Oh Lawa By: Yanie Baharom April 6, 2018 @ 12:23pm

Ikuti 6 Tips Ini Untuk Miliki Ulas Bibir Mungil, Seksi Lagi Menggoda

Mempunyai bibir seksi sememangnya menjadi impian wanita dan kerana itu ramai daripada kaum hawa sanggup mengambil risiko untuk menjalani suntikan semata-mata mahu mempunyai bibir yang lebih sensual.

Sedangkan terdapat pelbagai cara alternatif lagi kreatif untuk mereka mendapatkan bentuk bibir yang mungil. Tinggal lagi hanya perlu mempelajari teknik solekan yang betul.

Apa kata anda cuba dan praktikkan enam cara ini untuk mendapat bentuk bibir seksi atau full lips sehangat Kylie Jenner!

1. Exfoliator

Untuk membuat bibir lebih halus dan lembut, kamu boleh menggunakan sikat kecil lembut (atau sikat gigi) lalu tambahkan petroleum jelly di atasnya. Kemudian, sikat perlahan dengan gerakan memutar pada bibir. Kulit-kulit mati di bibir akan terangkat. Jika mahu lebih ringkas, gunakan masker bibir atau exfoliator lipstick.

Foto kredit nicolished.com

2. Lip gloss

Sesudah menggunakan gincu, sapukan lip gloss untuk membuat bibir tampak lebih berisi. Warna lip gloss yang berkilat akan menambah dimensi bibir sehingga akan memberikan kesan seksi dan tampak penuh.

Foto Kredit : youtube.com

3. Concealer

Oles concealer tidak hanya pada bibir namun juga pada garis luar bibir sebelum menggunakan gincu. Sapukan concealer menggunakan jari ataupun brush. Concelear mempunyai fungsi selain membuat lipstick tahan lama, ia juga akan memberi effect bibir lebih tebal sekiranmya gincu dipakai di bahagian garisan bibir.

Foto Kredit : medical-4you.com

4. Overdraw Garis Bibir

Selain concealer, anda juga boleh menggunakan lip liner hingga melebihi garisan bibir. Disarankan memilih lip liner dengan warna yang natural, cerah dan terang. Setelah melukis bibir, gunakan concealer untuk menutupi garis bibirmu yang asli. Sesudah itu barulah anda memakai lipstick untuk hasil bentuk bibir yang sempurna.

Foto Kredit : popsugar.com

5. Elak Memakai Gincu Gelap

Memakai warna lipstik yang gelap akan membuat bibir tidak terlihat mungil. Sebaiknya pilihlah warna lipstick yang terang untuk memberikan kesan penuh dan berisi pada bibir.

Foto Kredit : wheretoget.it

6. Lip Plumper

Lip plumper adalah sebuah produk khusus yang digunakan untuk mencipta ilusi ketebalan pada bibir. Caranya adalah bersihkan dulu bibir anda, lalu gunakan alat ini sampai kamu mendapatkan tebal bibir yang anda mahu. Hasilnya bisa membuat bibir anda terlihat lebih penuh.

Foto: ebay.co.uk

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 5 Oct 2018
Featured Sun, 2 Sep 2018

Lofarbag Dengan Hanya RM259, Mesti Beli Ni!

Mencerminkan kejayaan Neelofa, Lofarbag dihadirkan dalam tiga karakter utama iaitu Cofidence, Graceful dan Fun.

Oh Lawa Wed, 11 Dec 2019
Oh Lawa Mon, 22 Apr 2019

Jom belajar cara mendandan berinspirasikan rambut ‘Khaleesi’ Daenerys Targaryen

‘Mahkota’ watak utama siri Game Of Thrones ini sentiasa mempersonakan!

Oh Lawa Fri, 2 Nov 2018

Inilah Jenis & Bentuk Aksesori Yang Tengah Popular Sekarang

Wanita-wanita moden kini ramai yang memakai barang kemas jenis ini.

Oh Lawa Wed, 12 Sep 2018

Bukan Lagi Pakaian Rasmi, Batik Kini Lebih Sensasi Dan Ranggi!

Batik kini dihadirkan dalam variasi rekaan menarik antaranya dress, skirt, kemeja lelaki, palazzo, skaf, pakaian kanak-kanak, tas tangan dan kasut.

Oh Lawa Sun, 1 Jul 2018

Penyanyi Kacak Harry Styles Dipilih Sebagai Wajah Kempen Gucci Pra-Luruh 2018

Nampaknya dia memang peminat setia jenama high end ini.

Featured Tue, 20 Feb 2018

20 Foto Evolusi Fesyen Rihanna Dari 2005 Hingga Kini, Memang ‘Wow’!

Sejak muncul dengan lagunya Pon de Replay pada tahun 2005, Rihanna telah melakar namanya di arena seni bukan saja dengan lagu-lagu yang meletup, suara yang mantap, stage presence yang ikonik malah dia juga terkenal dengan citarasa fesyennya […]

Oh Lawa Thu, 22 Feb 2018

Tiada Maaf Untuk Garis Seluar Dalam, 9 Tip Fesyen Mesti Tahu

Sama ada berhijab atau tidak, garis seluar dalam yang kelihatan memang memalukan. Sebelum keluar dari rumah tak belek betul-betul ke penampilan anda di hadapan cermin?

| Live TV