Acara By: Yanie Baharom February 23, 2018 @ 3:24pm

Pamer 14 Koleksi Busana Di LMFW Fatimah Mohsin Bikin Tetamu Terpukau!

Pereka fesyen kelahiran Singapura, Fatimah Mohsin, khabarnya telah berjaya membuatkan penonton di Minggu Fesyen  Sopan London (LMFW) berasa ‘wow’ semasa mempamerkan 14 koleksi rekaan terbarunya pada pertunjukan acara itu baru-baru ini.

Detik manis yang membanggakan itu tambah bererti apabila ”living legend supermodel’, Tinie atau nama sebenarnya, Hartini Yasin, yang cukup terkenal dengan identiti berambut pendek diberi penghormatan sebagai ‘muse’  di pentas ‘runaway’ yang disertai model antarabangsa.

Bercakap mengenai  pertunjukan fesyen itu, Fatimah, 43 tahun, satu-satunya pereka fesyen Singapura yang diundang untuk mengambil bahagian dalam LMFW yang berlangsung  di Rumah Victoria, Bloomsbury Square, London.

“Ini satu perjalanan yang menakjubkan bagi saya dan pasukan saya. Saya berbangga dapat mempamerkan koleksi pakaian saya di London.

“Malah berasa sangat bertuah kerana dapat bekerjasama dengan (syarikat perhubungan awam) 160 Works dan pasukan LMFW yang berkongsi visi yang sama untuk menjadikan fesyen sopan sebagai satu perkongsian yang penting baik bagi jenama baru mahupun yang sudah lama bertapak,” katanya.

Sepanjang dua hari berlangsungnya LMFW, telah memberikan Fatimah semangat baru untuk terus maju dan mencipta lebih banyak pencapaian baru pada masa akan datang. Bahkan dia amat menyakini industri pakaian sopan  boleh berkembang dengan lebih pesat lagi.

LMFW yang diasaskan tahun lalu oleh  peruncit fesyen sopan dalam talian Haute Elan , merupakan platform bagi pereka fesyen baru dari serata dunia memperkenalkan fesyen mereka di pentas antarabangsa.

Pada acara berprestij itu, 14 koleksi busana yang dipamerkan Fatimah Mohsin  merangkumi gaun petang dan pakaian pengantin yang dihiasi elegan dengan les, sifon sutera bagi menyerlahkan lagi pesona setiap pakaian.

Penampilan busana sedemikian membezakan Fatimah daripada pereka fesyen lain yang kebanyakannya mengetengahkan gaya pakaian siap pakai.

Terdahulu, Fatimah pernah terbabit dalam  beberapa pertunjukan fesyen di sekitar Asia termasuk terlibat dalam Minggu Fesyen Sopan Tokya di Jepun.

Selain dijangka melancarkan jenamanya di Kuala Lumpur pada suku pertama tahun ini sekaligus mempunyai perancangan  menembusi pasaran Timur Tengah.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 1 Oct 2019
Acara Sun, 24 Jun 2018

Pemenang Peraduan Hijab & Heels Teruja Berbuka Puasa Dengan Remy Ishak

Wah, bukan senang nak dapat peluang sebegini!

Oh Lawa Tue, 12 Feb 2019
Acara Mon, 8 Jan 2018

10 Tips Untuk Merahkan Bibir Secara Semulajadi Agar Tampil Lebih Menawan

Bibir adalah sebahagian dari tubuh manusia dan juga mencerminkan imej dan personaliti seseorang itu. Ianya juga adalah sebahagian aset penting bagi wanita, kerana bibir juga mencerminkan kesihatan. Bibir yang kusam dan tidak bermaya tentunya akan […]

Oh Lawa Tue, 13 Nov 2018

6 Kesilapan Yang Selalu Anda Buat Sehingga Hujung Rambut Bercabang

Salah satu kesilapannya adalah menggunakan alat pendandan rambut dengan kerap.

Featured Mon, 27 May 2019
Featured Fri, 1 Nov 2019

Solekan sempurna dengan 4 produk Pley! Cosmetics

Penjenamaan semula raih perspektif baharu

Acara Wed, 25 Sep 2019

Pameran Harumanis ketengah keunikan budaya Perlis

Pelbagai karya abstrak curi tumpuan

Featured Mon, 12 Nov 2018
Acara Tue, 23 Jan 2018

Sheila On 7- Live In Kuala Lumpur 2018

Band popular dari Indonesia Sheila On 7, bakal beraksi kembali dalam sebuah konsert yang akan berlangsung di Kuala Lumpur pada Sabtu, 10 Februari 2018 di StarXpo Hall, KWC Fashion Mall, Kuala Lumpur bermula jam 8.30 malam.

| Live TV