Advertisement
Celeb Buzz By: Attiqah Mohd 04 April 2020 (15:19)

“Pihak Produksi Lain, Tolong Terbitkan Banyak Lagi Content Pasal Masalah Mental”- Netizen Puji Drama Camelia

Drama Camelia baru sahaja  melabuhkan tirainya dengan episod akhir pada malam semalam. Drama yang mengetengahkan isu penyakit mental iaitu masalah kecelaruan identiti. 

Impak drama Camelia telah menerima ribuan tweets dan liked daripada peminat. Apa yang istimewanya drama ni di hati para penonton? Jom kita tengok apa kata netizen di laman Twitter. 

“Pelakon tak nampak over bila berlakon”

           “Hargai apa yang ada sebelum ianya pergi”

” Beri kesedaran pasal penyakit mental”

Drama yang berpotensi untuk menjadi “hit”

Penyakit kecelaruan identiti sebenarya tidak boleh dirawat, sekadar hanya boleh dikawal

Menerusi drama Camelia, penyakit kecelaruan identiti  sebenarnya tidak boleh dirawat dan sekadar boleh dikawal. Penyakit kecelaruan identiti atau lebih dikenali sebagai DID ini juga boleh dikawal dengan mendapatkan rawatan terapi dan mengambil ubat atau pil yang disarankan doktor. Dalam drama ini, penyakit kecelaruan yang dihidapi oleh Mariam (Diana Danielle) berpunca daripada trauma yang dialami sewaktu kecil kerana sering dibandingkan dengan adiknya, Marina (Ain Edruce). Justeru, untuk mengelakkan Maria terus hanyut dengan identiti ‘Camelia’ yang diciptanya, Maria harus menjauhkan diri daripada Marina, iaitu elemen yang membuatkannya “trigger”.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

“Bagi aku keluar kejap Camelia” – lah berebut badan pulak… malam ni 10pm @dramasangat #dramasangat

A post shared by Diana Danielle (@dianadanielleb) on

 

Kalau korang nak tahu apa yang terjadi dengan drama ni sehingga ke episod akhir, jom kita marathon drama ni di Youtube TV3MalaysiaOfficial

 

| ARTIKEL Xtra

FEATURED Tue, 28 Jan 2020
Celeb Buzz Tue, 26 Jun 2018

Haqiem Rusli Terluka Lagi…

Dalam masa sama, penyanyi yang baru menyambut ulang tahun ke 20, baru-baru ini memaklumkan ada di kalangan artis yang menghentamnya selepas pengumuman untuk bersara dibuat. Alahai…

Celeb Buzz Mon, 24 Feb 2020
Hiburan Fri, 22 Dec 2017

东于哲拍摄网络贺岁电影「闹不合」

东于哲再度合体出演tonton网络贺岁电影《春天花啦啦!一屋满堂》,且这回要饰演死对头斗厨艺,让两人大喊玩得过瘾;该片为为八度空间贺岁电视剧《春天花啦啦!》的番外篇。

Celeb Buzz Wed, 12 Dec 2018

#AnggunLife : Jadi Duta Pelbagai Jenama, Amyra Rosli Makin Selesa

Alhamdulillah…rezeki Amyra mencurah-curah sejak kehadiran si comel, Aqeef Anaqi.

Celeb Buzz Tue, 7 Jan 2020
OMG Thu, 16 May 2019

为何手术服是蓝绿色?穿错恐致命

每当提起医护人员,通常大家脑海里浮现都是「白大褂」模样,但你可曾想过,为何手术室里的医生,通常都是穿着「蓝绿色」而非常见的白色或其他颜色?

Fab Foodies! Sun, 23 Sep 2018

Sapuan Losyen Boleh Cegah Kanser Kulit?

Masyarakat di negara ini kurang prihatin untuk mengoles wajah atau tubuh dengan pelindung matahari sedangkan impak pancaran UV boleh menyebabkan kanser kulit.

Celeb Buzz Wed, 13 Mar 2019

Giliran Amani, Que Haidar ‘Sekolahkan’ Produser Terkenal

Itu lebih penting. Kalau tidak berdedikasi, pelakon itu mungkin hanya akan bertahan selama beberapa bulan dan kemudian, hilang!

Celeb Buzz Sat, 24 Mar 2018

Siti Muat Naik Teaser ‘Comel Pipi Merah’

kepulangan SITI ke kediaman daripada Hospital Gleneagles semalam petanda ibu kepada bayi yang digelar ‘Fatimah Az-Zahra’ ini sudah sihat dan pulih malah akan melalui proses berpantang selama 44 hari seperti kebiasaannya wanita lain bersalin.

| Live TV

Advertisement

| TRENDING

| DRAMA

| FILEM

| APLIKASI COOL