TECH By: SGMS Putri October 22, 2018 @ 2:06pm

Buangkan Virus “Pop-up” Pada Chrome

Pelayar laman sesawang yang sudah dijangkiti Malware, kebiasaannya akan muncul pelbagai “Pop-up” Iklan yang tidak sepatutnya. Adalah lebih malang lagi sekiranya pop-up yang muncul tersebut berbaur lucah dan sebagainya.

Bagi mengatasi masalah tersebut, berikut kami kongsikan cara untuk anda “Reset” kembali pelayar Chrome pada PC untuk menghapuskan segala Malware yang “melekat” ketika melayari internet sebelumnya.

Berikut langkah – langkahnya :-

  1. Buka aplikasi Crome pada PC
  2. Pada bahagian atas sebelah kanan klik pada menu tiga titik dan seterusnya pilih menu Setting
  3. Skroll kebawah dan pilih menu Advanced
  4. pada bahagian Reset and cleanup klik pada tetapan Restore Setting to their original defaults
  5. klik pada menu Reset Setting.

 

Selesai, maka dengan itu pelayar Chrome anda akan kembali ke fungsi asal dan tida lagi sebarang Pop-up iklan yang menjengkelkan.

Untuk kembalikan tetapan Extension yang sedia ada, masuk ke bahagian More Tools dan pilih menu Extension

 

Pastikan anda aktifkan Extension yang anda percayai sahaja.

sumber: wiser.my

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Fab Foodies! Tue, 2 Oct 2018

Berbau Tapi Bagus Untuk Kesihatan, Jom Makan Petai?

Petai yang berbau tetapi diamalkan sebagai ulam kerana banyak khasiat. Antara yang dikongsikan untuk anda

Hiburan Sun, 5 Aug 2018

Gempak! Ruffedge Pukau 5000 Penonton Di KL Live

Bayangkan, waktu tak terasa langsung berjalan dengan iringan lagu yang menggamit nostalgia penonton. Jeritan dan nyanyian penonton bergema tidak berhenti dari mula hinggalah ke akhir persembahan. Meriah sungguh!

Hiburan Thu, 6 Jun 2019

Baju Raya Sepasang, Aidilfitri Sherry Ibrahim Tetap Meriah!

Benda boleh jimat, buat apa nak membazir kan?

Hiburan Fri, 30 Nov 2018
Events Mon, 16 Mar 2020

[VIRAL] “Ya, Mulut Pemandu Itu Berbau Alkohol” – Drama Band Terlibat Kemalangan

Ya Allah, dah lah langgar orang, siap boleh lari dengan teman wanita plak tu

Hiburan Mon, 27 Jan 2020
Hiburan Sun, 11 Nov 2018

Jarang Bagi Orang Lain ‘Sentuh’ Wajah, Aishah Azman Kongsi Tips Cantik

Aishah Azman mengaku sangat mementingkan penampilan tetapi tidaklah sampai tahap menyusahkan.

Hiburan Tue, 28 May 2019

‘Hilang Suara, Demam Tak Kebah’, Hael Husaini Sakit Dibuat Orang?

Penyakit misteri Hael, mengharapkan doa para peminat agar cepat sembuh

Hiburan Fri, 10 Aug 2018

Sportingnya Aeril Zafrel Jadi Model Mascara

Suami menjadi model untuk kosmetik and produk tu pula mascara, so macam mana rupanya

| Live TV