Oh Lawa By: Bibi Ramli February 23, 2018 @ 6:59pm

Jom Tengok 20 Trend Bulu Kening Pelik Yang Viral Di Instagram, No. 6 Macam Keris!

Kalau anda ingat makeup anda dah cukup vass, cuba tengok style-style makeup artist mat salleh di Instagram. Lagi advance!

Bukan setakat kelopak mata atau bulu mata saja yang mereka tackle, bulu kening pun dah ada trend tersendiri!

Trend terbaru tahun ini dipanggil Fishtail Brows. Kalau tengok betul-betul, memang nampak macam ekor ikan tapi bila sekali pandang nampak macam tanduk pun ada.

Cuba tengok.

www.instagram.com/hudabeauty/

Kan?

Kalau anda rasa Fishtail Brows ini aneh, ada banyak lagi trend bulu kening luar biasa yang gerenti akan buat anda bingung. Ada ke orang yang berani pakai style macam ini di khalayak ramai?

Jom tengok macam mana rupa trend-trend ni yang pernah popular di Instagram tahun lepas. Pelik-pelik semuanya!

1. Boxed

www.instagram.com/ikhaniic/

2. Crown

www.instagram.com/sofiepeterseen/

3. Braided

www.instagram.com/erosmua/

4. Brands

www.instagram.com/hudabeauty/

5. Split

www.instagram.com/kibsterr/

6. Squiggles

www.instagram.com/chinabell/

7. Squidward

www.instagram.com/muachrissy/

8. U-Turn

www.instagram.com/jasminezmakeup/

9. Diamond

www.instagram.com/bronya_h/

10. Triple

www.instagram.com/cakefaceben/

11. Flowers

www.instagram.com/ivkamakeup/

12. Glitter

www.instagram.com/atlantip/

13. Feathers

www.instagram.com/stella.s.makeup/

14. Peacock

www.instagram.com/stella.s.makeup/

15. Fire

www.instagram.com/jeanxfoxx/

16. Barbed Wire

www.instagram.com/athenapaginton/

17. Sequins

www.instagram.com/wintervea/

18. Bread Crumbs

www.instagram.com/thesaraengel/

19. Latex

www.instagram.com/ivkamakeup/

20. Dragon

www.instagram.com/harlibi/

Pelik tapi genius, kan? Trend mana yang anda suka atau berani cuba?

Sumber: www.allure.com

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Wed, 20 Mar 2019
Featured Fri, 21 Sep 2018

7 Cara Kegunaan Minyak Kelapa Dalam Rutin Kecantikan Anda

Ia boleh memperbaiki tahap kesihatan dalaman serta kecantikan luaran anda.

Oh Lawa Mon, 9 Apr 2018

Jennifer Lopez Bakal Keluarkan Koleksi Makeup Yang Mengandungi 70 Jenis Alat Solek

Tidak kira di dalam television, atau di majlis-majlis keramaian, Jennifer Lopez pastinya sentiasa kelihatan cantik dan ayu.

Oh Lawa Wed, 14 Nov 2018

Variasi Penggunaan Bedak Bayi, No. 4 Bikin Rambutmu Kelihatan Segar Sepanjang Hari

Bedak bayi bukan sekadar digunakan pada badan, malah boleh dipelbagai guna.

Oh Lawa Mon, 3 Jun 2019

Ini 4 jenis beg tangan yang golongan wanita wajib ada

Demi sebuah beg, hutang puluh ribu pun wanita sanggup.

Featured Tue, 26 May 2020

Gaya sederhana, namun manis dan menawan hati

Baju yang boleh dipakai di luar musim

Featured Tue, 13 Aug 2019
Oh Lawa Mon, 21 May 2018
Featured Wed, 15 Apr 2020
Oh Lawa Thu, 22 Mar 2018

Masih Gigit Kasut Baru Untuk Elak Kaki Melecet? Apa Kata Cuba Tips Mudah Ini

Anda pernah alami tak kalau pakai kasut yang baru dibeli mesti akan melecet? Mesti akan berasa pedih dan sakit di bahagian belakang tumit dan bahagian tepi ibu jari kaki kan? Terus hilang mood nak ‘melaram’ dengan kasut baru! 

| Live TV