TECH By: SGMS Enal October 20, 2018 @ 9:48pm

Bagaimana Baca Mesej WhatsApp Dihapus oleh Pengirim pada Android

WhatsApp menjadi aplikasi penghantaran mesej segera dengan pengguna paling banyak di dunia. WhatsApp pun tak henti-henti memberikan pelbagai ciri-ciri terkini yang boleh digunakan secara percuma, salah satunya adalah ciri penarikan mesej atau memadam mesej yang sudah dihantar.

Baca mesej yang dipadam di WhatsApp

Apabila ia mula dilancarkan pada Oktober 2017, ciri ini terbukti membantu pengguna menghapus mesej yang dihantar secara tidak betul dalam kedua-dua chat personal dan group. Walau bagaimanapun, kadang-kadang penerima yang tidak mempunyai masa untuk membaca mesej mungkin sedikit penasaran.

membaca pesan yang dihapus di whatsapp 1

Untuk membantu anda membaca mesej penghantar yang dipadam di WhatsApp, nampaknya anda boleh mencuba aplikasi WhatsRemoved di bawah. Pertama sekali, muat turun aplikasi WhatsRemoved dan isntall seperti biasa pada Android. Apabila mula dibuka, memberi kebenaran untuk mengakses pemberitahuan dan fail supaya aplikasi berfungsi tanpa halangan.

Jika sudah, secara automatik aplikasi berjalan dibackground. Apabila penghantar memadamkan mesej pada WhatsApp pemberitahuan akan muncul di WhatsRemoved. Anda juga boleh membaca mesej yang dipadamkan.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Tue, 3 Jul 2018

Cara Untuk Melindungi Sambungan WiFi Rumah

Berikut kami kongsikan langkah – langkah yang boleh dilakukan untuk melindungi talian internet dirumah anda daripada dicuri pakai.

Automobile Wed, 1 Aug 2018

Airbag启动会烫伤手?你必须知道它是如何启动的!

只要知道气囊(Air-bag)的原理,那么你就不会有那么多疑问了!

TECH Sat, 9 Feb 2019

Cara Install Google Current Pada Android Smartphone

Aplikasi yang memudahkan lagi pembaca untuk mengikuti perkembangan terkini sesebuah laman web ataupun blog yang mereka minat!

TECH Sun, 10 Mar 2019

Nokia is Running a Grand Sale, as Low as RM219!

Hurry! It’s for a limited time only!

Automobile Tue, 13 Mar 2018

Volkswagen Bus Is Back With A Revamp New Look And Features!

Volkswagen iconic Hippie bus gets a new look and the company will be releasing a newer version of the hippie bus, with I.D. Buzz and other new features!

TECH Mon, 12 Nov 2018

Cara menggunakan Animoji dalam gaya iPhone

terdapat pilihan untuk menyimpan video di bahagian bawah skrin. Anda juga boleh berkongsi Animoji melalui pelbagai aplikasi media sosial yang anda miliki.

TECH Wed, 24 Jul 2019

Muat Turun Aplikasi di App Store Hingga 200MB

Untungnya buat pengguna Apple kan?

TECH Tue, 24 Sep 2019

Elak WiFi Rumah Anda Dari Digodam Ini Caranya

Pernahkah WiFi rumah anda digodam?Antara punca utamanya adalah disebabkan oleh kecuaian pengguna itu sendiri.

TECH Wed, 26 Sep 2018

Facebook约会服务上线测试!4大机制做到保护隐私、精准配对

社群媒体Facebook于今年5月F8开发者大会上提到的约会服务Facebook Dating,正式在南美洲哥伦比亚测试上线,透过此次试验成果,将决定是否在更多地区上线此功能。

TECH Wed, 21 Mar 2018

Cara Menaik Taraf Fungsi Aplikasi Youtube (Android)

Youtube adalah antara aplikasi yang paling digemari semua selepas Facebook.  Kepada yang pengguna tegar aplikasi Youtube, berikut kami kongsikan satu aplikasi alternatif kepada Youtube yang lebih canggih dan menarik paparannya. Dengan paparan versi “Dark” dan […]

| Live TV