Oh Lawa By: Bibi Ramli April 3, 2019 @ 4:00pm

Inilah warna yang akan membuatkan persalinan anda tampak mahal!

Jika anda kekurangan bajet tetapi inginkan penampilan yang tampak mewah, cara paling mudah untuk mendapatkannya ialah dengan memilih warna neutral.

Rona versatil seperti hitam, coklat, putih dan beige pasti mampu memberikan ilusi formal dan kemas.

Walau bagaimanapun, susah juga jika anda individu yang gemar menambahkan warna terang ke dalam rupa keseluruhan penampilan anda.

Tidak mengapa! Nasib baik ada  warna yang bukan sahaja tampak mahal tetapi boleh menyuntik elemen ceria terhadap persalinan anda, iaitu ungu cair.

Foto: Footwear News

Sejak beberapa musim lepas, rona ungu mula diminati setelah Balenciaga mengeluarkan rangkaian produk dalam warna yang sama.

Tetapi pada musim bunga sekarang, rona yang menjadi trend ialah ungu cair. Golongan instafamous dan editor majalah fesyen menggayakan pakaian dengan warna ini ketika menghadiri acara minggu fesyen baru-baru ini.

Jenama pakaian dan aksesori di seluruh dunia juga ada menghasilkan produk dengan warna ini, selari dengan popularitinya.

Walaupun begitu, ternyata ada ramai orang yang tidak pun memiliki sebarang item pakaian yang berwarna ungu. Ada juga orang yang tidak tahu cara untuk memadankannya dengan warna lain.

Bagi anda yang tidak begitu pasti, ambil inspirasi daripada panduan fesyen di bawah ini dan lihat contoh item pakaian ungu cair yang cantik untuk dipakai.

Foto: Shutterstock

Foto: Zara

Foto: Eloquii

Foto: The Style Stalker

Foto: Farrow

Foto: Madewell

Foto: J.Crew

Foto: Free People

Foto: H&M

Foto: Mango

Foto: Topshop

Sumber: WhoWhatWear

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Wed, 3 Apr 2019
Oh Lawa Mon, 28 Jan 2019

Cara memilih gaya tudung yang sesuai dengan bentuk muka anda

Jika tersalah pilih, rosaklah penampilan anda!

Oh Lawa Wed, 24 Jan 2018

AliffbySha V Inspirasi 5 Wanita Hebat

Selepas kejayaan memberangsangkan menerusi kolaborasi AliffbySha X GoHalal, jenama tudung AliffbySha kini memperluaskan empayar tudungnya dengan berkolaborasi bersama lima wanita hebat daripada pelbagai bidang.

Oh Lawa Thu, 24 Jan 2019
Oh Lawa Wed, 30 May 2018

7 Cara Mudah Yang Artis K-Pop Gunakan Untuk Nampak Lebih Menarik

Kalau anda nak jadi cantik seperti artis K-Pop, inilah apa yang anda kena buat.

Oh Lawa Sat, 23 Jun 2018

Satu-Satunya Kecacatan Yang Semua Orang Mahu, Tentulah Lesung Pipit!

Namun, ternyata ia satu kecacatan ciptaan Tuhan yang indah, kerana ia dianggap sebagai penambah seri dan pemanis wajah tidak kira buat si lelaki ataupun perempuan.

Oh Lawa Mon, 2 Apr 2018

Ini Cara Mudah Untuk Mencuci Beauty Blender. Bukan Saja Bersih Tapi Nampak Macam Baru!

Dulu, cara untuk memakai foundation adalah samada dengan menggunakan jari ataupun berus. Sekarang dah ada “beauty blender”, sejenis span yang memudahkan aplikasi foundation agar ia rata di atas kulit.

Featured Thu, 26 Mar 2020
Featured Tue, 21 Apr 2020

| Live TV