Events By: SGMS Faida August 22, 2018 @ 1:25pm

Selepas 40 Tahun, Aktiviti Qurban Temukan Bekas Pelajar Kg Pandan

Kebiasaanya kita lihat perjumpaan bekas pelajar atau reunion diadakan di dewan atau restoran mewah. Maklum saja, bertahun lama dah tak jumpa, pastilah lokasi pilihan selesa dan ‘mesra kamera’.

Tetapi lain pula dengan cara bekas pelajar Sekolah Kebangsaan Kg Pandan (1973-1978) ini.

Menggunakan kesempatan sempena sambutan Aidiladha 1439H, mereka bersepakat menganjurkan aktiviti Qurban yang melibatkan hampir 40 bekas pelajar SKKP.

Menurut salah seorang bekas pelajar yang terlibat dalam program Qurban, Jafri Bin Mohamad Sani, aktiviti ini merupakan anjuran sulung di mana jumlah penyertaan adalah di luar jangkaan.

“ Matlamat penganjuran adalah untuk merapatkan silaturahim dan ukhuwah dalam kalangan bekas pelajar yang sudah lama tidak bersua.

“ Seronok dapat berkumpul dengan bekas rakan sekolah. Menerusi program ini juga, kami dapat mengaturkan beberapa pertemuan. Beberapa sesi mesyuarat turut diadakan bagi memastikan program Qurban kali ini berjalan lancar.

“ Alhamdulillah, atas izinNya juga, proses Qurban berjalan lancar. Kami juga merancang untuk menganjurkan program seperti ini lagi di masa akan datang. Insha Allah,” katanya.

Program Ibadah Qurban anjuran bekas pelajar SKPP ini berjalan selama dua hari di Surau Darul Najah, Taman Maju Jaya, Kuala Lumpur.

Difahamkan, sebanyak empat ekor lembu ‘tumbang’ sepanjang aktiviti Qurban ini dijalankan.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Wed, 17 Oct 2018

还敢用毛巾擦脸?洗完脸「自然风干+手抹开」皮肤更健康

许多人洗完脸,眼睛都还张不开,下意识就抓毛巾来擦干,这举动正确吗?

Fab Foodies! Fri, 12 Oct 2018

Manfaat Dicampurkan Kayu Manis Dan Madu

Setiap 1 sendok teh kayu manis mengandung 19 kalori, 4 gram serat, kalsium, zat besi, vitamin K, dan mangan

Fab Foodies! Mon, 30 Apr 2018

Kafe Ini Wajib Dilawati Buat Pencinta Kucing Tegar!

Konsep kafe ini berasal dari Taiwan dan mendapat sambutan yang baik di Malaysia. Selain dapat bermain dengan kucing yang diimport dari luar negara, anda juga boleh menjamu makanan western yang istimewa di sini

Events Sun, 3 Jun 2018

Wow! RIUH Raya Lebih Gempak

Bersesuaian sebagai platform belia mengetengahkan bakat mereka, Riuh RAYA menampilkan pemuzik-pemuzik indie tanah air antaranya Bil Musa, DangerDisko (DJ), Froya dan Jumero, malam anda pasti lebih lengkap dengan secawan kopi sambil menikmati dendangan muzik daripada mereka. Syok habis beb!

LIFESTYLE Sat, 11 May 2019

Ubat Gigi Boleh Menyebabkan Diabetes?

Titanium dioksida yang terdapat dalam ubat gigi menyokong kehadiran diabetes jenis dua.

LIFESTYLE Tue, 30 Oct 2018
Events Mon, 2 Jul 2018

Pecah Rekod! Syed Saddiq Menteri Paling Muda

Terdahulu, rekod pemimpin paling muda dalam Kabinet disandang Datuk Seri Najib Razak ketika dilantik sebagai Timbalan Menteri Tenaga, Telekomunikasi dan Pos pada 1978, ketika beliau berusia 25 tahun sebelum memegang jawatan Menteri Belia dan Sukan ketika berusia 33 tahun.

Events Sun, 12 Aug 2018

Hari Raya Aidiladha 22 Ogos Ini

Bagi menyempurnakan titah perintah Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, setelah diperkenan oleh Duli-Duli Yang Maha Mulia Raja-Raja, Malaysia mengisytiharkan bahawa tarikh Hari Raya Korban bagi negeri-negeri seluruh Malaysia telah ditetapkan pada hari Rabu, 22 Ogos 2018.

Events Thu, 14 Mar 2019

吉隆坡电视剧节造势开跑!盛天俊陈美君不排除接演马来剧

第6届吉隆坡电视剧节(DFKL 2019)造势开跑;受邀参与盛事的Jordan盛天俊和Mayjune陈美君异口同声地表示“不排除日后接演马来剧。”

Fab Foodies! Wed, 18 Sep 2019

做错「这些事」你吃的鸡蛋都浪费了!

别再落入误区!做错这4件事,你吃的鸡蛋根本浪费了。

| Live TV