Oh Lawa By: Bibi Ramli June 23, 2018 @ 9:00am

Padankan Baju Raya Dengan Kasut ALDO Mengikut Gaya Dan Personaliti Anda

Sepanjang bulan Syawal, antara aktiviti yang menjadi tradisi selain menikmati juadah enak seperti lauk-pauk Raya adalah untuk menziarahi keluarga dan sudara mara tercinta. Masa menziarahi ini adalah waktu yang ditunggu-tunggukan untuk menonjolkan gaya outfit Hari Raya yang diidami.

Mengikuti trend terkini, elemen sepatu juga memain peranan penting dalam memberikan gaya raya yang eksklusif tersendiri. Tahukah anda? Anda boleh tonjolkan personaliti tersendiri melalui padanan busana dan kasut yang anda pilih!

Jika anda sedang mencari sepasang kasut raya yang sesuai dengan personaliti tersendiri, kedai kasut, tas tangan dan aksesori ALDO semestinya boleh membantu. Dengan koleksi barangannya yang meluas, ALDO gerenti ada sepasang kasut khas untuk anda.

Bagi anda yang gemarkan kasut bertumit tinggi, ALDO menawarkan pelbagai design yang simple tapi classy, seperti Astoedda, Kern dan Welicien.

Astoedda dan Kern datang dengan hiasan tersendiri, berbanding dengan Welicien yang berlainan kerana permukaan lace yang memberi corak dan detail menarik kepada rupa keseluruhannya. Jika anda tak meminati warna pink beige ini, ketiga-ketiga kasut ini datang juga dengan warna hitam.

Selain itu, ALDO juga menawarkan kasut-kasut wanita yang tak terlalu tinggi dan tirus tumitnya, tapi tetap nampak ladylike.

Uffogliano nampak sama seperti Welicien tapi tumitnya lebih rendah. Sansperate pula memiliki reka bentuk yang simple dan klasik. Kedua-duanya mempunyai dua warna, iaitu beige dan hitam.

Kasut Doublin yang berjenis slip-on ini juga dikeluarkan dalam dua warna berbeza dan ianya lain daripada skim warna hitam, putih atau pink beige yang biasa kita lihat melalui keluaran kasut-kasut ALDO.

Jika baju anda tidak serupa warnanya dengan biru atau jingga ini, padankan saja dengan baju berwarna hitam. Pastinya kasut tersebut akan terserlah.

Untuk style yang lebih casual, ALDO menawarkan kasut platform sandals yang dinamakan Sheyla, serta wedge sandals bernama Vydien.

Ia memberikan rupa ladylike kepada si pemakai dan pada masa yang sama, keselesaannya terjamin. Sarung saja! Sheyla yang berwarna emas dihiasi dengan glitter, manakala Vydien pula datang dengan buckle yang dihiasi dengan permata rhinestone. Yang pastinya, bahagian kaki anda takkan nampak terlalu simple.

Pilihan Kasut Raya Yang Bukan Konvensional

Walau bagaimanapun, tak semestinya seseorang wanita itu harus tampil anggun dan ayu setiap kali dia ingin bergaya. Sebaliknya, dia berhak untuk tampil sebagaimana yang dia suka, mengikut citarasa, personaliti dan keselesaannya sendiri.

Dan untuk menyenangkan kaum wanita di luar sana, selain kasut bertumit, ALDO juga menawarkan rangkaian kasut flats yang jauh lebih casual. Sepatu-sepatu ini sesuai sangat untuk mereka yang lebih pentingkan keselesaan dan belum biasa pakai kasut bertumit. Jangan risau, anda masih boleh bergaya!

ALDO juga memudahkan keadaan kerana ia beri pilihan warna-warna yang boleh disesuaikan dengan apa saja warna baju anda.

Option pertama yang kami cadangkan ialah kasut sandal Eloima, yang mudah sangat untuk dipakai. Highlightnya adalah batu-batu atau manik yang menghiasi talinya. Tak adalah ia nampak terlalu biasa.

Jika anda mahukan gaya kasut bertutup, pilihan kasut slip-on loafers Jille atau sneakers bertali Jacobe adalah untuk anda.

Dari jauh Jille nampaknya memiliki reka bentuk yang simple, clean cut dan straight forward tapi jika anda lihat dengan lebih terperinci, permukaan kulit tiruannya menampilkan corak kulit ular yang berikan kelainan.

