Oh Lawa By: Yanie Baharom December 26, 2018 @ 3:00pm

Kecantikan Memukau Anzalna Kini Boleh Dipraktikkan!

Wanita cantik ini sering menjadi tumpuan setiap kali dia melintas di tengah khalayak ramai. Rambut lebat panjang mengurai memukau pandangan mata. Kulit mulusnya membuahkan rasa cemburu di hati. Lembut tingkahnya cukup sempurna buat insan bernama Anzalna Nasir.

Siapa tidak kenal pelakon Anzalna yang tidak lokek dengan senyuman. Setiap kali bersua pasti dilemparkan senyuman ramah dengan teguran mesra. Malah kehidupan bersama suami dan keluarga dikongsi menerusi Instagram. Mereka adik-beradik sangat lucu dan bahagia sekali.

Menjadi tumpuan orang ramai membuatkan Anzalna mengambil berat mengenai rutin penjagaan kecantikannya. Apabila ditanya peminatnya, soalan paling kerap diujakan—Apa rahsia kecantikan Anzalna? So now, jom kita singkap apakah rutin kecantikan Anzalna daripada pagi sampai malam.

Foto: Ayue Idris

1. Rutin pagi

Menurut Anzalna, kulit wajah yang sensitif memerlukan penjagaan rapi. Bukan mudah mencari produk serasi. “Akibat kulit sangat sensitif, saya cuma memakai pencuci tanpa buih. No toner! Hanya moisturizer,” ujarnya berkongsi rutin pagi setiap hari.

Bagi penampilan sehari-hari, Anzalna senang dengan solekan semula jadi sebelum keluar rumah. “No false eyelashes or eye liner!” Melainkan solekan untuk sesi fotografi atau ketika menghadiri acara tertentu terutama jemputan klien. Barulah tampak kelainan penampilan Anzalna daripada hujung rambut ke hujung kaki.

Rambutnya yang panjang mengurai dan lebat memang jadi perhatian. Ujar Anzalna, rutin penjagaannya mudah sahaja. Kebiasaan setiap pagi, Anzalna mengoles Anzel Hair iaitu produk yang diasaskannya sendiri. “Selepas memakai Anzel Hair barulah saya melumur rambut dengan minyak serum rambut.”

 

Foto: Instagram Anzalna Nasir

2. Rutin malam

Sering memenuhi undangan makan malam atau acara perasmian klien, Anzalna lebih senang tampil dengan solekan glam. Menyarung busana mewah, dia mahu penampilan disenangi semua orang.

Pulang daripada acara semestinya penting bagi Anzalna untuk membersihkan wajah. Kalau boleh tidak mahu sebarang solekan yang tinggal. “Saya menggunakan penanggal solekan L’Oreal, mencuci wajah seperti biasa dan kemudian barulah saya memakai pupur wajah atau mask.”

Sebelum tidur dia memastikan untuk memakai produk kecantikan terlebih dahulu. Semestinya jenama pilihan Anzalna seperti Dior, YSL, By Terry, Caudalie, Avene dan L’Oreal.

Sumber: GLAM

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 19 Oct 2018
Oh Lawa Thu, 8 Nov 2018

Inilah Kenapa Facial Toner Perlu Menjadi Sebahagian Daripada Rutin Penjagaan Kulit Anda

Ketahui juga cara-cara memilih produk yang sesuai dengan jenis kulit anda.

Featured Mon, 18 Nov 2019

15 gaya penampilan Beyoncé yang paling mempersonakan dalam dekad ini

Queen Bey bukan saja berbakat malah pandai bergaya.

Oh Lawa Wed, 3 Oct 2018

Wanita Bertubuh Gempal Juga Berhak Untuk Cantik. Ini 10 Tips Untuk Anda Tampil Meletop!

Sedarilah wahai wanita, tubuh berisi ada kecantikan yang tersendiri.

Oh Lawa Mon, 4 Nov 2019

Pameran jualan barangan Kumpulan Habib meriah dengan promosi!

Semua jenama Habib dijual di bawah satu bumbung.

Oh Lawa Tue, 29 Jan 2019

Anting-anting dwiguna, sambil melaram boleh dengar lagu juga!

Dilengkapi sistem bluetooh yang boleh disambungkan kepada peranti peribadi.

Featured Fri, 5 Oct 2018

6 Perkara Yang Perlu Anda Tahu Sebelum Minum Air Sarang Burung Untuk Kecantikan

Warna sarang burung bukan berasal daripada darah burung Walet.

Oh Lawa Tue, 30 Jan 2018

7 Cara Jaga Beg Tangan Dengan Betul

Aneka jenama beg tangan label tempatan sehingga antarabangsa, berharga puluhan ringgit sehingga puluhan ribu, wanita tidak dapat lari dari obsesi kepada aksesori terpenting ini.

Oh Lawa Thu, 11 Jul 2019
Oh Lawa Thu, 1 Mar 2018

Make Up Anda Mudah Cair? Guna Je Setting Spray! Ini Cara Mudah Untuk Buat Spray Anda Sendiri

Kalau berdiri di tengah panas dengan cuaca macam di Malaysia ni, memang tak sah kalau make up tak cair walaupun sedikit. Kalau foundation dan bedak lama-lama hilang, tak apa lagi. Kalau eyeshadow gelap anda cair? Tak pasal-pasal mata jadi macam mata panda.

| Live TV