Contest By: Attiqah Mohd August 17, 2019 @ 8:30am

Pengunjung Bertuah Karnival Jom Heboh Bawa Pulang Kereta Nissan Serena 2.0L Highway Star

Buat julung kalinya Karnival Jom Heboh menyediakan sebuah kereta sebagai hadiah utama untuk para pengunjung bertuah. Tarikan terbaharu di lokasi kedua karnival Jom Heboh di Angsana Johor Bahru pada 26 dan 27 Julai lalu adalah sebuah Nissan Serena 2.0L Highway Star yang menjadi rebutan 500,000 orang pengunjung!

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Encik Johan Ishak,  “Ini merupakan kali pertama kami menghadiahkan sebuah kereta kepada para pengunjung Karnival Jom Heboh. Ini juga merupakan salah satu cara kami menghargai kehadiran mereka yang sentiasa memeriahkan karnival kami tanpa kenal panas dan hujan. Di Johor Bahru ini, pemenang bertuah adalah Encik Ungku Mohd Fais @ Salim Bin Ungku Ahmad (42 Tahun) dan berjaya membawa pulang sebuah Nissan Serena 2.0L Highway Star sebagai tambahan dalam koleksi kenderaan peribadinya. Tahniah kami ucapkan. Seterusnya, kami akan mencari pemenang bertuah dari Kota Kinabalu pula. Oleh itu, warga Sabah, jangan lupa hadirkan diri ke Stadium Likas, Kota Kinabalu pada 7 dan 8 September nanti.”

Setiap pengunjung Karnival Jom Heboh berpeluang untuk menyertai cabutan bertuah itu hanya dengan mengikut beberapa langakah mudah seperti berikut: 

  1. Para pengunjung Karnival Jom Heboh harus mendapatkan pasport (borang  peraduan) di kaunter Jom Menang Kereta atau daripada ejen-ejen penganjur yang berada di tapak Karnival Jom Heboh
  2. Beli belah di 10 buah gerai terpilih untuk mendapatkan cop dari gerai tersebut
  3. Setelah mengumpul 10 cop dari mana-mana gerai terpilih itu, para pengunjung harus menyerahkan pasport mereka di kaunter Jom Menang Kereta untuk pengesahan dan pendaftaran peraduan
  4. Para pengunjung hendaklah memuat turun aplikasi tonton
  5. Jawab dua soalan mudah melalui laman sesawang xtra dan hantarkan penyertaan melalui atas talian di kaunter Jom Menang Kereta yang berada di tapak Karnival Jom Heboh

Para peminat Karnival Jom Heboh masih berpeluang untuk memenangi kereta ini di lokasi seterusnya iaitu di Stadium Likas, Kota Kinabalu, Sabah pada 7 dan 8 September kelak. Yang pastinya para pengunjung berpeluang untuk meluangkan masa di gerai-gerai Studio A, Studio B, dan MGO Arked.

Studio A merupakan gabungan gerai-gerai KJH yang terdahulu seperti Inspirasi, Raudah dan Cereka bagi memeriahkan lagi suasana Karnival Jom Heboh yang dikendalikan oleh Zee Zainal dan Acap Jamaludin. Aktivitinya merangkumi aktiviti pentas dan ramah mesra bersama barisan artis jemputan serta aktiviti selingan bersama rakan radio, Hot Fm dan Kool Fm dalam slot HotKool Games bersama Zoomers. Aktiviti Studio A juga diisi dengan sesi bersama pihak penaja dan para Da’i di sebelah petang.

Studio B pula dikenali sebagai Bananana Land pada tahun lalu, merupakan destinasi unggul buat pengunjung cilik kerana dipenuhi dengan aktiviti-aktiviti yang menyeronokkan dan berfaedah buat mereka.

Antara aktiviti yang dilakukan di Studio B adalah Sesi Penjagaan Gigi oleh KKM, Adam Adenan The Magician, dan sesi beramah mesra bersama Boboiboy, Ejen Ali dan rakan radio Hot FM dan Kool FM. Studio B ini dihoskan oleh Harris Alif dan Shah Sulaiman.

Karnival Jom Heboh Stadium Likas nanti juga akan mengakhiri kedua-dua harinya dengan konsert Jom Heboh dan Konsert Hot Kool Jam pada sebelah malam Sabtu dan Ahad itu nanti.

Jangan ketinggalan untuk menambah sebuah Nissan Serena 2.0L Highway Star dalam koleksi kenderaan peribadi anda. Datanglah beramai-ramai ke Stadium Likas, Kota Kinabalu, Sabah pada 7 dan 8 September 2019 nanti.

Layari laman media sosial Facebook, Instagram dan Twitter TV3 Malaysia serta www.xtra.com.my/jomheboh   untuk maklumat lanjut.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Sat, 7 Dec 2019

Kenapa Tutup Mata Ketika Bersin?

Rupanya ini adalah diantara sebab kenapa mata tertutup.

Fab Foodies! Wed, 8 Jan 2020

Eating Healthy Is Just Too Expensive For A Single Person Who Rents In The City!

It is best for our body but theoretically is it possible in this economy?

Hiburan Tue, 27 Aug 2019

Nelissa Nezam langgar pantang?

Tapi kalau macam ni punya ‘hot’ lah, terus berkobar-kobar rasa nak ke gim. 

Automobile Thu, 3 Oct 2019

HUAWEI Lancar 13 Produk Terbaharu Hari Ini

Wow! So, apa tunggu lagi dapatkan produk terbaru yang pastinya hot dari HUAWEI

Events Wed, 7 Aug 2019

张家辉看《使徒行者2》大哭!自嘲年纪大不考虑回TVB拍戏

张家辉自爆看《使徒行者2》大哭!被问会否回TVB拍戏?他坚决说不,还打趣的指 “都几十岁的人,怕拍拍下就那样走了!”

Fab Foodies! Thu, 7 Jun 2018

Apa Di Dapur Bersama Chef Imelda; Pai Labu Manis

Lari dari kebiasaan, hidangkan pai labu ini untuk yang tersayang…Manis, enak & labu antara makanan berkhasiat, jom cuba hari ini. Gerenti korang tak berganjak dari meja makan!

LIFESTYLE Tue, 27 Feb 2018

12星座「最讨厌的事」

身边总是有些人时不时的踩你的底线,又或者是一个小举动就可能让你断了理智线?只能说每个人讨厌的事情不一样,而你又是什么呢?

LIFESTYLE Wed, 19 Dec 2018

Doktor Ini Kongsi 10 Ciri-Ciri Ayah Yang Hebat

Jom jadi ayah yang hebat dan terbaik untuk anak anak kita!

LIFESTYLE Wed, 19 Jun 2019

Persembahan Artis Popular, Aktiviti Menarik Di The Culture 2019

Antara yang bakal menjadi tarikan juga adalah ‘Vintage Town’ yang akan mempamerkan 60 vendor yang menarik minat komuniti pasar karat Jalan Raja Bot, Ipoh dan Johor Bahru serta memberi peluang peniaga-peniaga atas talian merasai pengalaman serta menambah kenalan dan pengetahuan bersama komuniti sub-budaya ini.

LIFESTYLE Thu, 13 Sep 2018

Kenali Label PAO Penentu Tarikh Luput Produk Kosmetik

Kenali Label PAO Penentu Tarikh Luput Produk Kosmetik, Jadi Tak Perlu Pelik Jika Perfume Dah Tak Wangi Lepas Ini

| Live TV