Oh Lawa By: Bibi Ramli September 21, 2018 @ 4:00pm

Sephora Berkolaborasi Untuk Lancarkan Koleksi Makeup Berkonsepkan Ais Krim!

Orang ramai gembira sangat apabila muzium khas yang berkonsepkan ais krim telah dibuka di beberapa lokasi di Amerika. Perfect untuk Instagram!

Team Muzium of Ice Cream (MOIC) itu baru-baru ini telah cuba menjejakkan kaki ke industri kecantikan pula dengan bantuan Sephora.

Mereka dilaporkan telah bekerjasama untuk melancarkan sebuah rangkaian solekan yang memiliki konsep yang sama dengan muzium itu.

Rupa estetiknya nampak lembut, menawan… dan sedap, macam ais krim!

Menurut laman webnya, MOIC berkata, “Kami dah bekerjasama dengan Sephora untuk menghasilkan sebuah koleksi limited edition.

“Ia menggabungkan intipati MOIC yang penuh imaginasi dan perisa dengan kepakaran Sephora dalam bidang kecantikan.

“Setiap produk dalam koleksi ini diinspirasikan oleh makna keseronokan dan kecantikan yang ais krim berikan kepada hidup seseorang itu.

“Kaya dengan warna yang bold dan reka bentuk yang ‘sedap’, koleksi ini menampilkan semua ‘perisa’ yang anda perlukan untuk meluahkan ekspresi diri serta kreativiti.”

Rangkaian ini terdiri daripada berus makeup, warna bibir, palette, bulu mata palsu serta aksesori seperti gelang berbatu.

Jom tengok produk-produk yang dijual. Design serta warna sesetengah daripada mereka betul-betul nampak macam aiskrim! Genius!

Dream Team Pigment Palette

Palette ini menampilkan eyeshadow bertekstur matte dan shimmer yang datang dalam 12 warna berinspirasikan sprinkle. Ia juga ada laci kecil di mana anda boleh menyimpan berus eyeshadow mini.

 

Let Them Eat Popsicles Lip Set

Lip stain ini disertakan dengan bau yang sedap dan meninggalkan rupa bersinar yang nampak natural kepada bibir anda.

 

Sprinkle Pool Brush Set

Set berus 5 batang ini dipersembahkan dalam sebuah bekas clutch yang berisi sprinkle!

 

Sugar Wafer Face Palette

Palette yang ini pula terdiri daripada krim untuk highlight, bronze dan blush. Reka bentuknya bertingkat dan luarannya nampak macam ais krim wafer!

 

Rainbow Sherbert Lashes

Ada bulu berwarna-warni yang dilekatkan pada bulu mata palsu ini. Ia pasti akan menambahkan seri pada penampilan anda.

 

I SCREAM Charm Bracelet

Yang ini bukan untuk makeup tapi ia memang comel. Tengoklah batu-batu yang menghiasinya!

 

Bagi anda yang suka benda comel-comel, besar kemungkinan anda teringin nak beli. Tapi tak pasti lagi sama ada ia akan sampai ke cawangan Sephora di Malaysia.

Harap-harap ada!

Sumber: Allure

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Mon, 7 May 2018

Ikuti Tip-Tip Fesyen Ini Ketika Hendak Ke Sesi Temuduga Kerja

penampilan anda tersangatlah penting jika anda ingin mendapatkan pekerjaan impian anda.

Oh Lawa Thu, 22 Feb 2018

Tiada Maaf Untuk Garis Seluar Dalam, 9 Tip Fesyen Mesti Tahu

Sama ada berhijab atau tidak, garis seluar dalam yang kelihatan memang memalukan. Sebelum keluar dari rumah tak belek betul-betul ke penampilan anda di hadapan cermin?

Oh Lawa Fri, 6 Jul 2018

Kasut Dessert Ini Memang Bikin Terliur. Rasa Macam Nak Makan!

Rasa nak makan sahaja heels dessert ini!

Featured Fri, 17 Aug 2018

6 Jenama Makeup Antarabangsa Yang Popular Dan Selalu Diciplak

Barangan makeup jenama luar negara dijual dengan harga yang sangat murah di pasar malam. Logik ke?

Oh Lawa Fri, 22 Mar 2019
Oh Lawa Tue, 13 Mar 2018

Gaji ‘Ciput’ Bukan Alasan Tak Make Up, Ini Barangan Make Up Bawah RM40

Setiap wanita yang sentiasa bermakeup akan kelihatan nampak cantik dan fresh! Betul tak? Sebenarnya, bermakeup ini bukan sahaja untuk nampak cantik tetapi ia salah satu cara untuk meningkatkan keyakinan diri setiap wanita. Tetapi ada juga dalam kalangan anda yang tidak gemar bermakeup kan? Mungkin sebab malas untuk menghabiskan masa depan cermin, iyala kalau nak makeup kena teliti dan ambil masa yang lama jugak.

Oh Lawa Thu, 14 Nov 2019

Tahun lepas kostum nasi lemak, tahun ini pula kuih muih tradisional

Busana kebangsaan wakil Miss Universe Malaysia 2019

Oh Lawa Fri, 20 Dec 2019

Ini kesan guna produk pemutih kulit terhadap sistem dalaman

Pakar kulit Dr Salima Amsa berkongsi pengalamannya.

Oh Lawa Sat, 16 Jun 2018

Aksesori ALDO Boleh Lengkapkan Penampilan Aidilfitri Anda

Belum sempat untuk membeli aksesori Raya anda? Singgah saja di kedai ALDO!

| Live TV