TECH By: SGMS Enal August 31, 2019 @ 7:48am

3 “External Hard Disk” Terbaik Mampu Milik Dipasaran

Keperluan untuk cakera keras luaran adalah sangat signifikan untuk keperluan masakini, apatah lagi dengan saiz fail yang melibatkan jenis media sangat besar sehinggakan ada yang mencecah 10GB untuk durasi 2 jam.

Kepada anda yang sedang mencari peranti simpanan luaran yang berkualiti dan mampu milik, berikut kami kongsikan 3 “External Hard disk” bersaiz sederhana yang boleh anda pertimbangkan.

1. Seagate 1TB Backup Plus Slim Portable Hard Drive USB 3.0


Dengan harga dalam lingkungan RM199, peranti ini sangat sesuai untuk digunakan pada PC ataupun Mac. Seagate® Backup Plus Slim Portable Drive ini memberikan anda suatu alternatif yang mudah untuk menyimpan dan memindahkan data anda dengan tahap keselamatan yang tinggi. Sesuai untuk di bawa ke mana sahaja dengan rekaan menarik dan ringan memberikan anda ruang simpanan fail sebenar 1TB.

2. ADATA HV620S 1TB USB 3.0 Slim Portable External Hard Disk


Peranti ini memberikan anda ruang simpanan sebesar 1TB untuk kemudahan anda dan sesuai untuk dibawa ke mana-mana sahaja. Dengan rekabentuk nipis, ia juga memiliki kelajuan luarbiasa dalam memindahkan data anda. harga yang ditawarkan dipasaran ialah dalam lingkungan RM195.

3. Buffalo Ministation 1 TB USB 3.0 Portable Hard Drive Pink


Peranti ini berkebolehan menyokong peranti jenis plug in dan mempunyai cip yang sangat laju dengan kadar pemindahan selaju maksimum 5 Gbps (USB 3.0) Max. 480 Mbps (USB 2.0) selain memiliki kapasiti setinggi 1TB untuk kegunaan anda. Dengan rekabentuknya yang kecil dan nipis ini memudahkan anda untuk membawanya ke mana sahaja. Bersesuaian dengan fungsinya, peranti ini dijual dengan harga yang sedikit mahal iaitu RM270 dipasaran atas talian.

Harap dapat membantu anda di luar sana

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Sat, 7 Apr 2018

Cara Tetapan DNS 1.1.1.1 Untuk Lajukan & Stabilkan Sambungan Internet Windows & Android

DNS 1.1.1.1 merupakan hasil kerja sama antara Cloudflare dan APNIC. DNS ini dikatakan lebih selamat kerana tidak akan merekodkan data alamat IP yang anda gunakan.

TECH Wed, 25 Apr 2018

Bila Harga Menjadi Persoalan Samsung Galaxy A8, Peranti Seksi Kalis Air Bersama Dwi-Kamera Swafoto

Prestasi pembesar suara mono yang sederhana, ciri Live Focus pada kamera selfie yang kurang memuaskan dan harga yang pada kami sepatutnya diturunkan sedikit dalam bersaing dengan peranti kelas pertengahan yang lain.

Hiburan Sat, 14 Jul 2018

TIME Beri Amaran Kepada Telekom Malaysia

Awal minggu ini, kita dihidangkan dengan pengumuman berkenaan pakej unifi Turbo daripada Telekom Malaysia(TM) kepada semua pelanggan mereka. Ia tentunya merupakan satu berita yang amat menggembirakan pengguna internet di Malaysia yang sudah lama mengidamkan internet yang lebih […]

TECH Mon, 16 Jul 2018

Apple Reka Semula Papan Kekunci Macbook Pro Untuk Atasi Masalah Yang Dihadapi Pengguna

Sebelum ini terdapat aduan pengguna mengenai Macbook keluaran tahun 2015 sehingga 2017 mempunyai masalah. Tiga masalah yang sering dialami adalah apabila menekan butang huruf, ia akan berulang-ulang, seolah-olah butang tersangkut. Keduanya, huruf tidak muncul walaupun […]

TECH Thu, 6 Sep 2018

Cara Mudah Bagi Mengatasi Windows 10 Expired

Kemungkinan pada saat anda fikir mahu install balik window 10 ketika mana  anda selalu nampak pop up yang selalu mengganggu pandangan anda ketika anda sedang menggunakan laptop.

TECH Fri, 27 Dec 2019

Photographer’ Kongsi Tips, Jenis Gambar Patut Ada Dalam Album Kahwin

Bagus tips ini untuk anda yang bakal melangsungkan hari bahagia anda. Abadikan semuanya ya.

TECH Sat, 18 May 2019

Muslim Pro Malaysia Aplikasi Popular di bulan Ramadan ini

Kecanggihan teknologi mudah alih itu boleh dimanfaatkan pengguna dalam melakukan ibadah.

TECH Wed, 10 Jul 2019

5 “Bluetooth Headphone” Terbaik Mampu Milik

Kepada anda yang masih tercari – cari fon telinga denga sambungan Bluetooth, berikut kami kongsikan 5 yang terbaik boleh anda pilih.

TECH Sat, 27 Oct 2018

Cara Mengatasi Masalah Simkad Tak Aktif Pada Modem

Bagaimana untuk mengatasi masalah Simkad tidak aktif pada Modem

TECH Sun, 21 Apr 2019

Pindah Foto/Video Atau Kandungan Lain Daripada IPhone Ke Android

Bolehkah kita pindahkan gambar atau fail Iphone ke android? Jika boleh,bagaimana caranya?

| Live TV