Oh Lawa By: Bibi Ramli October 16, 2018 @ 2:00pm

Beyoncé Peragakan Gaun ‘Glow-In-The-Dark’ Di Konsertnya, Memang Memukau!

Jika anda tak sempat menghadiri konsert jelajah Beyoncé dan suaminya Jay-Z, perkara paling besar yang anda terlepas bukanlah muzik, tapi fesyen Queen Bey kita. 

Dia bukannya pakai dress biasa-biasa, okay! Sebaliknyapakaian-pakaian yang diperagakan di atas pentas semuanya over-the-top.

Nasib baik, Beyoncé sering kongsikan foto-foto outfit yang dia pakai menerusi akaun Instagramnya sepanjang tour ini berlangsung supaya semua peminatnya tak ketinggalan.

Anda dah lihat outfit terbaru yang dipaparkan di profile Beyoncé? Ia merupakan sebuah ball gown putih hijau yang kembang dengan ruffled train yang panjang.

Ciri-ciri paling menarik tentang gaun ini adalah ia bercahaya dalam gelap! Lihat post Instagram ini:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

Outfit berkain tulle ini telah diperkenalkan oleh Beyoncé di konsertnya di Seattle pada awal bulan ini. Ketika mempersembahkan lagunya Resentment, dia tampil ke pentas dalam gaun tersebut yang memukau penonton bukan saja kerana kecantikannya tapi juga kerana ia glow in the dark.

Foto: The Perfect Play

Menarik, kan? Memanglah kita takkan pakai ball gown bila keluar jalan-jalan tapi yang pasti, kalau anda berkesempatan untuk pakai, anda mesti rasa macam seorang Queen. Sesuailah dengan statusnya “Queen Bey”!

Gaun ini sebenarnya tergolong dalam koleksi wanita SS19 oleh jenama Off White yang diperagakan di Paris Fashion Week beberapa minggu lalu.

Foto: The Perfect Play

Dari pandangan pertama, anda mungkin ingat ia nampak macam biasa tapi detailing bahagian atas outfit ini yang berupa T-shirt, serta warnanya yang luar biasa membuatkannya lebih cool!

Semestinya ciri-ciri glow in the dark lagilah menjadikan outfit ini sebuah statement piece. Gaun merupakan sejenis evening wear yang elegant manakala pakaian glow in the dark pula selalunya dipakai di acara rave atau di kelab.

Apabila kedua-duanya digabung menjadi satu, mestilah gempak dan penuh magis! Ia nampak glamorous dan edgy pada masa yang sama, memang sesuailah dengan citarasa gaya Beyoncé.

Gaun ini hanya satu daripada banyak outfit menarik yang Queen Bey tampilkan di konsertnya. Rujuk kepada Instagram miliknya untuk lihat outfit lain. Semuanya menawan!

Sumber: StyleCaster

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 2 Jul 2019

Cantik & langsing bak Kilafairy. Ini rahsianya!

Anda pun boleh jadi sepertinya!

Featured Fri, 22 May 2020
Featured Tue, 24 Mar 2020
Oh Lawa Tue, 30 Oct 2018

8 Jenis Item Pakaian & Aksesori Klasik Yang Takkan Go Out Of Style

Inilah sebabnya anda boleh simpan dan pakai untuk tahun-tahun akan datang.

Oh Lawa Mon, 14 May 2018

Emak Borek Anak Rintik, Lima Remaja Ini Mewarisi Genetik Supermodel Ibu Mereka

Mewarisi kejelitaan ibu masing-masing, perjalanan hidup lima gadis cantik ini bagai sudah tertulis untuk menjadi supermodel sebagaimana kegemilangan pernah dicipta ibu mereka di pentas peragaan.

Featured Thu, 22 Aug 2019

Manfaat teh hijau untuk kulit

Senangnya nak cantik!

Featured Sun, 19 Apr 2020
Featured Wed, 1 Apr 2020
Oh Lawa Tue, 14 May 2019
Oh Lawa Fri, 6 Jul 2018

Kasut Dessert Ini Memang Bikin Terliur. Rasa Macam Nak Makan!

Rasa nak makan sahaja heels dessert ini!

| Live TV