Oh Lawa By: Yanie Baharom May 31, 2018 @ 12:00pm

LOVEbibir Tampil Dengan 12 Warna Gincu Yang Pasti Anda Enggan Melepaskannya

Terus memperkasakan label solekannya, jurusolek terkenal tempatan Syed Faizal Syed Noh, menampilkan produk terbaru dibawah Syed Faizal Beauty iaitu LOVEBibir, selepas kejayaan produk terdahulu BIBIR, MATA (pembayang mata) dan PIPI (pemerah pipi).

LOVEbibir terdiri daripada 12 jenis rona pastel hangat lagi menggoda iaitu Shine, Sexy, Secret, Social, Skin, Super, Selfie dan Summer. Manakala empat daripadanya pula adalah Lip Vinyl iaitu Fame, Foxy serta Fear Fresh.

Foto: Archive Hijab & Heels

Syed Faizal ketika temubual di majlis pelancaran LOVEbibir yang berlangsung di ruang legar pusat membeli-belah Pavilion Ahad lalu berkata, koleksi yang boleh dibeli di gedung membeli-belah secara talian Fashion Valet itu, menghimpunkan warna-warna yang sangat bersesuaian untuk musim perayaan Aidilfitri yang bakal menjelang.

“Terdiri dari himpunan rona pastel, LOVEbibir memperkenalkan 8 jenis gincu matte dan 4 lip vinyl. Lip vinyl adalah jenis gincu yang sangat popular dan trending ketika ini di mana fungsinya hampir sama dengan gloss atau lip tint.

“Ia sapu selepas pemakaian gincu matte yang akan memberikan effect berkilau, lembab selain memelihara bibir daripada kering,” katanya.

Foto: Archive Hijab & Heels

Dijual pada harga mampu milik iaitu RM45 setiap satu, produk yang dikeluarkan pemuda ini amat mementingkan benefit pemakaian buat pelanggan selain ingin memberi peluang kepada wanita dan anak-anak gadis di luar sana untuk mengekspresikan diri serta kecantikan mereka dengan cara tersendiri melalui solekan.

Bukan itu sahaja, Syed juga percaya solekan tidak mempunyai syarat tertentu asalkan si pemakai tahu bagaimana memanfaatkan teknik solekan terbaik sambil menggunakan alat dan produk kosmetik yang bertepatan.

“Seperti demonstrasi solekan yang saya lakukan tadi, selepas wajah model di prep dengan sempurna menggunakan primer, foundation dan loose powder, saya hanya memilih dua warna pembayang mata untuk solekan mata.

“Kemudian saya memakaikannya gincu matte dan gincu vinyl yang dioles ke atasnya. Teknik solekan yang ringkas, namun pada masa sama masih menyerlah kecantikan asli seseorang gadis dan wanita,” katanya yang mengusahakan produk solekan sejak 2016.

Terkenal dengan signature solekan mata dan contouring, Syed Faizal pernah bekerjasama dengan ramai selebriti dan personaliti tanah air.

Foto: Archive Hijab & Heels

Antara yang pernah mendapat sentuhannya termasuklah Neelofa, Scha Alyahya, Nora Danish, Dayang Nurfaizah, Izara Aishah dan ramai lagi.

Beliau memiliki 10 tahun pengalaman dalam bidang solekan malah pernah berkhidmat untuk menyolek wajah-wajah bintang kulit majalah terkenal seperti GLAM, EH! dan Intrend Malaysia.

Menyentuh kemeriahan pelancaran LOVEbibir, barisan makeup artist tempatan yang hadir memberi sokongan adalah  seperti Najeeb Azami, Alha Alfa, Bong dan Chomel. Manakala tetamu VIP nya adalah media influencer, Vivy Yusof.

Foto: Archive Hijab & Heels

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Tue, 19 Mar 2019

Cara mudah menjaga aksesori berbatu, anda hanya memerlukan pengilat kuku! 

Pengilat kuku lutsinar bertindak sebagai gam, beri impak berkilau!  

Oh Lawa Thu, 3 Jan 2019

Be Bold, Daring And Unique, Deskripsi Terbaik Tentang Trend Sepatu 2019!

Adakah kamu sudah sedia melangkah penuh gaya?

Oh Lawa Wed, 4 Jul 2018

Raut Wajah Unik, Berkulit Sawo Matang. Ini 5 Model Tempatan Paling Terlajak Laris

Lima senarai model ini telah membuktikan, dengan wajah yang unik beserta kulit sawo matang mereka mampu menjadi tarikan sekaligus menepis kulit putih gebu kepunyaan peragawati Ukraine dan Uzbekistan.

Featured Thu, 14 Feb 2019
Oh Lawa Thu, 29 Mar 2018

24 Foto Evolusi Fesyen Britney Spears Dari 1997 Hingga Kini. Wow! 2007 Memang Daring

Tapi saban tahun, citarasa fesyen Britney mula berubah dari stail yang sweet dan comel (sesuai lah dengan gelarannya sebagai princess of pop), ke gaya yang lebih seksi dan daring.

Oh Lawa Fri, 2 Nov 2018

Inilah Jenis & Bentuk Aksesori Yang Tengah Popular Sekarang

Wanita-wanita moden kini ramai yang memakai barang kemas jenis ini.

Oh Lawa Tue, 19 Jun 2018

Tampil Wow Pada Majlis Perkahwinan Anda, Melaram Dengan 5 Jenis Anting-Anting Ini

Ketepatan dalam memilih anting-anting yang bersesuaian boleh memberi nilai tambah pada penampilan anda di hari bahagia nanti.

Featured Mon, 19 Aug 2019

Himpunan Merdeka Habib 2019 tampil motif antik

Sambutan istimewa bersempena nostalgia 61 tahun

Oh Lawa Tue, 8 Oct 2019

Ceritakan kisah hidup anda menerusi ‘charm’ mini daripada koleksi Pandora Me

Serlahkan identiti mengikut pilihan micro-charm yang anda suka.

| Live TV