Oh Lawa By: Nani Ramlee July 19, 2019 @ 7:42pm

Muka macam pelakon opera, ini antara kesalahan yang sering dilakukan ketika bersolek!

Fungsi solekan adalah untuk mencantikkan muka, namun pernahkah anda terfikir kenapa setiap kali anda bersolek seperti ada yang tidak kena?

Kening jadi tebal macam Shin Chan, pembayang mata dan shading tidak sekata, maskara berketul-ketul, aduhai memang stres dibuatnya. Kadang-kadang pemerah pipi pun tak sekata, dah macam pelakon opera!

Tutorial solekan pun sudah dilihat beberapa kali, tapi masih  juga ada kekurangan. Jangan risau kerana menerusi video di YouTube Hijab & Heels, jurusolek terkenal tempatan, Bee Ramza berkongsi antara beberapa kesalahan yang sering dilakukan oleh wanita ketika bersolek.

Jom tonton!

Semoga perkongsian video ini dapat membantu serta memberi idea kepada anda di luar sana untuk memperbaiki teknik solekan anda agar tampil lebih cantik dan menyerlah dengan solekan yang on-point

Anda juga boleh melihat lebih banyak lagi video solekan, tip kecantikan dan fesyen menarik yang lain di Youtube @hijabnheels. Jangan lupa subscribe ya!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sun, 10 May 2020
Oh Lawa Thu, 1 Mar 2018

Make Up Anda Mudah Cair? Guna Je Setting Spray! Ini Cara Mudah Untuk Buat Spray Anda Sendiri

Kalau berdiri di tengah panas dengan cuaca macam di Malaysia ni, memang tak sah kalau make up tak cair walaupun sedikit. Kalau foundation dan bedak lama-lama hilang, tak apa lagi. Kalau eyeshadow gelap anda cair? Tak pasal-pasal mata jadi macam mata panda.

Oh Lawa Mon, 9 Apr 2018

Jennifer Lopez Bakal Keluarkan Koleksi Makeup Yang Mengandungi 70 Jenis Alat Solek

Tidak kira di dalam television, atau di majlis-majlis keramaian, Jennifer Lopez pastinya sentiasa kelihatan cantik dan ayu.

Oh Lawa Thu, 24 Jan 2019
Oh Lawa Mon, 16 Apr 2018

Trend Dandanan Rambut Terbaru Diinspirasikan Oleh Bunga Ros, Kreatif Sungguh!

Salah seorang hairstylist yang genius ini telah mencipta satu trend rambut terbaru yang berjaya memukau semua peminat stail rambut moden.

Featured Fri, 3 Apr 2020

Kulot sesuai semua saiz badan, selesa pula!

Selesa walau apa sahaja kegiatan dilakukan

Oh Lawa Mon, 17 Dec 2018

This Is The One Skincare Ingredient You Should Start Using In 2019

It’s the most effective anti-aging Ingredient in the market!

Oh Lawa Wed, 13 Jun 2018

Dulu Pelarian Syria, Kini Lancar Jenama Kasut Mewah Di Perancis

Essa mula belajar menjahit daripada neneknya, tetapi terpaksa meyakinkan ibu bapanya bahawa bidang fesyen bukan hanya untuk wanita saja.

Featured Tue, 14 Apr 2020
Featured Wed, 25 Mar 2020

| Live TV