Oh Lawa By: Yanie Baharom December 26, 2018 @ 3:00pm

Kecantikan Memukau Anzalna Kini Boleh Dipraktikkan!

Wanita cantik ini sering menjadi tumpuan setiap kali dia melintas di tengah khalayak ramai. Rambut lebat panjang mengurai memukau pandangan mata. Kulit mulusnya membuahkan rasa cemburu di hati. Lembut tingkahnya cukup sempurna buat insan bernama Anzalna Nasir.

Siapa tidak kenal pelakon Anzalna yang tidak lokek dengan senyuman. Setiap kali bersua pasti dilemparkan senyuman ramah dengan teguran mesra. Malah kehidupan bersama suami dan keluarga dikongsi menerusi Instagram. Mereka adik-beradik sangat lucu dan bahagia sekali.

Menjadi tumpuan orang ramai membuatkan Anzalna mengambil berat mengenai rutin penjagaan kecantikannya. Apabila ditanya peminatnya, soalan paling kerap diujakan—Apa rahsia kecantikan Anzalna? So now, jom kita singkap apakah rutin kecantikan Anzalna daripada pagi sampai malam.

Foto: Ayue Idris

1. Rutin pagi

Menurut Anzalna, kulit wajah yang sensitif memerlukan penjagaan rapi. Bukan mudah mencari produk serasi. “Akibat kulit sangat sensitif, saya cuma memakai pencuci tanpa buih. No toner! Hanya moisturizer,” ujarnya berkongsi rutin pagi setiap hari.

Bagi penampilan sehari-hari, Anzalna senang dengan solekan semula jadi sebelum keluar rumah. “No false eyelashes or eye liner!” Melainkan solekan untuk sesi fotografi atau ketika menghadiri acara tertentu terutama jemputan klien. Barulah tampak kelainan penampilan Anzalna daripada hujung rambut ke hujung kaki.

Rambutnya yang panjang mengurai dan lebat memang jadi perhatian. Ujar Anzalna, rutin penjagaannya mudah sahaja. Kebiasaan setiap pagi, Anzalna mengoles Anzel Hair iaitu produk yang diasaskannya sendiri. “Selepas memakai Anzel Hair barulah saya melumur rambut dengan minyak serum rambut.”

 

Foto: Instagram Anzalna Nasir

2. Rutin malam

Sering memenuhi undangan makan malam atau acara perasmian klien, Anzalna lebih senang tampil dengan solekan glam. Menyarung busana mewah, dia mahu penampilan disenangi semua orang.

Pulang daripada acara semestinya penting bagi Anzalna untuk membersihkan wajah. Kalau boleh tidak mahu sebarang solekan yang tinggal. “Saya menggunakan penanggal solekan L’Oreal, mencuci wajah seperti biasa dan kemudian barulah saya memakai pupur wajah atau mask.”

Sebelum tidur dia memastikan untuk memakai produk kecantikan terlebih dahulu. Semestinya jenama pilihan Anzalna seperti Dior, YSL, By Terry, Caudalie, Avene dan L’Oreal.

Sumber: GLAM

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Wed, 22 Aug 2018

Katakan Tidak Pada Muka Pinggan! Ini Cara Pecahkan Lemak Di Muka Anda

Teknik mengurut di bahagian wajah juga boleh menghilangkan lemak yang terkumpul.

Featured Wed, 24 Oct 2018

Bukan Saja Enak Dimakan, Buah Mangga Berupaya Upgrade Kecantikanmu!

Masker buah mangga berupaya mencerahkan kulit.

Oh Lawa Mon, 16 Apr 2018

Trend Dandanan Rambut Terbaru Diinspirasikan Oleh Bunga Ros, Kreatif Sungguh!

Salah seorang hairstylist yang genius ini telah mencipta satu trend rambut terbaru yang berjaya memukau semua peminat stail rambut moden.

Oh Lawa Fri, 20 Jul 2018

Fashion Forward Batik Kelantan Antara Projek Menarik Di KLFW 2018

KLFW menunjukkan sokongannya terhadap industri tekstil negara apabila menampilkan inisiatif Fashion Forward Batik Kelantan.

Featured Tue, 28 Jan 2020
Oh Lawa Thu, 25 Oct 2018

Enam Penerbangan Dengan Uniform Super Stylish, Bikin Penumpang Starstruck!

Memang cantik-cantik uniform enam penerbangan ini, pasti rasa semangat untuk bertugas kan!

Featured Mon, 4 Nov 2019

Produk kecantikan perlu disimpan di dalam peti sejuk?

Semakin ramai pengguna memilih untuk menyimpan produk kecantikan dan kosmetik mereka di dalam peti sejuk.  Ia kini menjadi gaya hidup, terutamanya bagi mereka yang bersolek setiap hari dan rutin mereka melibatkan lebih daripada 10 langkah. […]

Oh Lawa Sat, 30 Mar 2019
Oh Lawa Tue, 3 Apr 2018

Ini Cara Mudah Nak Buat Face Mist Daripada Timun. Sembur Saja, Terus Segar!

Setiap wanita pasti inginkan kulit wajah yang sentiasa cantik, sihat dan berseri-seri.

Oh Lawa Thu, 28 Jun 2018

| Live TV