Oh Lawa By: Ad Ops March 5, 2018 @ 11:37am

30 Foto Busana Artis Wanita Barat Di Acara Karpet Merah Anugerah Oscars 2018, No. 26 Macam Kain Langsir!

Acara Oscars 2018 sudah tiba! Majlis yang cukup meriah bertujuan untuk meraikan bakat-bakat dalam bidang perfileman antarabangsa itu berlangsung di Los Angeles. 

Selain acara anugerah, antara momen yang ditunggu-tunggu mestilah acara karpet merah di mana selebriti-selebriti Barat (wanita terutamanya) akan memperagakan outfit pilihan mereka dengan gahnya.

Selalunya artis akan berlumba-lumba untuk menggayakan outfit yang paling menarik tetapi seperti di mana-mana event red carpet yang lain, ada stail fesyen yang kena dan ada yang tidak. Ada yang macam princess gown, ada yang macam kain langsir!

Jadi, jom kita tengok antara busana-busana yang paling menarik untuk Oscars tahun ni!

1. Margot Robbie

Rex Pictures

2. Gal Gadot

Getty

3. Jennifer Lawrence

Getty

4. Lupita Nyong’o

AP

5. Sandra Bullock

Getty

6. Allison Janney

Getty

7. Viola Davis

Getty

8. Saoirse Ronan

Rex Pictures

9. Allison Williams

Getty

10. Zoey Deutch

Rex Pictures

11. Kelly Marie Tran

Reuters

12. Betty Gabriel

Rex Pictures

13. Helen Mirren

Rex Pictures

14. Jane Fonda

Getty

15. Meryl Streep

AP

16. Octavia Spencer

Rex Pictures

17. Haley Bennett

Frazer Harrison/Getty

18. Nicole Kidman

Frazer Harrison/Getty

19. Emma Stone

Jeff Kravitz/FilmMagic

20. Zendaya

Frazer Harrison/Getty

21. Greta Gerwig

Frazer Harrison/Getty

22. Tiffany Haddish

Jeff Kravitz/FilmMagic

23. Whoopi Goldberg

Kevin Mazur/WireImage

24. Keala Settle

Frazer Harrison/Getty

25. Taraji P. Henson

Steve Granitz/WireImage

26. Audra Day

Kevin Mazur/WireImage

27. Mary J. Blige

Frazer Harrison/Getty

28. Salma Hayek

Jeff Kravitz/FilmMagic

29. Sofia Carson

Frazer Harrison/Getty

30. Lindsey Vonn

Jeff Kravitz/FilmMagic

Outfit mana yang anda paling suka?

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Thu, 5 Mar 2020
Oh Lawa Thu, 18 Oct 2018

Aktiviti Lasak Bukan Lagi Penghalang Buat Wanita Berhijab. Najwa Sports Collection Harus Dimiliki

Najwa Sports Collection menyediakan penyelesaian reka bentuk yang mematuhi syariah yang tidak berkompromi dengan aurat atau gaya.

Oh Lawa Mon, 2 Jul 2018
Oh Lawa Fri, 20 Apr 2018

Dambakan Kulit Wajah Flawless? Ketahuilah 5 Jenis Vitamin Ini!

Mahu kulit wajah cantik berseri, ketahui jenis vitamin ini.

Oh Lawa Thu, 28 Feb 2019
Oh Lawa Mon, 12 Feb 2018

19 Rupa Tanpa Makeup Selebriti Wanita Terkenal Hollywood

Kita mungkin dah biasa sangat tengok artis-artis wanita Hollywood yang cantik, gorgeous dan hot gara-gara makeup.

Oh Lawa Wed, 15 Aug 2018

Kedai Barangan Penjagaan Kulit UK, LUSH Cosmetics Akan Buka Cawangan Di Malaysia!

Peminat barangan skincare akan rambang mata di kedai ini!

Oh Lawa Wed, 2 May 2018

4 Tip Menggayakan Jumpsuit Untuk Wanita Berhijab. Pasti Stailo!

Teringin nak pakai jumpsuit tapi tak berani? Ikuti 4 tip ini.

Oh Lawa Mon, 29 Oct 2018

| Live TV