Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
TECH By: SGMS Putri November 26, 2018 @ 12:35pm

10 Persoalan Paling Popular Tentang PUBG

PUBG Mobile sememangnya permainan mudah alih yang cukup popular dalam kalangan pengguna peranti pintar ketika ini.

Aksi tembak-menembak secara solo atau berkumpulan dengan lokasi-lokasi yang menarik, sudah cukup membuatkan pemain sanggup menghabiskan masa berjam-jam lamanya.

Sejak anda bermain, pernahkah timbul persoalan mengenai permainan ini seperti menembak Flare Gun dalam keadaan berlari, adakah suar itu akan menyala diatas atau dibawah?

Jom lihat 10 persoalan/ mitos popular yang berkait dengan PUBG Mobile.

1. Tembak Flare Gun sambil berlari, suar akan bernyala diatas tanah. Betul ke salah?

Betul. Jika anda berlari sambil menembak Flare Gun, suar kelihatan diatas tanah. Jadi jangan lakukannya, nanti rugi tak dapat peti barangan.

2. Semakin banyak knocked out dalam satu pusingan, semakin cepat nyawa turun. Betul ke salah?

Betul. Setiap kali knocked out, nyawa turun lebih cepat.

Contohnya anda knocked out kali kelima dalam permainan, nyawa anda berkurang lebih pantas berbanding knocked out kali pertama dalam pusingan yang sama.

3. Jika anda tidak berada dalam sudut pandangan bom tangan, letupan dari bom tangan tidak menjejaskan nyawa anda. Betul ke salah?

Betul. Ujian yang dilakukan Clash Universe menunjukkan pemain yang berada disebalik pokok (bukan dalam sudut pandangan bom tangan) tidak terjejas, manakala pemain lain yang lebih jauh (berada dalam sudut pandangan bom tangan) berkurangan nyawa. Kami pun dah mencubanya dan terbukti nyawa tidak berkurang.

4. Anda tidak boleh melihat permainan melalui bot selepas mati (spectate). Betul ke salah?

Betul. Selepas mati dibunuh, anda diberikan pilihan untuk menonton pusingan tersebut pada pemain yang membunuh anda.

Tetapi jika dibunuh oleh bot, anda tidak boleh menonton pusingan permainan menerusinya. Ciri Spectate itu akan dipindahkan ke pemain sebenar yang berada berdekatan.

5. Anda tidak akan knocked out jika terjun kedalam air dari atas jambatan. Betul ke salah?

Betul. Cuba anda panjat jambatan besi yang tinggi (tempat yang selalu orang buat road block tu) dan terjun ke dalam air. Tiada apa-apa yang berlaku kepada anda.

6. Pemain sandar didinding sambil lempar bom tangan boleh membuatkan pemain berpindah masuk terus ke dalam rumah. Betul ke salah?

Betul. Ia disebabkan pepijat pada permainan ini. Kami mencuba trik terbabit tetapi nampaknya pepijat itu telah dibaik pulih oleh pihak pembangun.

7. Keputusan seri jika dua pemain terakhir mati dalam masa yang sama disebabkan bom tangan. Betul ke salah?

Salah, video menunjukkan pemain yang mengeluarkan bom tangan akan menang walaupun berada berhampiran dengan letupan.

8. Melompat-lompat di kawasan api molotov boleh kurangkan kesan pada nyawa. Betul ke salah?

Salah. Sama ada anda melompat, merangkak, berdiri atau duduk didalam api molotov, kadar kelajuan nyawa berkurang tetap sama.

9. Bunyi berlari tanpa kasut lebih perlahan berbanding berlari dengan kasut. Betul ke salah?

Salah. Kedua-dua situasi menghasilkan bunyi yang sama kuat.

10. Anda tidak boleh bunuh pemain lain ketika mereka turun dengan payung terjun. Betul ke salah?

Salah. Anda boleh membunuh pemain yang berada diudara.

 

Itulah sahaja sedikit perkongsian daripada kami kali ini, semoga persoalan anda terjawab.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Automobile Tue, 22 May 2018

Rancang Beli Kereta Raya? Sekarang Mungkin Waktu Terbaik

Semua pelanggan akan ditawarkan pilihan antara rebat tunai segera atau baucar servis yang mempunyai nilai bersamaan kepada perbezaan antara harga kereta semasa dan akan datang, berkuat kuasa Jun.

TECH Mon, 7 Jan 2019

3 Kesilapan Terbesar Yang Mungkin Anda Buat Apabila Membeli Telefon Pintar

Berikut kami kongsikan kesilapan-kesilapan terbesar yang yang sering dilakukan oleh pengguna apabila membeli telefon pintar.

Automobile Sun, 29 Apr 2018

4 Aplikasi Edit Gambar Yang Selalu Digunakan Artis Kpop!

Ini lah rahsia di sebalik gambar yang cantik macam artis kpop korang!

TECH Thu, 2 May 2019

Lenovo Legion Just Got Some Savage Upgrades

New technology with some crazy new upgrades,

TECH Wed, 28 Aug 2019

Cara Daftarkan Alamat Di Google Map

Apa kata jom cuba daftarkan alamat di Google Maps

TECH Fri, 26 Oct 2018

Guna Telegram, Ini Cara Mudah Muat Turun Video Youtube Pada iPhone

Cara mudah untuk muat turun video daripada Youtube pada iPhone menggunakan aplikasi Telegram.

Automobile Mon, 18 Jun 2018

「没有它」再多Safety Features也没用!

在政府的措施以及人民的对于汽车安全性的意识逐年提高之下,这将我国的车辆安全水准提高到另一个等级!但还有一样东西也同样重要,那就是……

TECH Mon, 23 Jul 2018

PUBG Buang Topeng “Rising Sun” Dari Dalam Permainan

Di dalam permainan PUBG, pemain diberi pilihan untuk melengkapkan diri mereka dengan barangan-barangan yang boleh dicari sepanjang permainan berjalan. Barangan-barangan terdiri daripada pakaian, kelengkapan perang serta senjata api dari pelbagai jenis tetapi baru-baru ini, syarikat […]

TECH Fri, 27 Jul 2018

Masalah Dihadapi Untuk Pengguna iPhone Untuk iOS 11

Beberapa masalah dilaporkan oleh pengguna iPhone yang mengemaskini sistem iOS mereka ke versi 11 di laman sesawang Reddit. Kebanyakkan masalah berkenaan pepijat paparan yang membuatkan antaramuka peranti iPhone mereka kelihatan agak pelik. Pengguna iPhone X yang menghadapi masalah semasa menyahkunci  […]

TECH Wed, 25 Jul 2018

Khabar Angin Mengenai Cip Intel Core-i9 Yang Tertiris

Beberapa minggu lepas, Intel telah mengeluarkan beberapa dokumen di laman sesawang mereka yang merujuk kepada beberapa cip pemprosesan generasi ke-9 mereka. Antara yang disebut adalah cip 4 teras/ 4 bebenang Core i3-9000 dan 6 teras/ 6 bebenang Core i5-9600K. Yang menarik perhatian pula […]

| Live TV