TECH By: SGMS Putri July 25, 2018 @ 8:28am

Apple Keluarkan Kemaskini Membaik Pulih Masalah ‘Throttling’ MacBook Pro 2018

Selepas beberapa video di internet muncul mengenai masalah throttling yang melanda MacBook Pro 2018, terutamanya peranti yang menggunakan cip pemprosesan Intel Core-i9.

Hari ini Apple Inc. mengumumkan pepijat yang dijumpai menyebabkan penurunan prestasi kepada peranti MacBook Pro 2018 dan mereka sudah mengeluarkan kemaskini perisian yang dijangka dapat meningkatkan kembali prestasi seperti yang diharapkan.

Pembetulan pepijat sudah dimasukkan kedalam kemaskini tambahan macOS High Sierra 10.13.6

Kami juga ingin meminta maaf kepada pelanggan yang mengalami pengalaman yang tidak diharapkan menggunakan sistem terbaru ini. Kini pelanggan boleh menjangkakan MacBook Pro 15 2018 ini berprestasi lebih dari 70% dan MacBook Pro 13 dengan Touch Bar dengan prestasi 2X lebih laju dari sebelum ini.

Apple mengenal pasti digital key di dalam firmware sebagai punca utama mengapa sistem pengurusan haba perantimenghadapi masalah seterusnya memberi kesan terhadap kiraan clock speed.

MacBook Pro Dengan Cip Core-i9 Hadapi Masalah Penyejukan?

Sumber: The VergeTom’s Hardware

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Mon, 7 Jan 2019

3 Kesilapan Terbesar Yang Mungkin Anda Buat Apabila Membeli Telefon Pintar

Berikut kami kongsikan kesilapan-kesilapan terbesar yang yang sering dilakukan oleh pengguna apabila membeli telefon pintar.

TECH Sat, 9 Feb 2019

Cara Install Google Current Pada Android Smartphone

Aplikasi yang memudahkan lagi pembaca untuk mengikuti perkembangan terkini sesebuah laman web ataupun blog yang mereka minat!

TECH Mon, 2 Dec 2019

Cara Menukarkan Format Video Kepada Mp3 Pada Android

Pertama sekali pasang aplikasi Video to Mp3 converter pada Android anda, boleh sahaja mendapatkannya pda laman sesawang Apkpure.com sekiranya tidak disediakan pada playstore. Setelah siap pemasangan, pilih menu berikut. Kemudian pilih fail video yang ingin anda ubah kepada format […]

Events Fri, 1 Nov 2019

Samsung Galaxy Note 10; The Phone That Captures Moments, Not Photos

Don’t leave home without it! Galaxy Note10|10+ is that phone!

TECH Fri, 20 Jul 2018

Google Fuchsia Dijangka Akan Menggantikan Android Seawal Tahun 2021

Pada musim panas 2016, Google telah mengesahkan bahawa mereka sedang berusaha dalam membangunkan sebuah sistem operasi(OS) baru bagi menggantikan sistem Android. Projek tersebut telah digelar sebagai Project Fuchsia. Selepas daripada pengumuman itu, Google jarang sekali untuk […]

TECH Tue, 26 Jun 2018

4 Fungsi Yang perlu dimatikan pada Peranti Pintar

Tidak semua fungsi peranti pintar “berguna” kepada kita, ada sesetengahnya perlu dimatikan kerana ianya mungkin akan membebankan peranti bahkan ada yang boleh menyebabkan pengurangan jangka hayat bateri. Berikut antara 4 fungsi yang kami syorkan untuk dimatikan. 1. Bunyi dan […]

TECH Wed, 9 Oct 2019

IG取消「Following」追踪功能!再也法看到他人活动纪录

Instagram 最新抛出震撼弹,取消「追踪中」的所有活动纪录!

TECH Thu, 10 Jan 2019
TECH Sun, 15 Jul 2018

Jemaah Haji Tahun 2029 Mungkin Dilengkapi Dengan Peralatan Canggih

Kepesatan teknologi di era moden ini sememangya banyak membantu kita dalam mengharungi aktiviti seharian. Perkara-perkara yang sebelum ini dianggap sukar kini lebih mudah dengan kehadiran ciptaan serba canggih. Tidak mahu ketinggalan dalam arus teknologi tersebut, […]

TECH Sun, 17 Feb 2019

Cara Mudah untuk Menduplikasi Aplikasi pada Android

Ingin mencuba? mari ikuti tips ini

| Live TV