Advertisement
Celeb Buzz By: Del14 Thu, 3 Oct 2019 @ 2:04 pm

Selepas Bekerja Keras, Mira Filzah…

Tidak dapat dinafikan tahun 2018-2019 adalah tahun-tahun yang sibuk untuk pemenang Anugerah Bintang Paling Popular ABPBH ke-32, Mira Filzah.  Namanya disebut-sebut kerana lakonan yang berkesan bagi drama-drama seperti Lelaki Kiriman Tuhan, Pujaan Hati Kanda dan Sweet Dreams dan tidak lupa juga filem Sangkar yang meledak di pawagam. 

Walau bagaimanapun, selepas berhempas pulas bekerja, pelakon ini mengakui gemar melancong dan bercuti dengan keluarga ke lokasi-lokasi menarik.

“Jika ada cuti panjang sebelum memulakan sesuatu kerja baharu, saya cuba ambil masa untuk bercuti.  Penghujung Ogos lalu, saya dan keluarga sempat ke Amerika Syarikat.

“Kemudian, sekembali ke tanah air, saya terikat dengan promosi filem Sangkar.  Saya juga sempat meluangkan masa bersama peminat ketika menyertai acara santai #FANtastik di Puncak Alam.  Sehari selepas itu, saya terbang ke London pula bagi menunaikan tanggungjawab bersama sebuah jenama pakaian, di sana. 

“Namun, apabila ada sahaja masa terluang, saya memang akan menggunakannya sebaik mungkin.  Kebelakangan ini, memang saya gemar berurut sebagai terapi diri.  Lega apabila dapat memanjakan diri selepas sibuk bekerja,” katanya. 

Terbaharu, Mira baru sahaja memulakan penggambaran drama bersiri, Addellea Sofea, arahan Shahrulezad Mohameddin, untuk siaran slot Akasia TV3 pada Disember depan. 

“Drama ini menjadi pengalaman sulung saya bekerja dengan Shahrulezad.  Menjayakan karakter baharu dan berbeza, ia semestinya mencabar kemampuan diri,” kata pengacara Nona itu. 

Mira yang menang besar pada malam kemuncak ABPBH ke-32 bulan lepas mengungguli kategori Pelakon TV Wanita Popular Alha Alfa, Pelakon Filem Wanita Popular, Bintang Paling Popular dan bagi kategori online, Mira bersama Remy Ishak diumumkan sebagai pemenang Gandingan Serasi Drama Popular, menerusi Pujaan Hati Kanda. 

 

 

 

| ARTIKEL Xtra

Celeb Buzz Tue, 11 Dec 2018

#mentor7: ‘Kalau Boleh Saya Nak Megat Dan Pasya Ke Final Tapi Apakan Daya…’ Aizat Sebak Penyingkiran Protege

Ketiadaan Megat di dalam Mentor 7 bukan saja memberi kesan kepada saya dan Pasya malah seluruh pasukan produksi…

FEATURED Tue, 31 Jul 2018

500 Pendaki Berjaya Turun, Enam Masih Di Gunung Rinjani

Menurut pihak berkuasa, gempa bumi Ahad lalu meragut 17 nyawa manakala lebih 150 lagi cedera dalam insiden berkenaan yang turut dirasai sehingga ke barat Bali.

Celeb Buzz Thu, 10 Jan 2019

蔡迪伸被问到怕!新曲直白《你不要再问我几时结婚》

蔡迪伸被问到怕!全新创作《你不要再问我几时结婚》直接了当的唱出其真实感受。

Celeb Buzz Thu, 16 May 2019

《金环奖》评审团曝光!阵容气势非凡

第三届《金环奖》评审团阵容曝光!今年的评审团阵容依旧气势非凡,由印度导演兼电影制片人拉吉库玛尔·希拉尼担任本届金环奖评审团主席。

Celeb Buzz Tue, 13 Nov 2018

Solat Masih Sah Tapi Perbuatan Itu Haram

Awal pastinya mempunyai jawapan tersendiri di atas pilihannya itu.

Celeb Buzz Sat, 18 May 2019

Mampu Makan Buffet, Jangan Meroyan Pasal Ekonomi…

Di mana nilai kesederhanaan? Maya tak faham…

Celeb Buzz Mon, 29 Jul 2019

Fathia Latiff Pilih Jadi Pengkid?

Kalau ada tawaran Fathia sedia terima!

FEATURED Tue, 29 May 2018

Bukan Alasan! Walaupun Anak Penagih, Amirul Afeeq Merupakan Anak Muda Ketiga Negara Bergelar Graduan Akademi Tentera Udara Amerika Syarikat

Beliau mengakui bahawa kehidupannya sebelum ini bukanlah seperti orang lain, kerana menurutnya dia bukanlah seorang yang dilahirkan dengan kehidupan yang mewah kerana ibunya terpaksa melakukan apa-apa sahaja kerja demi membesarkan mereka tiga beradik

Celeb Buzz Mon, 26 Aug 2019

黄若熙演唱多首未曝光创作!让媒体粉丝投选下一首新歌

刚入围台湾金曲奖的黄若熙选择在出道三周年庆当日举办新歌发布会,现场除了演唱多语创作新歌《只想说谢谢你》,也现场演唱了被电视电台媒体禁播入围金曲奖的歌曲《十种自杀的方法》。

| Live TV

Advertisement

| TRENDING

| DRAMA

| FILEM

| APLIKASI COOL