Oh Lawa By: Bibi Ramli September 21, 2018 @ 4:00pm

Sephora Berkolaborasi Untuk Lancarkan Koleksi Makeup Berkonsepkan Ais Krim!

Orang ramai gembira sangat apabila muzium khas yang berkonsepkan ais krim telah dibuka di beberapa lokasi di Amerika. Perfect untuk Instagram!

Team Muzium of Ice Cream (MOIC) itu baru-baru ini telah cuba menjejakkan kaki ke industri kecantikan pula dengan bantuan Sephora.

Mereka dilaporkan telah bekerjasama untuk melancarkan sebuah rangkaian solekan yang memiliki konsep yang sama dengan muzium itu.

Rupa estetiknya nampak lembut, menawan… dan sedap, macam ais krim!

Menurut laman webnya, MOIC berkata, “Kami dah bekerjasama dengan Sephora untuk menghasilkan sebuah koleksi limited edition.

“Ia menggabungkan intipati MOIC yang penuh imaginasi dan perisa dengan kepakaran Sephora dalam bidang kecantikan.

“Setiap produk dalam koleksi ini diinspirasikan oleh makna keseronokan dan kecantikan yang ais krim berikan kepada hidup seseorang itu.

“Kaya dengan warna yang bold dan reka bentuk yang ‘sedap’, koleksi ini menampilkan semua ‘perisa’ yang anda perlukan untuk meluahkan ekspresi diri serta kreativiti.”

Rangkaian ini terdiri daripada berus makeup, warna bibir, palette, bulu mata palsu serta aksesori seperti gelang berbatu.

Jom tengok produk-produk yang dijual. Design serta warna sesetengah daripada mereka betul-betul nampak macam aiskrim! Genius!

Dream Team Pigment Palette

Palette ini menampilkan eyeshadow bertekstur matte dan shimmer yang datang dalam 12 warna berinspirasikan sprinkle. Ia juga ada laci kecil di mana anda boleh menyimpan berus eyeshadow mini.

 

Let Them Eat Popsicles Lip Set

Lip stain ini disertakan dengan bau yang sedap dan meninggalkan rupa bersinar yang nampak natural kepada bibir anda.

 

Sprinkle Pool Brush Set

Set berus 5 batang ini dipersembahkan dalam sebuah bekas clutch yang berisi sprinkle!

 

Sugar Wafer Face Palette

Palette yang ini pula terdiri daripada krim untuk highlight, bronze dan blush. Reka bentuknya bertingkat dan luarannya nampak macam ais krim wafer!

 

Rainbow Sherbert Lashes

Ada bulu berwarna-warni yang dilekatkan pada bulu mata palsu ini. Ia pasti akan menambahkan seri pada penampilan anda.

 

I SCREAM Charm Bracelet

Yang ini bukan untuk makeup tapi ia memang comel. Tengoklah batu-batu yang menghiasinya!

 

Bagi anda yang suka benda comel-comel, besar kemungkinan anda teringin nak beli. Tapi tak pasti lagi sama ada ia akan sampai ke cawangan Sephora di Malaysia.

Harap-harap ada!

Sumber: Allure

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Oh Lawa Mon, 19 Nov 2018

Di Antara 5 Selebriti Terkenal Ini, Yang Mana Satukah Barbie Pilihan Anda?

Kylie Jenner bukanlah selebriti pertama yang menjelmakan diri sebagai Barbie.

Gaya Hidup Mon, 7 Oct 2019

Gaya 90-an jadi inspirasi rekaan kasut ‘streetwear’ pertama Lacoste

Kekal elegan dengan kasut ‘streetwear’ Court Slam

Oh Lawa Tue, 30 Oct 2018

8 Jenis Item Pakaian & Aksesori Klasik Yang Takkan Go Out Of Style

Inilah sebabnya anda boleh simpan dan pakai untuk tahun-tahun akan datang.

Oh Lawa Wed, 9 Oct 2019

Produk penjagaan kecantikan Mamonde peroleh sijil halal

Formulasi ekstrak daripada tumbuh-tumbuhan

Featured Tue, 6 Nov 2018

Menurut Kajian, Makan Buah Pir Berkulit Merah Boleh Cantikkan Kulit

Lagi banyak makan, lagi cantik kulit anda!

Oh Lawa Wed, 12 Sep 2018

Ilustrator Ini Hasilkan Potret Rekaan Gaun Menggunakan Kelopak Bunga. Super Gorgeous!

Elemen kelopak bunga yang ditampilkan menerusi ilustrasi fesyen rekaannya memang kreatif!

Oh Lawa Mon, 29 Jan 2018

Jubah Do’s & Don’ts

Jubah adalah item fesyen perlu ada untuk Muslimah. Ringkas, mudah disarung dan versatil untuk pelbagai acara.

Oh Lawa Thu, 29 Nov 2018
Featured Fri, 9 Aug 2019
Featured Sun, 2 Sep 2018

Lofarbag Dengan Hanya RM259, Mesti Beli Ni!

Mencerminkan kejayaan Neelofa, Lofarbag dihadirkan dalam tiga karakter utama iaitu Cofidence, Graceful dan Fun.

| Live TV