TECH By: SGMS Putri May 19, 2018 @ 4:25am

Anda Kini Boleh Memuat Naik Instagram Stories Secara Pukal Di Instagram

Pengguna laman sosial Instagram kini dilihat lebih berminat untuk menggunakan fungsi Instagram Stories untuk membuat kiriman berbanding mengirim gambar atau video secara kiriman biasa pada dinding Instagram. Atas sebab itu, pihak Instagram telah menyediakan beberapa fungsi terbaru untuk Instagram Stories ini dalam kemaskini terbaru bagi aplikasinya.

Pembaharuan yang paling ketara ialah Instagram kini membenarkan untuk penggunanya mengirim gambar atau video pada Instagram Stories mereka secara pukal. Ia akan lebih memudahkan pengguna yang gemar mengirim lebih daripada satu kiriman Stories dalam satu-satu masa. Sebelum ini, pengguna perlu menetapkan tetapan bagi setiap satu kiriman secara individu, dan ini agak menjengkelkan sekiranya anda mahu memuat naik banyak kiriman dalam satu masa.

Dalam kemaskini terbaru ini, pengguna boleh memuat naik sehingga 10 imej atau video dalam satu kiriman. Setelah memilih imej dan video yang ingin dikirim, pengguna akan diperlihatkan dengan pratonton kiriman tersebut. Selain itu, Instagram juga akan memaparkan pelekat lokasi di mana imej atau lokasi itu diambil secara automatik.

Buat masa ini, kemaskini terbaru Instagram ini hanya tersedia untuk aplikasi Android sahaja namun ia dijangka akan menemui pengguna iOS pada masa terdekat.

Sumber

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Thu, 19 Sep 2019

3 Aplikasi Untuk Mengesan “Laptop” Yang Dicuri

Pernahkah anda tahu bahawa kita boleh mengesan “laptop” kita yang dicuri?

TECH Mon, 6 Jan 2020

Cara Menggunakan Google Maps Live View AR

 Google telah memperkenalkan ciri baru AR yang dikenali sebagai Google Maps Live View untuk pelbagai jenis peranti Android dan iPhone. Ciri yang mula diperkenalkan pada Google Pixel ini menunjukkan navigasi “real-time” dalam Google Maps melalui kamera […]

TECH Fri, 20 Jul 2018

Shopee Tawarkan Promosi Barangan Elektronik Bermula 23 Julai Ini

Laman beli-belah atas talian terkenal, Shopee bakal melancarkan promosi istimewa, Ekspo Elektronik Shopee yang menawarkan pelbagai jenama elektronik terkemuka seperti honor, Philips, Vivo, Xiaomi dan banyak lagi. Promosi berkenaan akan berlangsung bermula 23 hingga 26 […]

TECH Sun, 21 Jul 2019

Cara Menghasilkan Imej 3D Menggunakan Aplikasi Facebook

Facebook baru sahaja memperkenalkan fungsi “3D Photo” pada aplikasi mudah alih mereka.Berikut kami kongsikan cara menghasilkan imej 3D menggunakan aplikasi Facebook.

Automobile Mon, 10 Jun 2019

你的雨刷「吱吱叫」吗?三步排查解决雨刮跳动、刷不干净的问题!

遇到下雨的天气却发现自己的雨刮刮不干净,而且还有跳动的问题,这个时候就会对行车安全造成很大的影响;那么又有什么方法来解决这些问题呢?

TECH Sat, 27 Jul 2019
TECH Thu, 26 Jul 2018

Tiada Adreno Turbo Dari Qualcomm Buat Masa Ini

Kami telah melaporkan berkenaan teknologi Adreno Turbo dari Qualcomm dalam satu kiriman yang telah di buat semalam. Perkara itu tersebar dengan meluas di internet selepas Qualcomm China mengeluarkan satu poster yang memaparkan cip Snapdragon mereka dibelakang sebuah peranti di […]

TECH Wed, 15 Aug 2018

YouTube Perlahan Pada Safari, Edge Dan Firefox?

Berikut cara untuk mengatasi masalah YouTube Perlahan dialami pengguna pelayar Safari, Edge, Firefox, dan lain – lain.

TECH Thu, 19 Apr 2018

Apple Mungkin Keluarkan Peranti iPhone Lebih Besar dan Murah

Walaupun Kuo adalah sumber yang mempunyai rekod yang baik dalam menyampaikan khabar angin berkenaan produk Apple, ura-ura berkenaan peranti-peranti ini masih lagi menjadi tanda-tanya.

Automobile Thu, 5 Apr 2018

Industri Kereta Sewa Konvensional Mungkin Tidak Bertahan Lama

Industri kereta sewa konvensional di negara ini boleh dinilai sehingga melebihi RM 500 juta bagi tahun 2017. Namun dengan kehadiran beberapa pencabar baru yang lebih berdaya maju seperti SoCar, GoCar dan Moovby yang menggunakan platform […]

| Live TV