Oh Lawa By: tex_admin March 12, 2019 @ 10:17am

Gadis ini tiru gaya Neelofa dengan helaian bundle sepenuhnya!

Oleh: Syarifah Fatin Anisa Tuan Said Shakh

Neelofa sememangnya ikon fesyen tersohor negara ini. Dia tidak pernah gentar mencuba fesyen baharu walaupun sering dikecam oleh netizen.

Tajaan dan jemputan daripada pelbagai organisasi antarabangsa cukup untuk membuktikan Neelofa diiktiraf dari segi gaya dan fesyen yang dipadankan.

Busananya terdiri daripada jenama terkenal antarabangsa seperti Zara, Gucci, Prada, Balenciaga dan banyak lagi. Sukar bagi orang biasa untuk meniru gayanya kerana harganya yang mahal!

femalemag.com.my

Namun begitu, bagi Lily Brahim, seorang instafamous yang juga merupakan peminat bundle tegar, fesyen yang digayakan Neelofa boleh ditiru dengan mudah menggunakan pakaian terpakai. Ia bukan sahaja cantik malah harganya juga murah!

Kedai bundle kebiasaannya menjual pakaian terpakai yang diimport dari seluruh dunia dan dijual dengan harga yang murah. Ia dijual secara longgok dan mempunyai peminatnya yang tersendiri.

Jika anda tahu menyuai padan pakaian tersebut, anda pasti akan mendapat pujian melambung dari teman!

1. Streetwear dengan sentuhan feminin

Neelofa menggayakan pakaian berjenama terkenal daripada Zara dan tudung Naelofar keluarannya sendiri untuk penggambaran filem ‘Ti Amo Sweetheart: 100 Hari’ bersama Zul Ariffin. Tidak semua orang boleh menggayakan pakaian ini. Bayangkan seluar trek dipadankan dengan kasut tumit tinggi!

Lily Brahim tidak kekok menggayakan pakaian yang serupa dengan yakin tanpa perlu mengeluarkan wang yang banyak. Kesemuanya adalah daripada pakaian terpakai yang dibeli di kedai bundle.

Foto: Instagram Lily Brahim

2. Gaya fesyen musim bunga

Gaun bercorak flora menampakkan sentuhan Inggeris. Walaupun kelihatan seperti corak langsir, tetapi dengan padanan kasut boot dan tudung keluarannya sendiri berona merah garang, Neelofa kelihatan sungguh bergaya!

Tidak kalah dengan gaya yang disuai padan daripada pakaian terpakai, Lily mengenakan gaun bercorak flora dengan warna yang berlainan tetapi kelihatan anggun.

Bezanya, Neelofa bergandingan dengan Zul Ariffin, pemain gandingannya dalam drama Ti Amo Sweetheart: 100 Hari. Itu sahaja!

Foto: Instagram Lily Brahim dan Neelofa

3. Gaya formal dan anggun

Gaya ini menjadi gaya kegemaran kami! Dengan seluar bercorak kotak-kotak kecil berwarna coklat muda dan baju panas berona merah jambu terang, berserta tudung yang dililit kemas di leher, Neelofa kelihatan sungguh anggun!

Ia sesuai digayakan ketika majlis formal atau ketika makan angin di negara orang. Ia memberikan bayangan seolah-olah anda mempunyai kelas yang tersendiri dan mempunyai kerjaya yang hebat!

Lili berjaya meniru gaya ini tanpa perlu berbelanja lebih! Lihat sahaja gayanya ini.

Foto: Instagram Lily Brahim dan Neelofa

4. Gaya sut yang chic dan ranggi

Jika anda selalu ke kedai bundle, anda pasti akan rambang mata melihat deretan blazer yang murah dan cantik!

Itulah yang dilakukan oleh Lily yang bijak menggayakan seluar bercorak kotak-kotak dengan blazer yang dibelinya bagi meniru Neelofa.

Foto: Instagram Lily Brahim dan Neelofa

Walaupun ia tidaklah sama keseluruhannya, tetapi dengan bajet yang dimiliki, impian untuk kelihatan seperti Neelofa boleh dikatakan sudah tercapai!

Siapa kata anda tidak boleh berfesyen walaupun tidak sekaya Neelofa? Lily Brahim sudah membuktikan bahawa apa yang anda pakai adalah tidak penting tetapi cara anda menggayakannya itu yang membuatkan anda tampak yakin

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 6 Sep 2018

Adakah Anda “Spesis” Tidur Pun Nak Cantik? Baik Anda Segera Ubah Tabiat Anda

Pastikan anda membersihkan kulit wajah, tanggalkan gincu dan maskara terlebih dulu sebelum tidur.

Oh Lawa Thu, 19 Apr 2018

Tak Susah Sebenarnya Buat French Braid Ni, Kejap Saja Dah Jadi Rambut Princess Elsa

Karekter dua beradik terutamanya si kakak bernama Elsa cukup memikat sehinggakan pakaiannya, lagu menghapus sumpahan yang dinyanyikan iaitu Let It Go sehinggalah stail rambutnya, menjadi ikutan ramai.

Featured Sat, 11 Jan 2020

Dulunya gaya rempit, kini beg silang jadi kegilaan ramai!

Ikat pada pinggang and ready to go!

Featured Fri, 28 Feb 2020
Oh Lawa Sat, 23 Jun 2018

Mahu Banggakan Malaysia-Indonesia, Nurul Shamsul Gementar Hadapi Ogos

Nurul Shamsul berjaya melakar sejarah pabila menjadi wanita Melayu pertama yang memasuki pusingan akhir Miss Universe New Zealand 2018.

Featured Thu, 14 Feb 2019
Oh Lawa Tue, 1 Jan 2019

Dulunya ‘Kanak Kanak Paling Cantik’, Kini Diangkat Pula Sebagai Wanita Tercantik Dunia!

Pemilihan Blondeau bukanlah satu kejutan kerana dia sememangnya cantik!

Gaya Hidup Tue, 12 Nov 2019

Elemen inovasi, ‘sporty’ dan sejarah warnai koleksi terbaharu Onitsuka Tiger

Koleksi pakaian musim bunga dan musim sejuk tahun 2020

Oh Lawa Sat, 25 Aug 2018
Oh Lawa Wed, 28 Feb 2018

8 Kegunaan Jeli Petroleum Untuk Kecantikan, No. 8 Memang Tak Sangka!

Pada tahun 1859, ahli kimia Amerika Robert Chesebrough telah ternampak beberapa penggali minyak di Pennsylvania menggunakan jeli ini untuk menyembuhkan luka dan kulit mereka yang terbakar.

| Live TV