikan terbaharu di lokasi kedua karnival Jom Heboh di Angsana Johor Bahru pada 26 dan 27 Julai lalu adalah sebuah Nissan Serena 2.0L Highway Star yang menjadi rebutan 500,000 orang pengunjung!

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Encik Johan Ishak,  “Ini merupakan kali pertama kami menghadiahkan sebuah kereta kepada para pengunjung Karnival Jom Heboh. Ini juga merupakan salah satu cara kami menghargai kehadiran mereka yang sentiasa memeriahkan karnival kami tanpa kenal panas dan hujan. Di Johor Bahru ini, pemenang bertuah adalah Encik Ungku Mohd Fais @ Salim Bin Ungku Ahmad (42 Tahun) dan berjaya membawa pulang sebuah Nissan Serena 2.0L Highway Star sebagai tambahan dalam koleksi kenderaan peribadinya. Tahniah kami ucapkan. Seterusnya, kami akan mencari pemenang bertuah dari Kota Kinabalu pula. Oleh itu, warga Sabah, jangan lupa hadirkan diri ke Stadium Likas, Kota Kinabalu pada 7 dan 8 September nanti.”

Setiap pengunjung Karnival Jom Heboh berpeluang untuk menyertai cabutan bertuah itu hanya dengan mengikut beberapa langakah mudah seperti berikut: 

  1. Para pengunjung Karnival Jom Heboh harus mendapatkan pasport (borang  peraduan) di kaunter Jom Menang Kereta atau daripada ejen-ejen penganjur yang berada di tapak Karnival Jom Heboh
  2. Beli belah di 10 buah gerai terpilih untuk mendapatkan cop dari gerai tersebut
  3. Setelah mengumpul 10 cop dari mana-mana gerai terpilih itu, para pengunjung harus menyerahkan pasport mereka di kaunter Jom Menang Kereta untuk pengesahan dan pendaftaran peraduan
  4. Para pengunjung hendaklah memuat turun aplikasi tonton
  5. Jawab dua soalan mudah melalui laman sesawang xtra dan hantarkan penyertaan melalui atas talian di kaunter Jom Menang Kereta yang berada di tapak Karnival Jom Heboh

Para peminat Karnival Jom Heboh masih berpeluang untuk memenangi kereta ini di lokasi seterusnya iaitu di Stadium Likas, Kota Kinabalu, Sabah pada 7 dan 8 September kelak. Yang pastinya para pengunjung berpeluang untuk meluangkan masa di gerai-gerai Studio A, Studio B, dan MGO Arked.

Studio A merupakan gabungan gerai-gerai KJH yang terdahulu seperti Inspirasi, Raudah dan Cereka bagi memeriahkan lagi suasana Karnival Jom Heboh yang dikendalikan oleh Zee Zainal dan Acap Jamaludin. Aktivitinya merangkumi aktiviti pentas dan ramah mesra bersama barisan artis jemputan serta aktiviti selingan bersama rakan radio, Hot Fm dan Kool Fm dalam slot HotKool Games bersama Zoomers. Aktiviti Studio A juga diisi dengan sesi bersama pihak penaja dan para Da’i di sebelah petang.

Studio B pula dikenali sebagai Bananana Land pada tahun lalu, merupakan destinasi unggul buat pengunjung cilik kerana dipenuhi dengan aktiviti-aktiviti yang menyeronokkan dan berfaedah buat mereka.

Antara aktiviti yang dilakukan di Studio B adalah Sesi Penjagaan Gigi oleh KKM, Adam Adenan The Magician, dan sesi beramah mesra bersama Boboiboy, Ejen Ali dan rakan radio Hot FM dan Kool FM. Studio B ini dihoskan oleh Harris Alif dan Shah Sulaiman.

Karnival Jom Heboh Stadium Likas nanti juga akan mengakhiri kedua-dua harinya dengan konsert Jom Heboh dan Konsert Hot Kool Jam pada sebelah malam Sabtu dan Ahad itu nanti.

Jangan ketinggalan untuk menambah sebuah Nissan Serena 2.0L Highway Star dalam koleksi kenderaan peribadi anda. Datanglah beramai-ramai ke Stadium Likas, Kota Kinabalu, Sabah pada 7 dan 8 September 2019 nanti.

Layari laman media sosial Facebook, Instagram dan Twitter TV3 Malaysia serta www.xtra.com.my/jomheboh   untuk maklumat lanjut.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Contest Mon, 19 Nov 2018

#xtra好康头 | 分享你的爱情故事赢500令吉现金奖

大胆分享属于你的甜蜜爱情故事,将有机会赢取500令吉现金奖!

Events Wed, 11 Sep 2019

Wow! Tak Sangka Ustaz Hamadi Berjaya Tawan Everest Base Camp

Bangga rasanya dengan Ustaz Hamadi ni!

LIFESTYLE Sun, 24 Feb 2019

Buah Blueberry Boleh Kurangkan Risiko Sakit Jantung

Makan Buah Blueberry Boleh Kurangkan Risiko Sakit Jantung

Fab Foodies! Wed, 29 Aug 2018

Raj’s Banana Leaf Now Rebranded to RBL, But Will Hygiene Improve?

Will RBL be able to pick up the hype which Raj’s Banana Leaf had or will it be a complete flop?

Events Fri, 2 Nov 2018

#ASK2018 | 众星闪耀星光红地毯 [影片]

一场盛大的颁奖典礼,许多镁光灯注目的焦点除了谁夺走了什么奖项回之外,就是一开始的红毯穿著。

LIFESTYLE Mon, 1 Jul 2019

Dua Peluncur Malaysia Berjaya Mara Ke Peringkat Akhir Phuket Surf Fest 2019

Mereka adalah Mohd Daud, 29, Didaqt Musaddiq 24, Suhaimi Hassan 24, Nazrin Nasaruddin 25, dan Mona Rasidah 35.

Events Tue, 6 Feb 2018

10 INSTA-WORTHY LOCATIONS AT #GOGEGARIA 2018 FESTIVAL!

The #GoGegaria 2018 Festival is touring around Malaysia and the event will promise amazing pictures to fill up your Instagram profile for sure!

LIFESTYLE Thu, 12 Sep 2019

Caj Tambahan Visa RM350 Buat Bakal Jemaah Umrah Malaysia

platform khas untuk mengeluarkan visa umrah secara elektronik atau ‘e-visa’ yang mampu siap dalam tempoh kurang 30 minit

Fab Foodies! Thu, 15 Feb 2018

大马各籍贯华人年菜吃什么?

华人农历新年,是一家大小大团圆的好时刻。在马来西亚,我国华人至今仍然会延续祖籍,以各籍贯传统的方式庆祝新年。不同的籍贯会吃不同年菜,也有不同的意义。你对大马不同籍贯的年菜佳肴有多认识呢?

| Live TV