TECH By: SGMS Enal August 31, 2019 @ 7:48am

3 “External Hard Disk” Terbaik Mampu Milik Dipasaran

Keperluan untuk cakera keras luaran adalah sangat signifikan untuk keperluan masakini, apatah lagi dengan saiz fail yang melibatkan jenis media sangat besar sehinggakan ada yang mencecah 10GB untuk durasi 2 jam.

Kepada anda yang sedang mencari peranti simpanan luaran yang berkualiti dan mampu milik, berikut kami kongsikan 3 “External Hard disk” bersaiz sederhana yang boleh anda pertimbangkan.

1. Seagate 1TB Backup Plus Slim Portable Hard Drive USB 3.0


Dengan harga dalam lingkungan RM199, peranti ini sangat sesuai untuk digunakan pada PC ataupun Mac. Seagate® Backup Plus Slim Portable Drive ini memberikan anda suatu alternatif yang mudah untuk menyimpan dan memindahkan data anda dengan tahap keselamatan yang tinggi. Sesuai untuk di bawa ke mana sahaja dengan rekaan menarik dan ringan memberikan anda ruang simpanan fail sebenar 1TB.

2. ADATA HV620S 1TB USB 3.0 Slim Portable External Hard Disk


Peranti ini memberikan anda ruang simpanan sebesar 1TB untuk kemudahan anda dan sesuai untuk dibawa ke mana-mana sahaja. Dengan rekabentuk nipis, ia juga memiliki kelajuan luarbiasa dalam memindahkan data anda. harga yang ditawarkan dipasaran ialah dalam lingkungan RM195.

3. Buffalo Ministation 1 TB USB 3.0 Portable Hard Drive Pink


Peranti ini berkebolehan menyokong peranti jenis plug in dan mempunyai cip yang sangat laju dengan kadar pemindahan selaju maksimum 5 Gbps (USB 3.0) Max. 480 Mbps (USB 2.0) selain memiliki kapasiti setinggi 1TB untuk kegunaan anda. Dengan rekabentuknya yang kecil dan nipis ini memudahkan anda untuk membawanya ke mana sahaja. Bersesuaian dengan fungsinya, peranti ini dijual dengan harga yang sedikit mahal iaitu RM270 dipasaran atas talian.

Harap dapat membantu anda di luar sana

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Wed, 3 Oct 2018

讽刺插画告诉你现代人手机成瘾的情况有多严重

没wifi、FB像失去生活重心,现代人手机成瘾的症状有多严重?

TECH Thu, 14 Dec 2017

Tips Mengesan lokasi Peranti Yang hilang Menggunakan SMS

Pasti ramai di antara kita yang pernah hilang telefon pintar mahupun peranti pintar yang lain. Tahukan anda bahawa kita boleh mengesan lokasi peranti yang hilang itu?

TECH Sat, 9 Mar 2019

Tips Cas Bateri Phone Dengan Cepat!

Bila bateri telefon makin kurang pasti mencari cara untuk mengecas dengan cepat (supercharging).

TECH Sun, 26 Nov 2017

Cara Mendapatkan Semula Fail Yang Telah Terpadam Pada Adnroid Atau PC

Pernahkah anda panik kerana terpadam satu fail pada PC atau android anda? Berikut kami kongsikan salah satu kaedah yang boleh anda cuba. Caranya sangat mudah, ikuti sahaja langkah-langkah berikut. Langkah 1 Pertama sekali muat turun […]

TECH Wed, 25 Jul 2018

Khabar Angin Mengenai Cip Intel Core-i9 Yang Tertiris

Beberapa minggu lepas, Intel telah mengeluarkan beberapa dokumen di laman sesawang mereka yang merujuk kepada beberapa cip pemprosesan generasi ke-9 mereka. Antara yang disebut adalah cip 4 teras/ 4 bebenang Core i3-9000 dan 6 teras/ 6 bebenang Core i5-9600K. Yang menarik perhatian pula […]

TECH Tue, 5 Jun 2018

Mengetahui FPS Peranti Telefon Pintar Tanpa Perlu Proses Root

Berikut kami kongsikan aplikaasi yang mampu memberikan angka kiraan FPS untuk telefon pintar anda.

TECH Wed, 25 Jul 2018

Google Mahu Gantikan Tugas Pekerja Pusat Panggilan Dengan Teknologi AI

Google sebelum sering kali mempromosikan teknologi kecerdasan buatan(AI) untuk kegunaan syarikat-syarikat dan perusahaan yang didakwa akan dapat memaksimakan kualiti kerja disamping mengurangkan kos. Kini, mereka sekali lagi menegaskan pendirian mereka berkenaan perkara tersebut. Mereka dilihat semakin […]

Automobile Tue, 27 Nov 2018

Sunway Pyramid’s New Parking System Doesn’t Use Tickets Anymore

You don’t have to use Sunway Pals or Touch n’ Go cards either!

TECH Wed, 28 Aug 2019

Cara Daftarkan Alamat Di Google Map

Apa kata jom cuba daftarkan alamat di Google Maps

Automobile Sat, 30 Jun 2018

7月1日起六地方政府「不必再刮泊车固本」

只需下载「精明雪兰莪泊车」手机应用程式,即可缴付雪州6地方政府泊车费!

| Live TV