Oh Lawa By: Bibi Ramli February 23, 2018 @ 6:59pm

Jom Tengok 20 Trend Bulu Kening Pelik Yang Viral Di Instagram, No. 6 Macam Keris!

Kalau anda ingat makeup anda dah cukup vass, cuba tengok style-style makeup artist mat salleh di Instagram. Lagi advance!

Bukan setakat kelopak mata atau bulu mata saja yang mereka tackle, bulu kening pun dah ada trend tersendiri!

Trend terbaru tahun ini dipanggil Fishtail Brows. Kalau tengok betul-betul, memang nampak macam ekor ikan tapi bila sekali pandang nampak macam tanduk pun ada.

Cuba tengok.

www.instagram.com/hudabeauty/

Kan?

Kalau anda rasa Fishtail Brows ini aneh, ada banyak lagi trend bulu kening luar biasa yang gerenti akan buat anda bingung. Ada ke orang yang berani pakai style macam ini di khalayak ramai?

Jom tengok macam mana rupa trend-trend ni yang pernah popular di Instagram tahun lepas. Pelik-pelik semuanya!

1. Boxed

www.instagram.com/ikhaniic/

2. Crown

www.instagram.com/sofiepeterseen/

3. Braided

www.instagram.com/erosmua/

4. Brands

www.instagram.com/hudabeauty/

5. Split

www.instagram.com/kibsterr/

6. Squiggles

www.instagram.com/chinabell/

7. Squidward

www.instagram.com/muachrissy/

8. U-Turn

www.instagram.com/jasminezmakeup/

9. Diamond

www.instagram.com/bronya_h/

10. Triple

www.instagram.com/cakefaceben/

11. Flowers

www.instagram.com/ivkamakeup/

12. Glitter

www.instagram.com/atlantip/

13. Feathers

www.instagram.com/stella.s.makeup/

14. Peacock

www.instagram.com/stella.s.makeup/

15. Fire

www.instagram.com/jeanxfoxx/

16. Barbed Wire

www.instagram.com/athenapaginton/

17. Sequins

www.instagram.com/wintervea/

18. Bread Crumbs

www.instagram.com/thesaraengel/

19. Latex

www.instagram.com/ivkamakeup/

20. Dragon

www.instagram.com/harlibi/

Pelik tapi genius, kan? Trend mana yang anda suka atau berani cuba?

Sumber: www.allure.com

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Wed, 28 Aug 2019

5 kesalahan ketika mencuci muka

Ketahui teknik yang sepatutnya kalau nak cantik!

Featured Thu, 26 Mar 2020
Featured Fri, 3 Apr 2020
Featured Thu, 6 Sep 2018

Lady Gaga Nampak Macam Gula-Gula Kapas Gergasi Apabila Menghadiri Venice Film Festival

Tekstur busananya yang nampak lembut itu buat kita rasa nak curi makan.

Oh Lawa Mon, 29 Jan 2018

Jubah Do’s & Don’ts

Jubah adalah item fesyen perlu ada untuk Muslimah. Ringkas, mudah disarung dan versatil untuk pelbagai acara.

Featured Tue, 2 Apr 2019

Kolaborasi eksklusif Jovian & OhMostWanted buat wanita rambang mata!

Koleksi yang anda mungkin tidak mahu lepaskan!

Oh Lawa Mon, 5 Mar 2018

30 Foto Busana Artis Wanita Barat Di Acara Karpet Merah Anugerah Oscars 2018, No. 26 Macam Kain Langsir!

Acara Oscars 2018 dah tiba! Majlis anugerah meriah yang meraikan bakat-bakat dalam bidang perfileman antarabangsa sedang berlangsung sekarang di Los Angeles.

Oh Lawa Thu, 19 Jul 2018

Tip-Tip Memilih Pakaian Yang Sesuai Untuk Janji Temu Pertama Anda Dengan Teman Istimewa

Kena pilih betul-betul! Kalau tak sesuai, turn off pula teman anda nanti.

Featured Fri, 14 Feb 2020

Isteri pun boleh jadi sehangat model Victoria’s Secret kalau suami lakukan ini…

Apabila isteri atau teman wanita merajuk, kebanyakan lelaki lazimnya tidak berusaha untuk memujuk, malah ada yang buat tidak endah. Walaupun tidak semua lelaki sebegitu, kebanyakannya memang sebegitu! Walhal wanita yang dikatakan makhluk Tuhan paling kompleks […]

Oh Lawa Mon, 25 Feb 2019

| Live TV