Contest By: Attiqah Mohd August 17, 2019 @ 8:30am

Pengunjung Bertuah Karnival Jom Heboh Bawa Pulang Kereta Nissan Serena 2.0L Highway Star

Buat julung kalinya Karnival Jom Heboh menyediakan sebuah kereta sebagai hadiah utama untuk para pengunjung bertuah. Tarikan terbaharu di lokasi kedua karnival Jom Heboh di Angsana Johor Bahru pada 26 dan 27 Julai lalu adalah sebuah Nissan Serena 2.0L Highway Star yang menjadi rebutan 500,000 orang pengunjung!

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Encik Johan Ishak,  “Ini merupakan kali pertama kami menghadiahkan sebuah kereta kepada para pengunjung Karnival Jom Heboh. Ini juga merupakan salah satu cara kami menghargai kehadiran mereka yang sentiasa memeriahkan karnival kami tanpa kenal panas dan hujan. Di Johor Bahru ini, pemenang bertuah adalah Encik Ungku Mohd Fais @ Salim Bin Ungku Ahmad (42 Tahun) dan berjaya membawa pulang sebuah Nissan Serena 2.0L Highway Star sebagai tambahan dalam koleksi kenderaan peribadinya. Tahniah kami ucapkan. Seterusnya, kami akan mencari pemenang bertuah dari Kota Kinabalu pula. Oleh itu, warga Sabah, jangan lupa hadirkan diri ke Stadium Likas, Kota Kinabalu pada 7 dan 8 September nanti.”

Setiap pengunjung Karnival Jom Heboh berpeluang untuk menyertai cabutan bertuah itu hanya dengan mengikut beberapa langakah mudah seperti berikut: 

  1. Para pengunjung Karnival Jom Heboh harus mendapatkan pasport (borang  peraduan) di kaunter Jom Menang Kereta atau daripada ejen-ejen penganjur yang berada di tapak Karnival Jom Heboh
  2. Beli belah di 10 buah gerai terpilih untuk mendapatkan cop dari gerai tersebut
  3. Setelah mengumpul 10 cop dari mana-mana gerai terpilih itu, para pengunjung harus menyerahkan pasport mereka di kaunter Jom Menang Kereta untuk pengesahan dan pendaftaran peraduan
  4. Para pengunjung hendaklah memuat turun aplikasi tonton
  5. Jawab dua soalan mudah melalui laman sesawang xtra dan hantarkan penyertaan melalui atas talian di kaunter Jom Menang Kereta yang berada di tapak Karnival Jom Heboh

Para peminat Karnival Jom Heboh masih berpeluang untuk memenangi kereta ini di lokasi seterusnya iaitu di Stadium Likas, Kota Kinabalu, Sabah pada 7 dan 8 September kelak. Yang pastinya para pengunjung berpeluang untuk meluangkan masa di gerai-gerai Studio A, Studio B, dan MGO Arked.

Studio A merupakan gabungan gerai-gerai KJH yang terdahulu seperti Inspirasi, Raudah dan Cereka bagi memeriahkan lagi suasana Karnival Jom Heboh yang dikendalikan oleh Zee Zainal dan Acap Jamaludin. Aktivitinya merangkumi aktiviti pentas dan ramah mesra bersama barisan artis jemputan serta aktiviti selingan bersama rakan radio, Hot Fm dan Kool Fm dalam slot HotKool Games bersama Zoomers. Aktiviti Studio A juga diisi dengan sesi bersama pihak penaja dan para Da’i di sebelah petang.

Studio B pula dikenali sebagai Bananana Land pada tahun lalu, merupakan destinasi unggul buat pengunjung cilik kerana dipenuhi dengan aktiviti-aktiviti yang menyeronokkan dan berfaedah buat mereka.

Antara aktiviti yang dilakukan di Studio B adalah Sesi Penjagaan Gigi oleh KKM, Adam Adenan The Magician, dan sesi beramah mesra bersama Boboiboy, Ejen Ali dan rakan radio Hot FM dan Kool FM. Studio B ini dihoskan oleh Harris Alif dan Shah Sulaiman.

Karnival Jom Heboh Stadium Likas nanti juga akan mengakhiri kedua-dua harinya dengan konsert Jom Heboh dan Konsert Hot Kool Jam pada sebelah malam Sabtu dan Ahad itu nanti.

Jangan ketinggalan untuk menambah sebuah Nissan Serena 2.0L Highway Star dalam koleksi kenderaan peribadi anda. Datanglah beramai-ramai ke Stadium Likas, Kota Kinabalu, Sabah pada 7 dan 8 September 2019 nanti.

Layari laman media sosial Facebook, Instagram dan Twitter TV3 Malaysia serta www.xtra.com.my/jomheboh   untuk maklumat lanjut.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 26 Jul 2021

“Saya Jadi Peminat Program Ini Semenjak Kecil…” – Ganti Daiyan Trisha, Sissy Imann Jadi Hos Baru Muzik Muzik 36

Penyanyi Sissy Imann membuat kejutan apabila bakal menggantikan Daiyan Trisha sebagai  hos baru rancangan Muzik Muzik 36 yang akan disiarkan di TV3 bermula 1 Ogos ini. Walaupun baru menapak dalam bidang pengacaraan, Sissy yakin tanggungjawab […]

Events Fri, 15 Feb 2019
LIFESTYLE Wed, 25 Jul 2018

Tips Duduk Rumah Baru

Tidak salah mengamalkan tips diatas apabila memasuki rumah baru.

LIFESTYLE Mon, 14 Oct 2019

Pengalaman Melancong Lebih Seronok Dari Sebuah Perkahwinan?

Betul ke tak? Masing-masing mempunyai pendapat sendiri

LIFESTYLE Mon, 19 Feb 2018

TANDA SI DIA BUKAN UNTUKMU…

Persiapan semua dah dilakukan…tiba-tiba, si dia beralih arah. Nak terbalik rasanya dunia mengenangkan bila semuanya dah sedia!

LIFESTYLE Mon, 28 Jan 2019

孤单寂寞觉得厌世!这三个年龄层最严重

现代人孤独感深重,已不是新闻!国际精神病学杂志一篇新研究指出,年近30岁、55岁前后、80多岁后期,是孤独感出现的高峰。

Hiburan Fri, 5 Jan 2018

Mana Ada Orang Bela Saya!!

Senangnya berkata-kata yang ada yang membela diri dan anak-anaknya sedangkan penat berkerja siang ke malam

Fab Foodies! Thu, 11 Oct 2018

五多五少!让人觉得饥饿

明明刚吃了饭不久,却又觉得肚子在叫。美国「男士健康」网站总结了总是感到饥饿的十个原因,可概括为「五多五少」。

Fab Foodies! Sat, 11 May 2019

轻熟男注意「这五类饮食」让你更快变秃子

掉发危机是现代人面临的问题之一,随着年纪增长,很多男性因为遗传因素,发线愈来愈高,加上生活压力加速劣化,最终「失守」变成秃头……

LIFESTYLE Thu, 8 Nov 2018

为何在旅店就睡得特别好? 揭5星饭店「好眠」的秘密

有发现出国时住饭店,都会睡的特别香甜吗?

| Live TV