Oh Lawa By: tex_admin December 29, 2018 @ 11:00am

Capai Kepuasan Maksima Apabila Shopping Bra Di Butik Ini

Tidak dinafikan bahawa ramai wanita di luar sana beranggapan harga pakaian dalam lebih mahal jika dibeli di butik. Persepsi ini salah sebenarnya ya! Ini kerana, pembelian di butik lebih banyak mendatangkan kepuasan berbanding membelinya di luar.

Baru-baru ini, penulis berkesempatan mengunjungi sebuah butik pakaian dalam terkenal iaitu Wacoal di Sunway Pyramid. Apa yang ingin penulis nak beritahu kepada anda, butik ini memang best gila kalau nak shopping bra! Penulis ingatkan harga bra di butik Wacoal mahal-mahal, rupanya tidak sama sekali!

Ini kerana, harga yang ditawarkan cukup istimewa dan berpatutan setanding dengan kualitinya. Bukan sahaja menyediakan koleksi bra yang cantik dan moden, malah layanan yang diberikan kepada penulis memang 100% awesome!

Foto: H&H

Bukan itu saja, sebenarnya banyak lagi manfaat yang akan anda dapat jika shopping bra di butik Wacoal berbanding membelinya di luar. Nak tahu? Jom semak 4 sebab kenapa anda wajib shopping bra di butik ini.

1. 100% layanan daripada Fit Specialist

Biasanya, kalau beli bra di luar, promoter kedai hanya membantu dari segi mencari saiz bra yang anda minta sahaja kan? Kemudian, barulah anda akan mencubanya sendiri di fitting room. Betul tak?

Tapi, berbeza layanan di butik Wacoal ini! Apabila anda masuk sahaja ke dalam butik ini, anda akan mendapat layanan yang cukup istimewa daripada fit specialist mereka. Fit specialist sendiri akan mengukur dan menentukan saiz yang ideal (menjamin keselesaan) untuk bra anda.

Foto: H&H

Apabila dah tentukan saiz, fit specialist  akan menunjukkan koleksi-koleksi yang sesuai dengan saiz bra anda. Ingat! Tidak semua jenis bra sesuai dengan saiz anda. Sebab itulah anda perlu mendapatkan khidmat nasihat daripada fit specialist!

Foto: H&H

Begitu juga dengan para ibu yang pertama kali ingin mencari #firstbra untuk anak mereka. Bawa sahaja anak anda ke butik Wacoal, beauty adviser bersedia untuk membantu anda dan segalanya akan menjadi lebih mudah dan menjimatkan masa!

2. Koleksi bra yang up-to-date

Penulis percaya, sesiapa sahaja yang mengunjungi butik Wacoal akan jatuh ‘cinta’ dengan koleksi-koleksi pakaian dalam mereka! Kalau anda nak tahu, koleksi di butik ini lebih banyak pilihan dan cantik sangat. Paling penting sekali, koleksi mereka lebih up-to-date berbanding koleksi yang dijual di luar butik.

Malah, koleksi mereka bukan hanya untuk orang dewasa sahaja, malah saiz untuk remaja juga ada disediakan! Selain itu, semua koleksi bra di butik Wacoal ini dihasilkan dengan kaedah teknologi yang tinggi daripada negara Jepun. Sebab itulah, bila dipakai memang selesa habis!

Jika anda ingin mengunjungi butik ini, anda perlu beli 3 jenis koleksi best seller mereka iaitu, lacy bra, travel bra dan sport bra. Memang mengancam 3 koleksi ini!

Salute (Lacy collection)

Foto: H&H

Koleksi ini memang penulis ‘love’ sangat! Sebabnya, penulis sangat suka material yang berunsurkan lace. Untuk koleksi bra ini, corak sulamannya sangatlah kemas dan cantik setanding jenama antarabangsa! Renda-renda yang ada pada koleksi bra ini pastinya memberi impak seksi buat si pemakai.

Gococi 

Foto: Wacoal

Koleksi ini sangat sesuai untuk dipakai setiap hari. Didatangkan dengan peanut pad yang direka daripada teknologi Jepun, bra ini akan memberi keselesaan yang berpanjangan dalam aktiviti seharian anda.

Apabila anda memakai bra ini, anda akan rasa lebih selesa dan ‘free’. Bra jenis ini juga sesuai dipakai apabila anda pergi holiday.

Sport bra

Foto: H&H

Bagi anda yang kerap melakukan aktiviti senaman, koleksi sport bra dari Wacoal ini memang wajib ada dalam almari pakaian anda! Ini kerana, barisan koleksi ini sangat mudah dipakai, tidak terlalu ketat pada bahagian badan dan payudara, serta mudah dicuci dan dikeringkan.

Travel bra

Foto: H&H

Jenis bra ini pula memang wajib ada bagi anda yang kaki travel! Ini kerana, koleksi travel bra ini cukup istimewa kerana formulasi pembuatannya lebih kepada environmental friendly. Menariknya lagi, travel bra ini tiada wayar dan boleh digulung dengan kemas dan disimpan di dalam bagasi anda.