Rekaan kasut Jacobe pula menampilkan corak yang unik dan memberi satu ilusi yang menarik untuk digayakan bersama busana moden Aidilfitri.

Corak-corak ini yang diukir dengan laser pasti berikan rupa unik kepada kasut anda. Bukan itu saja! Di celah-celah setiap ukiran tersebut, berlian tiruan dilekatkan untuk tambahkan “bling”. Memang nampak lebih rugged!

Jacobe datang dengan 2 warna iaitu putih dan merah jambu lembut. Jika anda mahukan sesuatu yang lebih ekstra, pilihlah kasut Olallie. Ia serupa saja dengan Jacobe tapi salah satu keluarannya adalah berwarna rose gold. Permukaan metallic ini akan menyerikan lagi baju kurung anda jika ia nampak terlalu simple.

Untuk penampilan sporty, anda boleh pilih untuk memakai kasut high-top sneakers ALDO yang bergelar Naven.

Ia bukan saja bertapak tebal untuk memberikan keselesaan, tapi mudah untuk dipakai kerana adanya zip. Bahagian tepinya pula mempunyai hiasan studs berkilat untuk tambahkan oomph.

Sementara itu, ALDO tak juga lupa kepada kaum Adam! Sempena Hari Lebaran ini, ia menawarkan rangkaian kasut yang juga boleh dipilih mengikut keselesaan si pemakai. Nak yang nampak smart, boleh cuba Royton atau Kip! Bagi penampilan casual, cubalah Brilisen.

Anda dah lihat, kan? Sudah terbukti yang ALDO menawarkan pelbagai jenis kasut untuk pelbagai jenis personaliti dan citarasa.

Jadi jika anda masih mencari kasut untuk disesuaikan dengan baju Raya anda, atau apa saja fesyen pakaian, anda tahu di mana nak cari, kan? Bukan untuk menyambut Hari Raya saja, untuk apa-apa occasion pun boleh!

Cepat-cepat ke butik ALDO yang berdekatan pada bulan Syawal ini, kerana ada banyak promosi menarik yang menanti anda!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Thu, 15 Nov 2018

Moschino[TV] H&M, Kolaborasi Pintar Dua Jenama Hebat Perlu Ada Dalam Wardrobe Anda!

Moschino [tv] H&M, menyediakan seleksi pakaian lelaki dan perempuan yang dijual pada harga RM100 sehingga RM1,000.

Oh Lawa Thu, 3 May 2018

Nak Cantik Seperti Dia? Ikuti Rutin Kecantikan Si Natural Beauty Siti Saleha

Pemilik senyuman manis tidak pernah lekang daripada bibirnya, wanita ini antara bintang muda yang lengkap pakej, cantik dan berbakat.

Sejenak perbualan dengan wanita jelita berdarah kacukan Inggeris ini, sempat bertanyakan apakah rutin harian Siti Saleha dalam menjaga kecantikan.

Featured Thu, 10 Jan 2019
Oh Lawa Tue, 9 Oct 2018

Ikuti 11 Tip Fesyen Ini Supaya Anda Nampak ‘Mewah’

Tak semestinya anda perlu beli pakaian atau aksesori mahal-mahal.

Featured Tue, 22 May 2018

Jom Lihat Gaya Raya Ala Tun Dr Siti Hasmah

Selain melihat penampilannya yang sentiasa setia di samping suami tercinta, gaya fesyen doktor wanita pertama Malaya ini juga turut mendapat perhatian umum.

Oh Lawa Thu, 12 Jul 2018
Featured Thu, 3 Jan 2019
Featured Tue, 26 Jun 2018

Takut Legam Semasa Penggambaran Pulang, Puteri Aishah Lumur Sunblock Setiap Masa

Lumur sunblock di seluruh kulit wajah dan badan sebegai pelindung kulit daripada terbakar atau menjadi gelap.

Oh Lawa Wed, 22 Aug 2018

Katakan Tidak Pada Muka Pinggan! Ini Cara Pecahkan Lemak Di Muka Anda

Teknik mengurut di bahagian wajah juga boleh menghilangkan lemak yang terkumpul.

Oh Lawa Wed, 19 Dec 2018

Nak Cantik Macam Selebriti? Jom Ke FABUlash!

Penyambungan bulu mata menyerlah kecantikan wanita hanya dengan sentuhan yang minimal.

| Live TV