TECH By: Rosli Ab Rahman December 9, 2018 @ 11:29am

5 Aplikasi Terbaik untuk Mencantikkan Instagram Stories

Bercakap mengenai Instagram, ciri Stories menjadi salah satu yang paling diminati oleh banyak orang. Di sini pengguna boleh berkongsi pelbagai gambar dan video ringkas dengan mudah.

Selain itu pihak Instagram juga telah memberikan banyak hal-hal menarik yang boleh dipakai di IG Stories, seperti pelekat, pandangan-pandangan yang unik hingga yang terbaru boleh upload video lebih dari 14 saat.

Agar pandangan Stories kalian berbeza dengan orang-orang, kali ini kami akan memberikan senarai cadangan aplikasi terbaik untuk mencantikkan Instagram Stories. Apa yang kamu lakukan

Adobe Spark

Pertama adalah Spark Post. Aplikasi yang dicipta oleh Adobe ini menawarkan pelbagai template yang boleh dikreasikan pengguna. Bermula daripada menukar imej, menulis dan lain-lain reka bentuk yang menarik. Bukan hanya boleh digunakan untuk Instagra Stories tetapi juga di sosial media lain.

Unfold

Mempunyai tagline a toolkit for storytellers, aplikasi Unfold ini memang sesuai untuk orang yang suka bercerita di Instagram Stories. Ada 25 template percuma dan 60 template premium dengan pelbagai style. Lalu pada menu edit text, pengguna boleh memilih 6 jenis font berbeza dan tetapan lain untuk mencantikkan teks.

StoryArt

Tidak jauh beza dengan dua aplikasi yang sudah disebutkan tadi, StoryArt boleh menjadikan kalian untuk mencipta Stories cantik dengan menggabungkan pelbagai hal. Di sini terdapat 200 template percuma dan 20 tema menarik seperti filem, marmar, retro dan minimalism. Pihak StoryArt sendiri menjanjikan akan ada template baru setiap minggunya.

DesignLab

Seterusnya ada DesignLab. Permohonan yang dibuat oleh hoanghuy.designs menyediakan pelbagai ciri-ciri untuk membuat Stories. Selain adanya template, DesignLab menyediakan editor foto yang fungsinya untuk memanipulasi gambar sebelum dipublish. Hanya saja jumlah iklan dalam aplikasi mungkin membuat anda sedikit kesal.

Canva

Nama Canva mungkin sudah tidak asing lagi untuk kalian yang hobi membuat reka bentuk grafik. Canva menyediakan template untuk pelbagai sosial media, seperti Facebook post, cover, instagram stories, post, hingga YouTube. Semua gambar dan teks boleh diedit dengan mudah.

Itulah beberapa cadangan aplikasi terbaik untuk mencantikkan Instagram Stories. Dari senarai di atas, Canva dan Spark boleh menjadi pilihan jika ingin berkreasi untuk aplikasi sosial media lain.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 27 Jun 2018

“Gila Glamour, Tagih Simpati” – Intan Liana Terkilan

Intan Liana terkilan dengan sesetengah pihak yang mengatakan dia menagih publisiti murahan dan gila glamour.

Hiburan Thu, 25 Jul 2019

Faizal Tahir Mahu Bersara?

Satu hal mengenai album ini, ia adalah album saya yang terakhir

Hiburan Thu, 19 Sep 2019

‘Tempat Ini Ajar Saya Erti Kehidupan’- Jamal Abdillah

Malam Amal Pengasih @cintamanis akan diadakan pada 17 November nanti di Hotel Istana.

TECH Mon, 9 Sep 2019

Nombor Tiada Dalam “Contact” Macam Mana Nak Hantar WhatsApp

Leceh bila kena simpan no terlebih dahulu sebelum nak Whatsapp

TECH Sat, 27 Apr 2019

Bukan Salah Kamera, Ini Cara ‘Pose’ Yang Betul

Bergambar juga ada ‘petua’ dan tips yang perlu kita ketahui. Ketahui tips berikut disini.

Hiburan Thu, 12 Apr 2018

Aksi Panas Sajat Ketika Sesi Photoshoot!

Tapi, nampaknya sebaik sahaja photoshoot berlangsung mood Sajat pun kembali stabil. Al-maklumlah, banyak sangat hal yang perlu beliau selesaikan kan?

Hiburan Fri, 27 Apr 2018

Farah Nabilah Kesian Pada Teman Lelaki?

Walau bagaimanapun. Farah tidak pernah berdendam dengan bekas kekasihnya kerana berada dalam kelompok rakan yang sama.

TECH Tue, 21 Aug 2018

浅眠人救星!睡觉快戴上「降噪耳塞」不怕被打呼吵醒

若你身为浅眠人,不论是出去玩、出差,或是跟另一半交往后,要面临跟别人一起睡的情况,是否超不想面对?

Fab Foodies! Mon, 21 May 2018

Apa Di Dapur? Bersama Chef Imelda Harris

Harus tahu, pengambilan bayam adalah amat disarankan sepanjang tempoh berpuasa memandangkan sayuran ini terkenal sebagai sumber zat besi yang sangat baik untuk dikonsumsi lebih-lebih lagi bagi penderita anemia.

Hiburan Thu, 21 Mar 2019

Che Ta Mahu Jadi Muslimah Yang Sempurna

Syabas Che Ta! Kalau sebelum ni Che Ta memang cantik, sekarang ni lagi bertambah-tambah cantik lah nampak gaya nya.

| Live TV