3. Harga yang berpatutan

Mesti anda fikir, harga bra di butik Wacoal ini mahal kan? Sebenarnya, tidak ya! Harga untuk koleksi mereka ditawarkan cukup berpatutan dan mampu milik. 

Memang worth it jika anda shopping bra di butik ini kerana bukan sahaja harganya berpatutan malah kualitinya 100% dijamin terbaik! Tambahan lagi, setiap pembelian sebanyak RM200 ke atas akan berpeluang untuk menjadi membership Wacoal secara percuma.

Melalui membership ini, anda boleh mengumpul mata ganjaran untuk ditukarkan kepada baucer pembelian yang seterusnya. Ianya hanya valid di kaunter butik sahaja ya! Sebab itulah untung jika anda shopping bra di butik, macam-macam tawaran istimewa akan anda perolehi!

Foto: H&H

4. Pusat pembuangan

Setiap tahun, butik Wacoal bukan sahaja menjual rangkaian pakaian dalam wanita, malah mereka juga bertanggungjawab menjadi pusat recycle! Ia dinamakan sebagai ‘Recycle Bra Campaign’ di mana anda boleh membawa koleksi bra yang sudah lama atau yang dah rosak dan diserahkan kepada pihak Wacoal.

Hasil pengumpulan tersebut akan diserahkan kepada pihak recycle plant dan akan dihapuskan dengan cara yang selamat. Untuk pengetahuan anda, untuk tahun 2018 sahaja Wacoal telah mengumpul bra lama sebanyak 30,000 helai. Banyak kan?

Banyak kan manfaat yang anda dapat bila shopping bra di butik Wacoal? Penulis sarankan memang wajib untuk anda kumpul koleksi bra jenama hebat ini! Selain menyediakan rangkaian bra, butik Wacoal juga menjual washing bra bag yang sangatlah comel.

Foto: H&H

Jadi, tunggu apa lagi, jom shopping bra di butik Wacoal berdekatan rumah anda. Terdapat 4 cawangan butik ini iaitu di Sunway Pyramid, IOI City Mall, Sunway Velocity dan Empire Shopping Gallery. Datang sekarang ya, sebab semua cawangan butik Wacoal sedang menawarkan free membership istimewa untuk anda sehingga penghujung Februari 2019 dalam setiap pembelian.

Jangan lupa untuk cerita mengenai manfaat shopping di butik Wacoal ini kepada kenalan anda ya!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Tue, 30 Oct 2018

7 Manfaat Concealer Stick Yang Bukan Sekadar Menghapuskan Mata Panda!

Penggunaan concealer stick ini pelbagai guna rupanya!

Oh Lawa Thu, 22 Feb 2018

Trik Mudah Untuk Buat Bulu Mata Nampak Lebat

Produk maskara yang boleh buat bulu mata anda nampak lagi tebal bersepah di pasaran. 

Oh Lawa Fri, 25 May 2018

Siapa Kata Berbadan Besar Tidak Boleh Bergaya? Ini Koleksi Lebaran Plus Size Yang Wajib Anda Beli!

Kalau anda berbadan besar, tidak menjadi satu masalah untuk anda melaram dengan koleksi Amani Curve dan Michael Ang ini!

Oh Lawa Wed, 12 Sep 2018
Oh Lawa Fri, 15 Jun 2018

Strawberi Mampu Buatkan Anda Cantik Dan Sihat!

Strawberi bukan sahaja sedap malah bermanfaat untuk kecantikan anda!

Featured Wed, 24 Oct 2018

Bukan Saja Enak Dimakan, Buah Mangga Berupaya Upgrade Kecantikanmu!

Masker buah mangga berupaya mencerahkan kulit.

Oh Lawa Tue, 23 Oct 2018

6 Trick Fesyen Yang Meghan Markle Mungkin Telah Guna Untuk Menyorok Kehamilannya

Kita dapat tahu pun bila dia sudah hamil selama 12 minggu.

Featured Mon, 8 Jan 2018

10 Rahsia Wanita Jepun Tampak Muda Dan Slim Sepanjang Masa

Perasan tak yang orang Jepun ni semua cantik-cantik? Bukan itu sahaja, susah untuk jumpa orang Jepun yang gemuk dan nampak tua. Semuanya nampak sebaya saja. Rupa-rupanya, menurut kajian, wanita dan lelaki di Jepun mempunyai jangka […]

Oh Lawa Thu, 1 Mar 2018

Make Up Anda Mudah Cair? Guna Je Setting Spray! Ini Cara Mudah Untuk Buat Spray Anda Sendiri

Kalau berdiri di tengah panas dengan cuaca macam di Malaysia ni, memang tak sah kalau make up tak cair walaupun sedikit. Kalau foundation dan bedak lama-lama hilang, tak apa lagi. Kalau eyeshadow gelap anda cair? Tak pasal-pasal mata jadi macam mata panda.

Oh Lawa Wed, 27 Mar 2019

13 gaya peragaan menarik dan pelik di Minggu Fesyen Tokyo

Jepun memang dikenali dengan gaya luar biasa!

| Live TV