TECH By: SGMS Faida June 12, 2018 @ 8:01am

Henti Operasi, Selamat Tinggal Yahoo Messenger…

Buzz! Buzz! A/S/L? (Age/Sex/Location)

Dup dap dup dap waktu itu dapat salam perkenalan daripada kenalan baru. Betul tak? 

Sebelum kewujudan aplikasi WhatsApp, warga yang lahir pada 80an dan awal 90 an menggunakan platform Yahoo Messenger. Mesti korang masih ingat kan?

Bukan sekadar mencari kenalan baru, ada yang berjumpa jodoh di zaman kegemilangan Yahoo Messenger. Syok tau time tu, nostalgia!

Selepas 20 tahun, Oath mengumumkan bakal menamatkan servis Yahoo Messenger pada 17 Julai depan.

Tetapi jangan risau, korang masih boleh membaca kembali mesej-mesej lama di akaun Yahoo Messenger sebelum platform ini mengucapkan Selamat Tinggal.

Jangan menangis pula ya bila terbaca mesej-mesej dengan crush/boyfriend/awek lama korang. Kumbang bukan seekor, Bunga bukan sekuntum ok? Apapun, kami rindu zaman kegemilangan YM, syok habis…

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 31 Jan 2019

Raysha Rizrose Terima Lamaran Ashraf Muslim ?

Wah, Tak sabar rasanya nak tengok cerita ni kan?

TECH Tue, 14 Aug 2018

充电速度变慢?手机放口袋方式大不同

现代人大多都会随身携带手机,但你知道手机放在口袋里的方式,会影响它的寿命吗?

Hiburan Wed, 3 Jul 2019

Malas Layan Netizen, Nanti ‘Meroyan’- Dynas Mokhtar

Dynas Mokhtar bimbang berdepan risiko ‘meroyan’ andai melayani komen netizen yang memperkatakan isu bentan dihadapinya.

Hiburan Tue, 24 Jul 2018

Marsha Selesa Tinggal Sebumbung Bersama Mentua

Marsha akui langsung tidak kisah tinggal bersama mentua.

TECH Wed, 18 Apr 2018

Facebook Mahu Bangunkan Cip Pemprosesan Mereka Sendiri

Facebook kini dalam proses untuk membentuk satu pasukan bagi membangunkan cip pemprosesan mereka sendiri, mengikut laporan Bloomberg. Perkara ini dijangka akan mengejutkan pelbagai pihak memandangkan mereka bukanlah berada dalam industri pembuatan peranti elektronik secara langsung sebelum ini. Seperti kita ketahui, […]

Featured Mon, 27 Dec 2021

“Kenapa Siap Tidur Dekat Situ?”- Berkhemah & Berjaga Di Kubur, Rupa-Rupanya…

Satu video di TikTok yang menunjukkan tiga orang individu sedang duduk dan berbaring di sebelah sebuah kubur telah menimbulkan pelbagai pertanyaan netizen. Video yang dimuat naik oleh @oreo_bamban itu disertakan kapsyen, “Jaga mental kalian walaupun […]

Featured Wed, 12 Jan 2022

Air Mata Nia Ramadhani Berlinangan Apabila Dijatuhi Hukuman Penjara

Pelakon terkenal Indonesia, Nia Ramadhani atau nama sebenarnya Ramadhania Ardiansyah Bakrie bersama suami, Ardie Bakrie dan pemandu mereka Zen Vivanto  dijatuhi hukuman penjara selama setahun atas penyalahgunaan dadah. Menurut laporan media tempatan, pelakon drama Bawang […]

Hiburan Sat, 22 Sep 2018

Raja Ema Kekalkan Konsep ‘Manja’ Dalam Single Terbaru

Raja Ema memilih merakamkan lagu berkonsep ‘manja’ walaupun usia sudah mencecah 50 tahun. Masih comel & awet muda gitu…

Hiburan Sun, 14 Apr 2019

Bapa Aman Nassim Meninggal Dunia

Al-Fatihah buat Allahyarham Nassim Haroon…

TECH Sat, 9 Nov 2019

Sony Pilih Malaysia Buka Studio Pertama Di Asia Tenggara

Bakal Hasilkan ”Content” Eksklusif Playstation

| Live TV