Oh Lawa By: Fadzlena Jafar January 2, 2020 @ 4:16pm

Agnesia lindungi kulit daripada kerengsaan akibat peluh

Kanak-kanak kecil sememangnya gemar meneroka pelbagai perkara baharu, sekali gus mendedahkan mereka pada risiko dijangkiti kuman terutama jika si kecil sering bermain di luar.

Selain itu, cuaca panas yang dialami Malaysia akan menyebabkan sesiapa sahaja terutama kanak-kanak yang aktif mudah berpeluh dan mungkin mengalami kerengsaan kulit khususnya ruam.

Aktiviti di luar baik untuk kesihatan si kecil, namun pastikan mereka mendapat perlindungan sewajarnya daripada bakteria. Gambar hiasan/NSTP

Penolong Pengurus Besar Apex Pharma, syarikat induk rangkaian bedak Agnesia, Ang Girl Bee, berkata kerengsaan kulit bukan sahaja membuatkan si kecil berasa tidak selesa, bahkan menyakitkan terutama jika tidak dirawat segera.

Dalam hubungan ini, katanya, penggunaan bedak Agnesia Hygiene Care mampu memberikan keselesaan dan perlindungan yang diperlukan si kecil kerana produk berkenaan menyerap lembapan pada kulit.

“Sejak 80 tahun lalu, bedak Agnesia memainkan peranan penting dalam melindungi kulit seisi rumah khususnya kanak-kanak daripada kerengsaan kulit akibat cuaca panas.

“Produk ini yang diformulasikan bagi setiap peringkat umur, diyakini turun temurun dalam membantu memberikan keselesaan dan perlindungan pada kulit,” katanya.

Bedak agensia dipercayai turun temurun bagi membantu meredakan kegatalan pada kulit. Gambar hiasan

Bedak Agnesia Hygiene Care yang terbukti mampu membunuh 99.9 peratus bakteria, terkenal kerana formulanya yang nyaman dan menenangkan, malah menjadi pilihan setiap keluarga sejak lapan dekad lalu.

Produk ini mengandungi rumusan khusus untuk pelindungan dan antibakteria dengan 25 peratus zik oksida serta 0.5 peratus klorheksidina, selain bebas asbestos, iaitu bahan yang digunakan untuk menyekat haba atau kepanasan.

Penggunaan bedak Agnesia Hygiene Care setiap hari mampu menyerap lembapan berlebihan seperti peluh dan berkesan untuk meredakan kegatalan pada kulit.

Baru-baru ini, jenama terkenal itu memperkenalkan wajah baharunya yang lebih segar dan moden dengan melancarkan dua haruman baharu dalam rangkaian Beau Care.

Wajah baharu Agnesia menampil dua variasi baharu haruman lavender dan ros. Gambar hiasan.

Variasi baharu itu, lavender dan ros didatangkan dalam botol 100g dan sesuai untuk kegunaan harian dengan bau yang lebih menyegarkan. 

Apa yang penting, jenama Agnesia disahkan halal dan sesuai digunakan selepas setiap mandian bagi memberikan kesegaran sepanjang hari. Bedak Agnesia boleh didapati di semua farmasi utama, Aeon Wellness dan pasar raya seperti Mydin serta 99 Speedmart.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Sat, 30 Mar 2019
Oh Lawa Tue, 16 Oct 2018

Sebelum Beli, Kenali Dahulu Nama Saintifik Bahan Produk Kecantikan. Barulah Mujarab!

Hyaluronic Acid antara salah satu bahan untuk melembabkan dan meremajakan kulit!

Featured Mon, 17 Feb 2020
Featured Wed, 24 Jul 2019
Featured Wed, 13 May 2020

Buat 5 perkara ini, kuku pasti sihat!

Kuku sempurna lonjak keyakinan diri

Oh Lawa Fri, 20 Apr 2018

Dambakan Kulit Wajah Flawless? Ketahuilah 5 Jenis Vitamin Ini!

Mahu kulit wajah cantik berseri, ketahui jenis vitamin ini.

Featured Wed, 2 May 2018

Pilih Warna Blusher Yang Sesuai Tona Kulit Anda, Jangan Nampak Macam Badut Pula!

Anda kena pilih betul-betul, jangan main pakai saja!

Oh Lawa Fri, 8 Jun 2018

Turkiye Bag Tas Tangan Dengan Sentuhan Classy Dan Affordable!

Jika anda ke Jalan TAR mahupun Mood Republik yang berlangsung hujung minggu ini jangan lupa singgah ke booth Adynda Design yang menjual pelbagai rekaan beg tangan yang cantik-cantik dengan harga mampu milik.

Oh Lawa Wed, 11 Dec 2019

Rambut tidak lagi gugur dengan syampu dan perapi ini

Herbalife Nutirition lancar dua produk penjagaan rambut

Oh Lawa Tue, 13 Feb 2018

5 Jenis Makanan Ini Bantu Kurangkan Masalah Kulit Secara Semulajadi

Ramai wanita beranggapan untuk mendapatkan kulit muka yang licin dan putih berseri, mereka mestilah memakai skincare yang berjenama dan mahal.

| Live TV