TECH By: SGMS Putri May 19, 2018 @ 4:25am

Anda Kini Boleh Memuat Naik Instagram Stories Secara Pukal Di Instagram

Pengguna laman sosial Instagram kini dilihat lebih berminat untuk menggunakan fungsi Instagram Stories untuk membuat kiriman berbanding mengirim gambar atau video secara kiriman biasa pada dinding Instagram. Atas sebab itu, pihak Instagram telah menyediakan beberapa fungsi terbaru untuk Instagram Stories ini dalam kemaskini terbaru bagi aplikasinya.

Pembaharuan yang paling ketara ialah Instagram kini membenarkan untuk penggunanya mengirim gambar atau video pada Instagram Stories mereka secara pukal. Ia akan lebih memudahkan pengguna yang gemar mengirim lebih daripada satu kiriman Stories dalam satu-satu masa. Sebelum ini, pengguna perlu menetapkan tetapan bagi setiap satu kiriman secara individu, dan ini agak menjengkelkan sekiranya anda mahu memuat naik banyak kiriman dalam satu masa.

Dalam kemaskini terbaru ini, pengguna boleh memuat naik sehingga 10 imej atau video dalam satu kiriman. Setelah memilih imej dan video yang ingin dikirim, pengguna akan diperlihatkan dengan pratonton kiriman tersebut. Selain itu, Instagram juga akan memaparkan pelekat lokasi di mana imej atau lokasi itu diambil secara automatik.

Buat masa ini, kemaskini terbaru Instagram ini hanya tersedia untuk aplikasi Android sahaja namun ia dijangka akan menemui pengguna iOS pada masa terdekat.

Sumber

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Tue, 17 Jul 2018

Xiaomi Keluarkan Iklan Acah Pertama Bagi Peranti Mi A2

Xiaomi telah memperkenalkan model Xiaomi Mi 6X pada bulan April yang lalu dan baru-baru ini mereka telah mengesahkan bahawa mereka akan melancarkan pula peranti Mi A2 di Sepanyol, 24 Julai ini. Mi A2 juga adalah merupakan model […]

TECH Wed, 27 Jun 2018

DJI Perkenalkan Gimbal Untuk Telefon Pintar Dan Kamera DSLR

Pengeluar dron dari China, DJI, telah memperkenalkan dua versi gimbal pada acara CES 2018 kali ini. Dua gimbal terbabit, OSMO Mobile 2 dan Ronin S bakal disasarkan kepada pengguna telefon pintar dan juga pengguna kamera […]

TECH Tue, 11 Dec 2018

Cara Unfollow Akaun yang Tidak Followback di Instagram

Berharap untuk memadamkan banyak akaun sekaligus yang tidak mengikuti Instagram kita kembali. Anda boleh menggunakan kaedah berikut.

Automobile Thu, 3 Oct 2019

HUAWEI Lancar 13 Produk Terbaharu Hari Ini

Wow! So, apa tunggu lagi dapatkan produk terbaru yang pastinya hot dari HUAWEI

TECH Sun, 3 Nov 2019

Cara Untuk Menghapuskan “Youtube History” Secara Otomatik

Kepada anda yang berkongsi peranti dengan pihak ketiga atupun anak – anak untuk menonton video pada YouTube, berikut kami kongsikan cara untuk mempastikan aplikasi tersebut segera memadam sejarah tontonan anda sebelum ianya digunakan oleh orang […]

TECH Mon, 16 Jul 2018

SPECTRIX D80 DDR4 RGB: Modul Memori RAM Dengan Penyejukan Hybrid

SPECTRIX D80 DDR4 RGB Jika sebelum ini semua perkakasan/komponen PC mempunyai fungsi RGB di dalamnya, modul RAM dari XPG kini membawakan penyejukan hybrid-cecair dan udara untuk SPECTRIX D80 DDR4. XPG mengatakan yang SPECTRIX D80 DDR4 merupakan […]

Automobile Thu, 6 Dec 2018

Rent a SOCAR and Get Fried Chicken Too!

It’s a great combo for sure.

Automobile Sun, 3 Jun 2018

如何申请国家驾照?

其实申请国际驾照(International Driving License)比想象中简单得多!

TECH Wed, 6 Dec 2017

Cara Menghantar Mesej Whatsapp kepada Nombor Tiada Dalam “Contact”

Pernahkah anda ingin menghantar WhatsApp tetapi kemudian menyedari bahawa nombor tersebut tiada di dalam senarai ‘Contact’ anda?

TECH Mon, 11 Nov 2019

| Live TV