Oh Lawa By: tex_admin January 8, 2018 @ 8:50am

Nak Nampak Comel Dan ‘Cute’ Macam Artis Korea? Rupanya Ini 10 Rahsia Mereka

“Alamak..alamak, mamat opis sebelah yang aku minat ada kat majlis ni. Aduh, apa aku nak buat ni. Okay, ‘appearance’ dah tiptop dan cun. Ah, aku tau, kena buat-buat ‘cute’ sikit bagi mamat tu perasan aku pun ada kat majlis ni. Aduh… Apa lagi tips pikat lelaki tanpa nampak ‘desperate’ sangat?”

Memang lelaki suka dengan penampilan ala-ala comel daripada wanita. Maklumlah, siapa tak suka dengan keletah ‘cute-cute’, nampak comel dan bersahaja! Jadi apa lagi mereka yang masih ‘single’ tu, jom lakukan tips pikat lelaki melalui penampilan yang ‘cute’ dan comel. Mana tahu ada yang terpikat nanti.

10 RAHSIA PEREMPUAN AGAR NAMPAK COMEL DAN ‘CUTE’, MACAM ARTIS KOREA

1. ELAK TAMPIL SEKSI

Tidak perlu tampil seksi dan ghairah untuk nampak comel malah ada wanita yang lebih nampak comel meskipun penampilannya menutup aurat.

2. GUNA WARNA PASTEL

Wanita yang memakai pakaian berwarna pastel nampak sopan, lemah-lembut dan comel. Ini kerana warna pastel meredupkan pandangan sesiapa sahaja yang memandang.

3. BERMAIN DENGAN RAMBUT

Sesekali selitkan rambut pada belakang telinga dengan lembut. Ia membuatkan anda nampak ayu dan comel apabila berbuat demikian.

4. MEKAP SECARA MINIMALIS

Ia nampak lebih natural, ayu dan comel berbanding mengguna mekap yang tebal. Sebaiknya, guna gincu yang mengikut warna darah. Ia menyerlahkan lagi kecomelan anda.

5. BERCAKAP DENGAN LEMBUT

Apabila bercakap dengan lelaki, elak bercakap dengan nada yang keras dan kasar. Berbual dengan ton suara yang lembut dan jangan lupa senyum! Anda pasti nampak comel di matanya

6. MURAHKAN SENYUMAN

Senyum memaniskan lagi wajah seseorang. Senyumlah dengan ikhlas kerana ia boleh menjadi daya penarik. Sebab itu senyumlah selalu, mana tahu ada yang jatuh hati dengan senyuman manis anda.

7. BELAJAR BLUSHING

Biasanya lelaki suka mengambil hati wanita dengan memuji. Latih diri untuk bersifat malu-malu apabila dipuji sehingga merah muka dan pipi. Aduh, memang nampak comel bila blushing!

8.ELAK MENGUASAI PERBUALAN

Wanita yang ayu dan comel biasanya punya sifat pemalu. Jadi apabila berbual, mereka lebih suka go with the flow dari menguasai perbualan atau menjadi ‘centre of attraction’.

9. PEMALU

Lelaki suka wanita yang pemalu kerana apabila bertentang mata, wanita pemalu akan mengalah dengan renungan, menunduk malu dan kelihatan comel.

10. TUTUP MULUT DENGAN TANGAN APABILA KETAWA

Sesekali tutup mulut apabila ketawa. Percayalah, anda nampak comel apabila melakukannya.

PASTIKAN JANGAN ‘OVER’ SANGAT!

Aksi comel ini nampak semula jadi, tidak diadakan-adakan atau ‘over’ sangat. Sebab itu, salah satu tips pikat lelaki adalah dengan menyerlahkan sifat pemalu dalam diri wanita.

Bila ada sifat pemalu, maka apa yang anda lakukan lebih terserlah kecomelannya daripada wanita yang bersifat agresif dan kasar.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Fri, 21 Sep 2018
Oh Lawa Thu, 3 Jan 2019

Inilah Urutan Yang Betul Bagi Pemakaian Produk Penjagaan Kulit Muka & Makeup

Jika dipakai dengan betul, lagilah seri muka anda terserlah.

Oh Lawa Mon, 14 May 2018

Emak Borek Anak Rintik, Lima Remaja Ini Mewarisi Genetik Supermodel Ibu Mereka

Mewarisi kejelitaan ibu masing-masing, perjalanan hidup lima gadis cantik ini bagai sudah tertulis untuk menjadi supermodel sebagaimana kegemilangan pernah dicipta ibu mereka di pentas peragaan.

Featured Thu, 16 Aug 2018

KL Fashion Week 2018 Bagai Acara Untuk Selebriti, Bukannya Industri Fesyen

Standard KL Fashion Week ini sama saja seperti 6 tahun lalu.

Oh Lawa Wed, 21 Nov 2018

Jurusolek Saintis, Ciri Istimewa Nuex Rosli Berbanding MUA Malaysia Yang Lain

Nuex Rosli Mempunyai Ijazah Sarjana Sains dalam bidang Genetik. Gempak!

Oh Lawa Mon, 2 Jul 2018
Featured Tue, 28 May 2019

Rico Rinaldi Summeraya 2019, terilham daripada keindahan sang rama-rama

Sebuah koleksi yang cukup praktikal dan menawan!

Featured Thu, 28 Feb 2019

NR perkenal produk baharu pada 2019

Jenama sinonim produk berasaskan herba tradisional selamat dan halal

Oh Lawa Fri, 21 Sep 2018

Fesyen Infiniti Tiada Batasan Meriahkan Karpet Merah ABPBH 31

Infiniti merujuk kepada ruang tanpa sempadan bertepatan dengan evolusi BH.

| Live TV