TECH By: SGMS Faida June 12, 2018 @ 8:01am

Henti Operasi, Selamat Tinggal Yahoo Messenger…

Buzz! Buzz! A/S/L? (Age/Sex/Location)

Dup dap dup dap waktu itu dapat salam perkenalan daripada kenalan baru. Betul tak? 

Sebelum kewujudan aplikasi WhatsApp, warga yang lahir pada 80an dan awal 90 an menggunakan platform Yahoo Messenger. Mesti korang masih ingat kan?

Bukan sekadar mencari kenalan baru, ada yang berjumpa jodoh di zaman kegemilangan Yahoo Messenger. Syok tau time tu, nostalgia!

Selepas 20 tahun, Oath mengumumkan bakal menamatkan servis Yahoo Messenger pada 17 Julai depan.

Tetapi jangan risau, korang masih boleh membaca kembali mesej-mesej lama di akaun Yahoo Messenger sebelum platform ini mengucapkan Selamat Tinggal.

Jangan menangis pula ya bila terbaca mesej-mesej dengan crush/boyfriend/awek lama korang. Kumbang bukan seekor, Bunga bukan sekuntum ok? Apapun, kami rindu zaman kegemilangan YM, syok habis…

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Wed, 3 Oct 2018

讽刺插画告诉你现代人手机成瘾的情况有多严重

没wifi、FB像失去生活重心,现代人手机成瘾的症状有多严重?

Hiburan Mon, 6 Aug 2018

Contohi Ruffedge, Munir Idam Phyne Ballerz Buat Comeback

Kalau kita lihat lagu-lagu zaman sekarang, banyak yang meleleh-leleh. Mungkin kami boleh cuba rakam lagu ‘R&B Meleleh’, siapa tahu kena dengan selera pendengar kan?

Hiburan Fri, 17 Jan 2020
Hiburan Sat, 22 Dec 2018

Demi Kugiran Masdo, Kami Sanggup…

Saya dan Ali mengaku tidak boleh membuat dua kerja serentak di mana kedua-duanya memerlukan komitmen besar.

Hiburan Tue, 27 Mar 2018

Little Miss Khan Mohon Maaf!

Menurut Amira sendiri beliau memohon maaf menerusi akaun instagram nya berhubung rakaman video tersebut. Menurut Amira, apa yang diucapkan nya itu sama sekali tidak disengajakan. Dan, baginya bukan niat untuk mencetuskan kemarahan mana-mana pihak

TECH Thu, 14 Nov 2019

5 Aplikasi Untuk Hasilkan Kandungan Media Sosial Yang Lebih Menarik

Mungkin masih ada yang tercari-cari aplikasi mudah untuk menghasilkan kandungan media sosial yang lebih menarik. Semua aplikasi ini mudah digunakan dan tidak memerlukan kepakaran dalam reka bentuk. Anda boleh menambah kesan khas daripada koleksi templat […]

TECH Tue, 28 Aug 2018

Cara Install Navigation Gesture ala iPhone X di Semua Android

Salah satu contoh system gesture yang ada di iPhone X. Apple menghilangkan tombol home dan mengubah bentuk iPhone X menjadi layar penuh, secara otomatis sistem navigasinya-pun berubah.

Hiburan Wed, 12 Jun 2019

‘Bonda Nervous Nak Tambah Satu Lagi’- Yatt Hamzah Umum Hamil Anak Keempat

Mohon doa semua agar bonda yang lasak dan aktif menjaga tiga anak-anak kecil ini kuat dan sihat selalu dan baby dalam kandungan selamat serta kuat ya.

Events Thu, 10 Oct 2019

Erra Fazira Akui Shahir Bukanlah Pilihan Utama

Wow, habistu siapa agaknya pilihan pertama Erra?

Hiburan Thu, 28 Nov 2019

| Live TV