Oh Lawa By: Ad Ops May 30, 2018 @ 12:00pm

7 Cara Mudah Yang Artis K-Pop Gunakan Untuk Nampak Lebih Menarik

Kalau bukan kerana tarian dan lagu-lagu mereka, artis-artis K-Pop dari Korea Selatan memang terkenal dengan gaya penampilan mereka yang berseri, kemas dan secara keseluruhannya cantik.

Ingin tahu cara-cara untuk mendapatkan wajah atau rupa yang menarik seperti mereka? Jom ketahui apa yang anda perlu buat.

1. Penjagaan kulit

Kalau anda perasan, kebanyakan artis Korea mempunyai kulit muka yang licin, mulus dan gebu. Memanglah mereka pakai makeup yang berkualiti tinggi, tapi bila mereka dah tanggalkan makeup pun, muka mereka nampak flawless!

Kulit muka yang cantik hanya menambahkan lagi seri kepada rupa keseluruhan mereka, jadi jika anda nakkan benda yang sama, pastikan anda betul-betul jaga kulit anda, okay?

Foto: Koreaboo

2. Gaya rambut

Selain muka, rambut pun anda kena jaga! Anda boleh saja mengikut trend, tapi cara terbaik ialah dengan memilih gaya rambut yang padan dengan bentuk dan saiz muka anda. Kalau anda tak pasti, tanya saja orang yang profesional.

Bagi anda yang bertudung pula, sama juga. Pilih gaya hijab yang sesuai bukan saja dengan bentuk muka tapi dengan bentuk badan supaya ia melengkapkan lagi rupa keseluruhan anda. Warna hijab pun penting. Jika kulit muka anda sedikit gelap, elakkan daripada menggunakan tudung-tudung yang berwarna gelap. Nanti rupa anda akan tenggelam pula.

3. Gaya makeup

Dari segi solekan pula, selebriti Korea gemarkan gaya yang ringan dan ringkas. Yang paling penting, mereka nampak natural. Jadi jangan berlebihan, ya, bila anda mengenakan makeup di muka. Serlahkan seri di muka tanpa mengaburinya dengan makeup yang tebal.

Foto: Koreaboo

4. Saiz baju

Perkara paling penting anda kena ingat apabila shopping pakaian baru ialah untuk memastikan yang ia betul-betul muat dan padan dengan bentuk badan anda. Kalau boleh, elakkan daripada beli pakaian yang menggelebeh. Pada masa yang sama, janganlah beli baju yang ketat-ketat pula.

5. Senaman

Kecergasan memang penting untuk artis-artis K-Pop. Kalau tak, macam mana mereka nak dapatkan bentuk badan yang slim dan sensasi itu? Mereka akan selalu bersenam untuk maintain body shape mereka yang mereka panggil “S-Line” (bentuk badan mereka nampak macam huruf S, cuba tengok!). Kalau anda nakkan bentuk badan macam itu, kenalah bersenam.

6. Bulu kening

Cara bulu kening mereka dibentuk juga memberi impak kepada rupa muka mereka. Artis-artis K-Pop mempunyai bulu kening yang lurus kerana ia melembutkan ekspresi muka mereka dan memberikan mereka sebuah penampilan yang muda.

Foto: Koreaboo

7. Menari

Ya, genre K-Pop dengan tarian memang tak boleh dipisahkan. Dan anda mungkin ingat, kebanyakan artis-artis K-Pop telah dilahirkan untuk menjadi seorang bintang berdasarkan cara mereka mempersembahkan diri di atas pentas. Sebenarnya, semua itu mungkin disebabkan oleh latihan tarian yang mereka lalui.

Postur, cara anda berjalan dan keyakinan diri anda – semua itu boleh dipengaruhi oleh tarian! Jadi, cubalah. Tak perlu malu-malu.

Sumber: Koreaboo

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Thu, 21 May 2020
Oh Lawa Thu, 24 Jan 2019
Oh Lawa Mon, 24 Jun 2019
Featured Sun, 17 May 2020
Oh Lawa Tue, 28 Aug 2018

Awas! Produk Kecantikan Yang Mengandungi Bahan Ini Akan Buat Wajah Anda Cepat Tua

Adakah kandungan produk kecantikan anda selamat 100% apabila dipakai?

Featured Mon, 15 Jun 2020
Oh Lawa Thu, 30 May 2019
Featured Tue, 24 Mar 2020

Rouge Hermès serlahkan kecantikan semula jadi wanita

Nak beli beg tangan tak mampu, dapat gincu pun jadilah!

Featured Thu, 14 Jun 2018

Tampil Anggun & Elegan Dengan 5 Tip Mix & Match Barangan ALDO

Kalau sudah namanya perempuan, from head to toe semuanya harus serba baharu baik baju, tas tangan, kasut mahupun aksesori sebagai pelangkap gaya di Lebaran.

Oh Lawa Tue, 15 Oct 2019

Kecantikan pipi bergantung pada kesihatan perut, betul ke?

Kepercayaan tidak disokong pakar dermatologi

| Live TV