Oh Lawa By: Yanie Baharom May 30, 2018 @ 1:00pm

Pengaruh Kuat Bollywood Sedari Kecil, Asyu Pilih Saree Sebagai Fabrik Utama Dalam Rekaannya

Kecintaannya pada lagu dan filem Bollywood, kekagumannya terhadap kecantikan juga ketampanan aktres dan aktor negara itu, memberi pengaruh yang cukup besar pada pengenalan koleksi perdananya.

Satu tindakan yang cukup berani kerana tampil dengan rekaan yang jarang digayakan ketika Lebaran, Asyu Vianaa Mohd Raffi (Asyu) selaku pemilik butik Fabvianaa, percaya koleksi diperbuat daripada fabrik Saree mempunyai pasaran tersendiri.

Foto: Instagram fab.vianaa

“Maestro Fesyen, Datuk Rizalman Ibrahim sendiri turut menggunakan fabrik Saree untuk koleksi Rizalman For Zalora 2018.  Sebagai seorang yang mahir dalam selok-belok dunia fesyen, pastinya beliau mempunyai alasan kenapa beliau memilih Saree.

“Sebagai pencinta Bollywood pula, rasanya percaturan saya ini tidak salah. Saya yakin Saree mempunyai pasaran tersendiri,” katanya ketika ditemui di Platinum Lounge, MM Cineplexes, E-Curve, Mutiara Damansara.

Foto: Instagram fab.vianaa

Melewati majlis pelancaran yang bertemakan glitz dan glamor ala Bollywood itu, turut diadakan pelancaran web e-perdagangan www.fashioniv.com sebagai salah satu keutamaan acara.

Sebanyak 4 produk yang terdiri daripada pakaian, turban, beg tangan dan pakaian dalam telah dilancarkan di majlis yang penuh gemilang dihadiri oleh pereka-pereka fesyen tempatan, tetamu-tetamu kenamaan dan barisan artis ternama.

Foto: Instagram fab.vianaa

Fabvianaa menyediakan koleksi pakaian wanita menggunakan kain saree yang diimport dari India. Menggunakan fabrik Saree sebagai material utama, Fabvianaa membawa dimensi baru kepada fesyen etnik dengan menggabungkan gaya fesyen moden dan tradisi yang selesa dipakai di mana sahaja oleh wanita pelbagai lapisan umur dan latar belakang.

Koleksi yang cukup versatil ini juga boleh disuai padan mengikut citarasa pemakai. Selain itu, butik Fabvianaa turut menyediakan perkhidmatan Penilaian Imej, pengubahsuaian pakaian, personal shopper dan custom made.

Foto: Instagram fab.vianaa

Ujar wanita berdarah campuran Pakistan itu, koleksi Fabvianaa berazam untuk memperkasakan wanita muda agar berani, tabah dan yakin untuk menggapai apa-apa sahaja yang mereka mahukan dalam hidup dan menganggap fesyen sebagai ekspresi diri mereka terhadap kehidupan.

Kemuncak majlis minum petang itu adalah persembahan kejutan oleh kumpulan Hip Hop lagenda NICO G yang menyanyikan lagu popular mereka iaitu Inilah Nasibku.

Foto: Instagram fab.vianaa

Kemeriahan digamatkan lagi dengan lelongan koleksi kasual dan raya Fabvianaa yang dipakai oleh pasangan adik-beradik selebriti popular, Yasmin Hani dan model-model di pelancaran tersebut.

Foto: Instagram fab.vianaa

Keunikan produk fesyen Fabvianaa

Koleksi turban : direka menggunakan material krepe dengan lipatan reben baldu.

Koleksi beg tangan : direka menggunakan material Jacquard, satin, Labuci (sekuin).

Koleksi pakaian dalam : direka menggunakan material lycra dengan piihan lengan panjang berleher tinggi ataupun tanpa lengan berleher tinggi.

Koleksi pakaian : direka menggunakan material georgette eksklusif dengan panel bersulamkan benang emas dan perak bertahtakan permata dan mutiara. Koleksi pakaian menampilkan 2 gaya iaitu gaya kasual dan Raya.

Foto: Instagram fab.vianaa

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Fri, 21 Dec 2018
Oh Lawa Mon, 3 Jun 2019

Ini 4 jenis beg tangan yang golongan wanita wajib ada

Demi sebuah beg, hutang puluh ribu pun wanita sanggup.

Oh Lawa Mon, 10 Dec 2018

Jejaka Korea Menang Gelaran Mr Tourism Langkawi 2018. Memang Kacak Orangnya!

Kim Min Kyu menewaskan 40 peserta dari Lubnan, Jepun, Sri Lanka, Pakistan dan Ukraine termasuk Malaysia.

Oh Lawa Fri, 20 Apr 2018

Dambakan Kulit Wajah Flawless? Ketahuilah 5 Jenis Vitamin Ini!

Mahu kulit wajah cantik berseri, ketahui jenis vitamin ini.

Featured Mon, 6 May 2019

Inilah perbezaan di antara Krim BB dengan Krim CC. Jangan tersalah pakai!

Pilih produk yang betul dan yang kulit anda perlukan!

Oh Lawa Fri, 25 May 2018

Siapa Kata Berbadan Besar Tidak Boleh Bergaya? Ini Koleksi Lebaran Plus Size Yang Wajib Anda Beli!

Kalau anda berbadan besar, tidak menjadi satu masalah untuk anda melaram dengan koleksi Amani Curve dan Michael Ang ini!

Featured Thu, 5 Sep 2019
Oh Lawa Sun, 21 Jan 2018

Tip Pilih Jam Tangan Ikut Acara

Terdapat banyak jenis serta pilihan rekaan jam tangan di pasaran yang boleh dimiliki mengikut citarasa masing-masing. Namun, pemilihan jam yang betul sangat penting agar tidak mencacatkan penampilan si pemakai.

Oh Lawa Sun, 29 Jul 2018

Harga Durian Runtuh Lipstik Sempena Sambutan Hari Gincu Antarabangsa 2018

Hari Gincu Antarabangsa yang diperkenalkan pada tahun lalu adalah cetusan idea dari jenama M.A.C

Oh Lawa Tue, 10 Mar 2020

| Live TV