TECH By: SGMS Faida June 12, 2018 @ 8:01am

Henti Operasi, Selamat Tinggal Yahoo Messenger…

Buzz! Buzz! A/S/L? (Age/Sex/Location)

Dup dap dup dap waktu itu dapat salam perkenalan daripada kenalan baru. Betul tak? 

Sebelum kewujudan aplikasi WhatsApp, warga yang lahir pada 80an dan awal 90 an menggunakan platform Yahoo Messenger. Mesti korang masih ingat kan?

Bukan sekadar mencari kenalan baru, ada yang berjumpa jodoh di zaman kegemilangan Yahoo Messenger. Syok tau time tu, nostalgia!

Selepas 20 tahun, Oath mengumumkan bakal menamatkan servis Yahoo Messenger pada 17 Julai depan.

Tetapi jangan risau, korang masih boleh membaca kembali mesej-mesej lama di akaun Yahoo Messenger sebelum platform ini mengucapkan Selamat Tinggal.

Jangan menangis pula ya bila terbaca mesej-mesej dengan crush/boyfriend/awek lama korang. Kumbang bukan seekor, Bunga bukan sekuntum ok? Apapun, kami rindu zaman kegemilangan YM, syok habis…

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 22 Jan 2018

KANG GARY REVEALS THE TRUTH ABOUT HIS FAMILY AND DISAPPEARANCE

When Kang Gary decided to leave Running Man, many people have been truly heartbroken. However, after that, he continued to give surprises as he suddenly got married and subsequently went missing from the public’s view.

Hiburan Tue, 31 Jul 2018

Sajat, Aliff Syukri Bakal Duet Dengan Penyanyi Indonesia?

Dua jutawan kosmetik popular itu dijangka terbang ke Indonesia bagi membincangkan proses menghasilkan single akan datang ini.

TECH Tue, 9 Oct 2018

Menarik! Jom Ubah Suara Pada Whatsapp

Berikut kami kongsikan cara untuk mengubahnya kepada jenis suara yang unik dan lucu. Caranya sangat mudah, ikuti sahaja langkah berikut.

TECH Sat, 2 Jun 2018

8 Panduan Memotret Mode Manual di Smartphone

kita boleh menyesuaikan atau memberi kesan yang super kreatif pada setiap foto yang menghasilkan kamera

Hiburan Fri, 8 Jun 2018

Jangan Salahkan Skrip, Bukan Rezeki Dia Dalam Produksi Bagus

Saya tidak salahkan Aiman dengan tindakannya mengeluarkan kenyataan itu sebaliknya beranggapan aktor tersebut bernasib malang kerana berlakon dalam karya dengan skrip tidak bermutu.

TECH Thu, 28 Jun 2018

Apple vs. Samsung Dispute Finally Settled

It was a lengthy battle between the two giants. See who won.

TECH Sun, 8 Apr 2018

Apple Bakal Lancarkan iPhone 8 dan 8 Plus Versi Merah

Apple Inc dijangkan akan melancarkan satu lagi pilihan warna iaitu warna merah bagi peranti iPhone 8 dan 8 Plus seawal-awalnya hari ini. Menurut MacRumors, pelancaran warna baru ini adalah sebahagian daripada kerjasama pihak Apple Ince dengan sebuah organisasi […]

Hiburan Thu, 7 Nov 2019
Hiburan Thu, 20 Sep 2018

Siti Nurhaliza Yakin Kemampuan Hael, Anta Permana Boleh Didengar Bermula Esok!

Tambah Siti, Anta Permana diambil daripada perkataan Melayu klasik yang membawa maksud ‘tidak terkira’ atau infiniti. Kami dah tak sabar nak dengar, mesti best kan!

| Live TV