Acara By: Shaidah Shafie May 29, 2019 @ 3:36pm

Koleksi Expectation dan Sempurna Raya 2019 Alhumaira ‘jatuh’ sempurna, buatkan pemakai tampak anggun

Keputusan menempah persalinan yang akan dipakai pada Lebaran seringkali disusuli dengan tudung apakah yang akan disarungkan agar penampilan nampak molek dan sempurna pada mata sesiapa sahaja yang memandang.

Bercakap mengenai tudung, ada seribu satu cerita yang tidak akan habis dibual atau diangankan memandangkan kini banyak jenama tudung ada di pasaran, tinggal lagi pilih dan beli sahaja mengikut kemampuan anda.

Jenama yang sudah hampir sepuluh tahun berada di pasaran,  Alhumaira yang baru-baru ini melancarkan koleksi Expectation dan Sempurna Raya 2019, menawakan tiga variasi tudung bercorak iaitu Summer Love Premium Printed Square Scarf, New Mood dan Dream Maker Premium Printed Shawl sempena Aidilfitri yang bakal menjelang tiba tidak lama lagi.

Pengasas Alhumaira, Hani Elia Rousli (tengah) bersama Elfira Loy ketika pelancaran koleksi ‘EXPECTATION’ dan Sempurna Raya 2019 di Hotel Royale Chulan, Kuala Lumpur. NSTP/Asyraf Hamzah

Pengasas Alhumaira, Hani Elia Rousli, berkata sempena Lebaran 2019 ini, Alhumaira memperkenalkan tudung bercorak bagi memenuhi permintaan pelanggan yang sejak dulu sentiasa memberikan sokongan padu terhadap tudung di bawah jenama Alhumaira.

“Sebelum ini Alhumaira tidak mengeluarkan tudung bermotif atau bercetak, tapi kali ini kami mengambil kira akan permintaan pelanggan yang mahu melihat Alhumaira muncul dalam perincian yang bercorak.

“Selain tudung bercorak ini, kami  sertakan tudung polos yang tetap menjadi pilihan ramai sejak jenama ini dilancarkan hampir sepuluh tahun lalu,” katanya ketika dihubungi baru-baru ini.

Katanya, antara elemen penting yang sentiasa ditikberatkan terhadap setiap helaian ditawarkan Alhumaira ialah fabrik bermutu yang digunakan oleh pihaknya bagi memberi kepuasan kepada pelanggan.

“Pasukan reka bentuk Alhumaira tidak memandang ringan mengenai mutu fabrik yang digunakan untuk pembuatan tudung kami. Untuk koleksi ini kami menggunakan satin yang terkenal dengan keselesaan kala menyarungnya.

Koleksi ‘EXPECTATION’ dan Sempurna Raya 2019 oleh Alhumaira. NSTP/Asyraf Hamzah.

“Kami menggunakan satin Valencia kerana jatuhannya yang cantik dan walaupun nampak fabriknya seakan tebal, ia tidak menjadikan anda berasa seperti ‘pekak’ ketika menggayakannya,” ujarnya.

Hani turut menjelaskan tudung polos Alhumaira dihiasi Kristal Swarovski yang menjadikan ia tampak eksklusif dan lebih mengujakan, setiap produk dikeluarkan akan melalui dua kali penilaian mutu sebelum ditawarkan kepada pelanggan.

Tindakan ini dilakukan bagi memastikan tudung ditawarkan benar-benar menepati piawaian sepatutnya dan tidak akan menyusahkan pelanggan yang membelinya.

Foto: NSTP/Asyraf Hamzah.

Selain tudung, Alhumaira juga menyediakan anak tudung yang cukup selesa untuk digayakan bersama selendang walaupun dalam keadaan cuaca panas.

“Anak tudung pula dihasilkan daripada viscose premium yang membuatkan pemakainya selesa ketika menyarungnya.

“Tudung Alhumaira ditawarkan pada harga bermula RM39 hinga RM99 bergantung pada jenis dan corak serta boleh didapati di setiap cawangan butik kami di Shah Alam, Bangi dan Alor Setar,” katanya mengakhiri perbualan.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Acara Tue, 26 May 2020

McDonald’s kembali dengan cita rasa Jepun yang istimewa dan lazat

Samurai Burger dan Shogun Burger wajib dicuba!

Oh Lawa Sun, 21 Jan 2018

Tip Pilih Jam Tangan Ikut Acara

Terdapat banyak jenis serta pilihan rekaan jam tangan di pasaran yang boleh dimiliki mengikut citarasa masing-masing. Namun, pemilihan jam yang betul sangat penting agar tidak mencacatkan penampilan si pemakai.

Oh Lawa Tue, 14 Aug 2018

4 Manfaat Face Mist Yang Perlu Wanita Tahu

Face mist bukan sekadar air saja, ia dianggap produk yang penting dan berguna untuk semua wanita.

Oh Lawa Thu, 15 Feb 2018

Dambakan Mata Sihat Dan Cantik, Jom Baca Tips Ini!

Mata merupakan antara pancaindera yang penting pada tubuh kita.

Acara Tue, 26 Nov 2019

Millac dan Millac Gold, krim bernutrisi tinggi

Sesuai untuk pelbagai jenis hidangan

Oh Lawa Wed, 9 Oct 2019

Produk penjagaan kecantikan Mamonde peroleh sijil halal

Formulasi ekstrak daripada tumbuh-tumbuhan

Featured Fri, 20 Mar 2020
Oh Lawa Mon, 14 May 2018

Emak Borek Anak Rintik, Lima Remaja Ini Mewarisi Genetik Supermodel Ibu Mereka

Mewarisi kejelitaan ibu masing-masing, perjalanan hidup lima gadis cantik ini bagai sudah tertulis untuk menjadi supermodel sebagaimana kegemilangan pernah dicipta ibu mereka di pentas peragaan.

Featured Thu, 14 May 2020

Orked, buatkan kanak-kanak ceria di pagi Lebaran

Perhiasan minimum jadikan si manja tambah manis

Oh Lawa Wed, 17 Jan 2018

Betis Besar : Pakai Skirt Atau Jeans?

Saiz betis yang besar buat anda keliru apabila berpakaian? Tak tahu antara jeans atau skirt? Mungkin anda tak boleh ubah bahagian badan itu, tapi sudah tentu anda boleh mengubah stail berpakaian. Tips asas untuk mereka […]

| Live TV