Oh Lawa By: Yanie Baharom May 30, 2018 @ 1:00pm

Pengaruh Kuat Bollywood Sedari Kecil, Asyu Pilih Saree Sebagai Fabrik Utama Dalam Rekaannya

Kecintaannya pada lagu dan filem Bollywood, kekagumannya terhadap kecantikan juga ketampanan aktres dan aktor negara itu, memberi pengaruh yang cukup besar pada pengenalan koleksi perdananya.

Satu tindakan yang cukup berani kerana tampil dengan rekaan yang jarang digayakan ketika Lebaran, Asyu Vianaa Mohd Raffi (Asyu) selaku pemilik butik Fabvianaa, percaya koleksi diperbuat daripada fabrik Saree mempunyai pasaran tersendiri.

Foto: Instagram fab.vianaa

“Maestro Fesyen, Datuk Rizalman Ibrahim sendiri turut menggunakan fabrik Saree untuk koleksi Rizalman For Zalora 2018.  Sebagai seorang yang mahir dalam selok-belok dunia fesyen, pastinya beliau mempunyai alasan kenapa beliau memilih Saree.

“Sebagai pencinta Bollywood pula, rasanya percaturan saya ini tidak salah. Saya yakin Saree mempunyai pasaran tersendiri,” katanya ketika ditemui di Platinum Lounge, MM Cineplexes, E-Curve, Mutiara Damansara.

Foto: Instagram fab.vianaa

Melewati majlis pelancaran yang bertemakan glitz dan glamor ala Bollywood itu, turut diadakan pelancaran web e-perdagangan www.fashioniv.com sebagai salah satu keutamaan acara.

Sebanyak 4 produk yang terdiri daripada pakaian, turban, beg tangan dan pakaian dalam telah dilancarkan di majlis yang penuh gemilang dihadiri oleh pereka-pereka fesyen tempatan, tetamu-tetamu kenamaan dan barisan artis ternama.

Foto: Instagram fab.vianaa

Fabvianaa menyediakan koleksi pakaian wanita menggunakan kain saree yang diimport dari India. Menggunakan fabrik Saree sebagai material utama, Fabvianaa membawa dimensi baru kepada fesyen etnik dengan menggabungkan gaya fesyen moden dan tradisi yang selesa dipakai di mana sahaja oleh wanita pelbagai lapisan umur dan latar belakang.

Koleksi yang cukup versatil ini juga boleh disuai padan mengikut citarasa pemakai. Selain itu, butik Fabvianaa turut menyediakan perkhidmatan Penilaian Imej, pengubahsuaian pakaian, personal shopper dan custom made.

Foto: Instagram fab.vianaa

Ujar wanita berdarah campuran Pakistan itu, koleksi Fabvianaa berazam untuk memperkasakan wanita muda agar berani, tabah dan yakin untuk menggapai apa-apa sahaja yang mereka mahukan dalam hidup dan menganggap fesyen sebagai ekspresi diri mereka terhadap kehidupan.

Kemuncak majlis minum petang itu adalah persembahan kejutan oleh kumpulan Hip Hop lagenda NICO G yang menyanyikan lagu popular mereka iaitu Inilah Nasibku.

Foto: Instagram fab.vianaa

Kemeriahan digamatkan lagi dengan lelongan koleksi kasual dan raya Fabvianaa yang dipakai oleh pasangan adik-beradik selebriti popular, Yasmin Hani dan model-model di pelancaran tersebut.

Foto: Instagram fab.vianaa

Keunikan produk fesyen Fabvianaa

Koleksi turban : direka menggunakan material krepe dengan lipatan reben baldu.

Koleksi beg tangan : direka menggunakan material Jacquard, satin, Labuci (sekuin).

Koleksi pakaian dalam : direka menggunakan material lycra dengan piihan lengan panjang berleher tinggi ataupun tanpa lengan berleher tinggi.

Koleksi pakaian : direka menggunakan material georgette eksklusif dengan panel bersulamkan benang emas dan perak bertahtakan permata dan mutiara. Koleksi pakaian menampilkan 2 gaya iaitu gaya kasual dan Raya.

Foto: Instagram fab.vianaa

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Thu, 11 Jan 2018

Jenis Kasut Untuk Wanita Rendah

Terdapat banyak pilihan kasut di pasaran, namun tidak semua kasut sesuai untuk wanita yang memiliki saiz badan rendah. Tapi, ia bukan penghalang untuk seseorang wanita rendah itu dalam mengekspresikan fesyen serta tampil bergaya. Apa yang […]

Featured Sun, 18 Nov 2018
Oh Lawa Wed, 9 Oct 2019

Produk penjagaan kecantikan Mamonde peroleh sijil halal

Formulasi ekstrak daripada tumbuh-tumbuhan

Oh Lawa Thu, 11 Oct 2018

Label Norish Kareem Couture Bakal Membuka Rumah Fesyennya Di London November Ini

Norish Kareem tawar peluang kepada pereka fesyen tempatan untuk menempatkan koleksi mereka di London.

Oh Lawa Fri, 1 Jun 2018
Oh Lawa Mon, 15 Apr 2019
Featured Thu, 6 Sep 2018

Lady Gaga Nampak Macam Gula-Gula Kapas Gergasi Apabila Menghadiri Venice Film Festival

Tekstur busananya yang nampak lembut itu buat kita rasa nak curi makan.

Oh Lawa Tue, 22 May 2018

Ibarat Menjinjit Banglo Di Tangan, Ketahui Sebab Mengapa Hermes Birkin Mahal Gila!

Birkin Sac Bijou dibuat sepenuhnya daripada kepingan rose gold  yang disemat dengan 2,712 berlian, di mana nilai bagi sebuah tas tangan ini bernilai RM7.56 juta. Mahal gila!

Featured Sun, 10 May 2020
Oh Lawa Tue, 23 Jan 2018

Tip Agar Gincu Bibir Kekal Lama

Satu masalah dengan gincu bibir ialah jika ia tidak tahan lama. Kadang-kadang rasa leceh apabila perlu reapply beberapa kali dalam sehari. Jadi bagaimana cara untuk pastikan warna gincu bibir kekal sepanjang hari?

| Live TV