Oh Lawa By: Bibi Ramli March 14, 2018 @ 10:47am

Lihat Transformasi Dilakukan Jurusolek Ini Kepada Pesakit Kanser & Wanita Wajah Berparut

Jurusolek dari Moscow, Russia, Goar Avetisyan, bukan sekadar mencari rezeki dengan kebolehan dan kemahiran yang dimiliki.  Dia juga menggunakan kepakarannya untuk menaikkan semangat sesetengah golongan wanita dengan memberikan mereka makeover penuh glamour.

Untuk makeover istimewa ini, dia mencari pesakit-pesakit kanser atau wanita yang mengalami masalah kulit. Goar yang kini memiliki 4.6 juta followers di Instagram, sering memuat naik gambar-gambar makeover yang mendapat pujian pengikutnya. 

Wanita-wanita ini tak minta pun muka mereka diperlakukan seperti ini, namun mereka tetap gembira dengan perubahan yang Goar berikan, walaupun sementara.

Goar pernah berkata di Instagramnya yang dia mula melakukan makeover sebegini sejak 3 tahun lepas, tapi tak pernah sekalipun dia meminta wang untuk perkhidmatannya. “Transformasi ini adalah untuk jiwa saya, bukan untuk duit.”

Jom tengok gambar-gambar wanita-wanita ini, sebelum dan selepas mereka disolek. Memang awesome!

Goar menggunakan teknik smokey-eye untuk Vlada, seorang wanita yang telah melakukan 15 pembedahan mata.

Foto: Instagram Gaor Avetisyan

Tengok reaksi Vlada di sini selepas makeover.

Wanita ini pula datang dengan tattoo makeup di matanya, yang Gaor “lembutkan” dengan eyeshadow.

Foto: Instagram Gaor Avetisyan

Pada bulan Jun tahun lepas, Goar terbangkan Jamila dari Kizilyurt, Dagesta, ke Moscow untuk satu sesi makeover special.

Muka Jamila penuh dengan parut akibat kesan melecur yang dialaminya ketika berumur 2 tahun.

Foto: Instagram Gaor Avetisyan

Goar pun dah penat cuba pujuk neneknya untuk menerima makeover selama 17 tahun, dan akhirnya dia berjaya! Marvellous!

Tengok video transformasinya di sini.

Foto: Instagram Gaor Avetisyan

Marina ialah seorang pesakit kanser tahap 4, dan Goar menambahkan seri di mukanya dengan menggunakan eyeshadow berwarna pink. Sekarang nampak sweet sangat!

Foto: Instagram Gaor Avetisyan

Ekaterina juga menghidap kanser tahap 4, tapi Goar ingin meningkatkan positiviti dalam dirinya melalui makeover ini. Wow!

Foto: Instagram Gaor Avetisyan

Ada lagi banyak makeover yang Goar telah buat. Antaranya:

Sumber: Insider, Instagram Goar Avetisyan

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Mon, 8 Jan 2018

Nak Nampak Comel Dan ‘Cute’ Macam Artis Korea? Rupanya Ini 10 Rahsia Mereka

“Alamak..alamak, mamat opis sebelah yang aku minat ada kat majlis ni. Aduh, apa aku nak buat ni. Okay, ‘appearance’ dah tiptop dan cun. Ah, aku tau, kena buat-buat ‘cute’ sikit bagi mamat tu perasan aku […]

Featured Wed, 12 Feb 2020
Featured Fri, 5 Jul 2019

Benarkah kulit wajah perlukan antibiotik? Ini jawapannya!

Jangan ambil antibiotik tanpa preskripsi doktor!

Oh Lawa Sat, 29 Dec 2018

Capai Kepuasan Maksima Apabila Shopping Bra Di Butik Ini

Harga di butik lebih berpatutan berbanding di luar!

Featured Thu, 14 Feb 2019
Oh Lawa Mon, 17 Sep 2018

Mengapa Bedak Merupakan Barangan Wajib Perlu Ada Dalam Handbag Wanita? Ini Alasannya!

Penggunaan bedak memang sudah wujud dari zaman China kuno beberapa abad sebelum Masihi lagi.

Featured Wed, 12 Dec 2018
Oh Lawa Mon, 3 Dec 2018

8 Tip Paling Mudah Untuk Dapatkan Rambut Selembut Sutera

Memang senang tapi mungkin ramai yang tak tahu.

Oh Lawa Mon, 18 Feb 2019
Featured Fri, 12 Oct 2018

Rawat Masalah Jerawat Dengan Hanya Menggunakan Aloe Vera

Aloe vera juga merupakan pelembap yang baik dan bantu melambatkan proses penuaan.

| Live TV