Acara By: Shaidah Shafie May 29, 2019 @ 3:36pm

Koleksi Expectation dan Sempurna Raya 2019 Alhumaira ‘jatuh’ sempurna, buatkan pemakai tampak anggun

Keputusan menempah persalinan yang akan dipakai pada Lebaran seringkali disusuli dengan tudung apakah yang akan disarungkan agar penampilan nampak molek dan sempurna pada mata sesiapa sahaja yang memandang.

Bercakap mengenai tudung, ada seribu satu cerita yang tidak akan habis dibual atau diangankan memandangkan kini banyak jenama tudung ada di pasaran, tinggal lagi pilih dan beli sahaja mengikut kemampuan anda.

Jenama yang sudah hampir sepuluh tahun berada di pasaran,  Alhumaira yang baru-baru ini melancarkan koleksi Expectation dan Sempurna Raya 2019, menawakan tiga variasi tudung bercorak iaitu Summer Love Premium Printed Square Scarf, New Mood dan Dream Maker Premium Printed Shawl sempena Aidilfitri yang bakal menjelang tiba tidak lama lagi.

Pengasas Alhumaira, Hani Elia Rousli (tengah) bersama Elfira Loy ketika pelancaran koleksi ‘EXPECTATION’ dan Sempurna Raya 2019 di Hotel Royale Chulan, Kuala Lumpur. NSTP/Asyraf Hamzah

Pengasas Alhumaira, Hani Elia Rousli, berkata sempena Lebaran 2019 ini, Alhumaira memperkenalkan tudung bercorak bagi memenuhi permintaan pelanggan yang sejak dulu sentiasa memberikan sokongan padu terhadap tudung di bawah jenama Alhumaira.

“Sebelum ini Alhumaira tidak mengeluarkan tudung bermotif atau bercetak, tapi kali ini kami mengambil kira akan permintaan pelanggan yang mahu melihat Alhumaira muncul dalam perincian yang bercorak.

“Selain tudung bercorak ini, kami  sertakan tudung polos yang tetap menjadi pilihan ramai sejak jenama ini dilancarkan hampir sepuluh tahun lalu,” katanya ketika dihubungi baru-baru ini.

Katanya, antara elemen penting yang sentiasa ditikberatkan terhadap setiap helaian ditawarkan Alhumaira ialah fabrik bermutu yang digunakan oleh pihaknya bagi memberi kepuasan kepada pelanggan.

“Pasukan reka bentuk Alhumaira tidak memandang ringan mengenai mutu fabrik yang digunakan untuk pembuatan tudung kami. Untuk koleksi ini kami menggunakan satin yang terkenal dengan keselesaan kala menyarungnya.

Koleksi ‘EXPECTATION’ dan Sempurna Raya 2019 oleh Alhumaira. NSTP/Asyraf Hamzah.

“Kami menggunakan satin Valencia kerana jatuhannya yang cantik dan walaupun nampak fabriknya seakan tebal, ia tidak menjadikan anda berasa seperti ‘pekak’ ketika menggayakannya,” ujarnya.

Hani turut menjelaskan tudung polos Alhumaira dihiasi Kristal Swarovski yang menjadikan ia tampak eksklusif dan lebih mengujakan, setiap produk dikeluarkan akan melalui dua kali penilaian mutu sebelum ditawarkan kepada pelanggan.

Tindakan ini dilakukan bagi memastikan tudung ditawarkan benar-benar menepati piawaian sepatutnya dan tidak akan menyusahkan pelanggan yang membelinya.

Foto: NSTP/Asyraf Hamzah.

Selain tudung, Alhumaira juga menyediakan anak tudung yang cukup selesa untuk digayakan bersama selendang walaupun dalam keadaan cuaca panas.

“Anak tudung pula dihasilkan daripada viscose premium yang membuatkan pemakainya selesa ketika menyarungnya.

“Tudung Alhumaira ditawarkan pada harga bermula RM39 hinga RM99 bergantung pada jenis dan corak serta boleh didapati di setiap cawangan butik kami di Shah Alam, Bangi dan Alor Setar,” katanya mengakhiri perbualan.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Thu, 26 Sep 2019

Butik pop-up Fred Perry dibuka di RexKL

Sasar pelancong asing di Petaling Street

Oh Lawa Thu, 25 Oct 2018

Enam Penerbangan Dengan Uniform Super Stylish, Bikin Penumpang Starstruck!

Memang cantik-cantik uniform enam penerbangan ini, pasti rasa semangat untuk bertugas kan!

Oh Lawa Thu, 21 Feb 2019
Acara Sun, 12 Aug 2018

Daphne Lim Wen Sin Juara AirAsia Runway Ready Designer Search 2018

Acara kemuncak pertunjukan itu adalah koleksi ‘The Women of Illusion’ oleh Tran Thi Tu, yang menampilkan 16 rekaan daripada jenamanya, Tu Bong.

Featured Sun, 3 May 2020
Oh Lawa Tue, 24 Apr 2018

Buat Si Gadis Manis Yang Stailo, 4 Gaya Moden Wanita Hijab Ini Pasti Kamu Suka

Berhijab bukan alasan untuk anda ketepikan penampilan yang kemas dan menarik.

Featured Tue, 8 Jan 2019
Oh Lawa Thu, 4 Oct 2018
Featured Wed, 16 May 2018

Kalau Nak Bergelar Hijabista, Anda Kena Tahu Dan Mahir Dengan 3 Stail Fesyen Ini

Kalau nak jadi macam hijabista famous anda boleh tiru 3 stail ini.

| Live TV