Oh Lawa By: Ad Ops September 12, 2018 @ 5:00pm

Ariana Grande Kongsikan Tip Kecantikannya, Anda Takkan Sangka Langsung Apa Yang Dia Pakai

Selain suaranya yang lemak merdu, Ariana Grande lebih dikenali dengan gaya rambut ekor kudanya (ponytail) yang selalu diikat rapi.

Tapi pada masa yang sama, pernah tak anda perasan yang kulit sawo matangnya juga betul-betul terjaga sampai ia nampak lembut dan bersinar?

Hmm… apakah rahsia penyanyi kecil molek ini?

Berdasarkan temubualnya dengan Popsugar, Ariana tidaklah fokus sangat kepada sesuatu jenis produk penjagaan kulit.

“Tapi anda tahu tak apa yang saya gunakan untuk apa jua jenis kecantikan? Minyak kelapa,” katanya.

“Jika anda tanya apa bahan penting yang guna untuk dapatkan kulit yang cantik, itulah jawapan saya. Saya pakaikannya untuk rambut, muka, badan… kesemuanya!”

Tambahnya lagi, minyak kelapa boleh menyelamatkan kulit anda dan bagus untuk rambut. Bila dia tak bekerja atau tak menggayakan rambut dengan stail ponytail, dia menyapu minyak ini pada rambutnya sebelum mendandan.

Hmm… rambut mungkin boleh, tapi bukankah minyak kelapa boleh mendatangkan jerawat pada muka?

Mungkin sebab itulah Ariana cepat-cepat cakap: “Tak pastilah jika teknik ini boleh berkesan untuk semua orang tapi saya harap ya. Jika tak, saya betul-betul minta maaf!”

Foto: Organic Facts

Ini dia tip-tip lain

Menurut temubualnya dengan Byrdie pula, Ariana berkata satu tip kecantikan yang paling penting baginya adalah menanggalkan makeup setiap malam sebelum tidur.

“Tak kiralah jika saya terlalu penat atau tak sempat untuk exfoliate, saya akan pastikan yang makeup saya dah ditanggalkan,” katanya.

Selain itu, penggunaan pelembap juga penting. “Ramai orang ingat yang mereka boleh letakkan saja produk untuk mengeringkan kulit berminyak.

“Sebenarnya minyak (daripada krim pelembap) boleh melawan balik minyak semula jadi anda secara efektif.”

Jadi Ariana mencadangkan yang anda pakaikan losyen yang bagus dan maintain sebuah rutin penjagaan kulit anda untuk mendapatkan kulit yang bukan saja cantik tapi sihat.

“Jangan lupa untuk minum air! Itulah jawapan untuk kesemua masalah!

Tak perlu ikut trend

Walaupun dia dah kongsikan tip-tip di atas, Ariana juga ingin menyampaikan nasihat kepada peminat-peminatnya berkenaan dengan kecantikan dan penjagaan kulit.

“Jadi diri sendiri dan tak perlu ikuti mana-mana trend. Jika anda suka sesuatu yang dianggap trendy, baguslah tapi hanya kerana semua orang pun suka, anda tak semestinya perlu join sekali.

“Menjadi diri sendiri adalah sesuatu yang paling bagus yang anda boleh buat. Walaupun susah, apabila anda sudah selesa dengan diri anda yang sebenar, teruskan saja,” kata Ariana.

Dia menambah yang dia inginkan peminatnya untuk rasa berkuasa dengan diri sendiri, dan untuk tak rasa takut dengannya. “Embrace it.”

Sumber: Popsugar, Byrdie

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Wed, 25 Apr 2018

Anda Bosan Dengan Stail Hijab Yang Sama Setiap Hari? Jom Tiru Stail Selebriti Ini

Bosan denan stail hijab setiap hari? Jom tiru stail hijab artis-artis ini.

Featured Tue, 15 May 2018

Fizi Woo Dedah Sejarah Era Revolusi Perancis 1780-an Menerusi Koleksi The Bread Winner

Koleksi The Bread Winner diinspirasikan daripada sejarah perjuangan golongan wanita semasa Revolusi Perancis 1780-an.

Oh Lawa Mon, 8 Jan 2018

Nak Nampak Comel Dan ‘Cute’ Macam Artis Korea? Rupanya Ini 10 Rahsia Mereka

“Alamak..alamak, mamat opis sebelah yang aku minat ada kat majlis ni. Aduh, apa aku nak buat ni. Okay, ‘appearance’ dah tiptop dan cun. Ah, aku tau, kena buat-buat ‘cute’ sikit bagi mamat tu perasan aku […]

Oh Lawa Sat, 25 Aug 2018
Oh Lawa Mon, 9 Apr 2018

Jennifer Lopez Bakal Keluarkan Koleksi Makeup Yang Mengandungi 70 Jenis Alat Solek

Tidak kira di dalam television, atau di majlis-majlis keramaian, Jennifer Lopez pastinya sentiasa kelihatan cantik dan ayu.

Oh Lawa Thu, 5 Apr 2018

Penangan Gelekan Memukau Izara Aishah, Buat Penonton Terlupa 60 Koleksi Lebaran Rizalman For Zalora 2018

Seperkara yang tetamu sukar untuk ‘move on’, adalah segmen finale menyaksikan gelekan mempersona daripada oleh Izara Aishah mempersembahkan tarian Bollywood.

Oh Lawa Wed, 3 Oct 2018

Wanita Bertubuh Gempal Juga Berhak Untuk Cantik. Ini 10 Tips Untuk Anda Tampil Meletop!

Sedarilah wahai wanita, tubuh berisi ada kecantikan yang tersendiri.

Oh Lawa Wed, 23 Oct 2019

9 busana elegan yang Kate Middleton pakai sepanjang lawatannya ke Pakistan

Jarang kita dapat lihat Kate tampil dengan fesyen yang berunsur Asia.

Oh Lawa Thu, 19 Apr 2018

Selepas Bulu Kening, Trend Seni Hidung Pula Viral Di Instagram, No. 4 Paling Unik

Macam dah tak ada tempat lain nak melukis. Muka pula dijadikan kanvas!

Oh Lawa Tue, 19 Mar 2019

Cuaca panas? Cuba 10 gaya gaun ini untuk kekal nyaman sepanjang hari!

Gaun adalah pilihan terbaik ketika cuaca panas terik

| Live TV