Oh Lawa By: Yanie Baharom May 31, 2018 @ 12:00pm

LOVEbibir Tampil Dengan 12 Warna Gincu Yang Pasti Anda Enggan Melepaskannya

Terus memperkasakan label solekannya, jurusolek terkenal tempatan Syed Faizal Syed Noh, menampilkan produk terbaru dibawah Syed Faizal Beauty iaitu LOVEBibir, selepas kejayaan produk terdahulu BIBIR, MATA (pembayang mata) dan PIPI (pemerah pipi).

LOVEbibir terdiri daripada 12 jenis rona pastel hangat lagi menggoda iaitu Shine, Sexy, Secret, Social, Skin, Super, Selfie dan Summer. Manakala empat daripadanya pula adalah Lip Vinyl iaitu Fame, Foxy serta Fear Fresh.

Foto: Archive Hijab & Heels

Syed Faizal ketika temubual di majlis pelancaran LOVEbibir yang berlangsung di ruang legar pusat membeli-belah Pavilion Ahad lalu berkata, koleksi yang boleh dibeli di gedung membeli-belah secara talian Fashion Valet itu, menghimpunkan warna-warna yang sangat bersesuaian untuk musim perayaan Aidilfitri yang bakal menjelang.

“Terdiri dari himpunan rona pastel, LOVEbibir memperkenalkan 8 jenis gincu matte dan 4 lip vinyl. Lip vinyl adalah jenis gincu yang sangat popular dan trending ketika ini di mana fungsinya hampir sama dengan gloss atau lip tint.

“Ia sapu selepas pemakaian gincu matte yang akan memberikan effect berkilau, lembab selain memelihara bibir daripada kering,” katanya.

Foto: Archive Hijab & Heels

Dijual pada harga mampu milik iaitu RM45 setiap satu, produk yang dikeluarkan pemuda ini amat mementingkan benefit pemakaian buat pelanggan selain ingin memberi peluang kepada wanita dan anak-anak gadis di luar sana untuk mengekspresikan diri serta kecantikan mereka dengan cara tersendiri melalui solekan.

Bukan itu sahaja, Syed juga percaya solekan tidak mempunyai syarat tertentu asalkan si pemakai tahu bagaimana memanfaatkan teknik solekan terbaik sambil menggunakan alat dan produk kosmetik yang bertepatan.

“Seperti demonstrasi solekan yang saya lakukan tadi, selepas wajah model di prep dengan sempurna menggunakan primer, foundation dan loose powder, saya hanya memilih dua warna pembayang mata untuk solekan mata.

“Kemudian saya memakaikannya gincu matte dan gincu vinyl yang dioles ke atasnya. Teknik solekan yang ringkas, namun pada masa sama masih menyerlah kecantikan asli seseorang gadis dan wanita,” katanya yang mengusahakan produk solekan sejak 2016.

Terkenal dengan signature solekan mata dan contouring, Syed Faizal pernah bekerjasama dengan ramai selebriti dan personaliti tanah air.

Foto: Archive Hijab & Heels

Antara yang pernah mendapat sentuhannya termasuklah Neelofa, Scha Alyahya, Nora Danish, Dayang Nurfaizah, Izara Aishah dan ramai lagi.

Beliau memiliki 10 tahun pengalaman dalam bidang solekan malah pernah berkhidmat untuk menyolek wajah-wajah bintang kulit majalah terkenal seperti GLAM, EH! dan Intrend Malaysia.

Menyentuh kemeriahan pelancaran LOVEbibir, barisan makeup artist tempatan yang hadir memberi sokongan adalah  seperti Najeeb Azami, Alha Alfa, Bong dan Chomel. Manakala tetamu VIP nya adalah media influencer, Vivy Yusof.

Foto: Archive Hijab & Heels

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sat, 21 Mar 2020

Cantiknya Fasha Sandha walau tanpa solekan, ini rahsianya

Kongsi 4 langkah kecantikan semula jadi

Featured Fri, 21 Feb 2020

Linda Rafar & Diana Rafar bongkar rahsia kecantikan

Ketahui rahsia adik-beradik itu kekal cantik berseri

Featured Fri, 22 Mar 2019

Ingin membeli barang kemas pada harga mampu milik? Nazrin Jewellery ada jawapannya

Dapatkan pelbagai rekaan aksesori emas pada harga murah

Oh Lawa Tue, 11 Dec 2018

Tip Memilih Moisturizer Yang Betul Untuk Wajah

Moisturizer yang tidak sesuai dengan jenis kulit boleh menyebabkan wajah breakout.

Oh Lawa Fri, 6 Jul 2018

Kasut Dessert Ini Memang Bikin Terliur. Rasa Macam Nak Makan!

Rasa nak makan sahaja heels dessert ini!

Featured Tue, 24 Mar 2020

Baju kurung potongan klasik tak jemu mata memandang

Tampil eksklusif dan menawan pada Aidilfitri

Acara Fri, 4 Oct 2019

Gaun indah persalinan istimewa raja sehari

Semuanya cantik, pasti pemakainya tambah anggun!

Oh Lawa Thu, 28 Jun 2018

Potongan Rambut Scha Alyahya Yang Dikatakan Macam Sayur Kubis Sebenarnya Popular Dikalangan Selebriti Antarabangsa

Selain Scha Alyahya, ramai selebriti luar negara mengenakan potongan rambut sayur kubis iaitu istilah baru dikalangan netizen.

Featured Tue, 4 Dec 2018

Gara-Gara Pewarna Rambut, Wajah Wanita Ini Bengkak Teruk!

Nak cantik punya pasal, muka sampai jadi bengkak!

| Live TV