TECH By: Rosli Ab Rahman December 9, 2018 @ 11:29am

5 Aplikasi Terbaik untuk Mencantikkan Instagram Stories

Bercakap mengenai Instagram, ciri Stories menjadi salah satu yang paling diminati oleh banyak orang. Di sini pengguna boleh berkongsi pelbagai gambar dan video ringkas dengan mudah.

Selain itu pihak Instagram juga telah memberikan banyak hal-hal menarik yang boleh dipakai di IG Stories, seperti pelekat, pandangan-pandangan yang unik hingga yang terbaru boleh upload video lebih dari 14 saat.

Agar pandangan Stories kalian berbeza dengan orang-orang, kali ini kami akan memberikan senarai cadangan aplikasi terbaik untuk mencantikkan Instagram Stories. Apa yang kamu lakukan

Adobe Spark

Pertama adalah Spark Post. Aplikasi yang dicipta oleh Adobe ini menawarkan pelbagai template yang boleh dikreasikan pengguna. Bermula daripada menukar imej, menulis dan lain-lain reka bentuk yang menarik. Bukan hanya boleh digunakan untuk Instagra Stories tetapi juga di sosial media lain.

Unfold

Mempunyai tagline a toolkit for storytellers, aplikasi Unfold ini memang sesuai untuk orang yang suka bercerita di Instagram Stories. Ada 25 template percuma dan 60 template premium dengan pelbagai style. Lalu pada menu edit text, pengguna boleh memilih 6 jenis font berbeza dan tetapan lain untuk mencantikkan teks.

StoryArt

Tidak jauh beza dengan dua aplikasi yang sudah disebutkan tadi, StoryArt boleh menjadikan kalian untuk mencipta Stories cantik dengan menggabungkan pelbagai hal. Di sini terdapat 200 template percuma dan 20 tema menarik seperti filem, marmar, retro dan minimalism. Pihak StoryArt sendiri menjanjikan akan ada template baru setiap minggunya.

DesignLab

Seterusnya ada DesignLab. Permohonan yang dibuat oleh hoanghuy.designs menyediakan pelbagai ciri-ciri untuk membuat Stories. Selain adanya template, DesignLab menyediakan editor foto yang fungsinya untuk memanipulasi gambar sebelum dipublish. Hanya saja jumlah iklan dalam aplikasi mungkin membuat anda sedikit kesal.

Canva

Nama Canva mungkin sudah tidak asing lagi untuk kalian yang hobi membuat reka bentuk grafik. Canva menyediakan template untuk pelbagai sosial media, seperti Facebook post, cover, instagram stories, post, hingga YouTube. Semua gambar dan teks boleh diedit dengan mudah.

Itulah beberapa cadangan aplikasi terbaik untuk mencantikkan Instagram Stories. Dari senarai di atas, Canva dan Spark boleh menjadi pilihan jika ingin berkreasi untuk aplikasi sosial media lain.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 10 Apr 2018

Intan Liana Kini Bergelar Pelakon?

Difahamkan, Intan kini sedang menjalani penggambaran filem pendek ‘Akur’ terbitan usahawan kosmetik terkenal, Datuk Seri Aliff Syukri. Wow, makin hebat Intan sekarang. You go girl!

Hiburan Sat, 28 Jul 2018

Justin Bieber Simpati Keadaan Demi Lovato

Justin sama sekali tidak menyangka dia boleh kembali mengambil dadah tetapi saya doakan dia dan keluarganya dalam keadaan baik.

Featured Mon, 4 Oct 2021

Anak Sulung 4 Tahun Positif Covid-19, Hafizul Kamal Mohon Doa Orang Ramai

Pelakon Hafizul Kamal dan anak sulungnya, Raisya Amanda disahkan positif Covid-19. Hafizul menerusi laman Instagram berkongsi berita itu kepada para pengikutnya. “Kami dua ketul positif Covid-19. Nak lepak gua. Alhamdulillah Sara dan Mieja negatif. “Raisya […]

Featured Wed, 8 Sep 2021

Kelonggaran Pergerakan Antara WP Kuala Lumpur, Selangor, Putrajaya Mulai 10 September

Lembah Klang bakal beralih ke fasa dua Pelan Pemulihan Negara (PPN) dan ia akan berkuat kuasa bermula Jumaat, 10 September ini. Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, keputusan peralihan membabitkan kawasan Selangor, Wilayah […]

Automobile Tue, 22 Jan 2019

油表灯亮了才去加油,会伤害Fuel Pump?

油表灯亮了才去加油,会伤害 Fuel Pump ?

Hiburan Thu, 8 Jun 2023
Hiburan Sat, 1 Jun 2019

Tak Mahu Penonton ‘Muak’, Mira Filzah Nekad Berehat

Walaupun ramai suka, saya tak mahu penonton bosan…

error: Content is protected !!