TECH By: Rosli Ab Rahman September 3, 2019 @ 9:45am

Cara Memuatkan Video Instagram Story selama lebih daripada 14 saat

Fitur Stories di Instagram terbukti berjaya dan digunakan oleh ramai orang. Melalui ciri ini, anda boleh berkongsi foto atau video pendek mengenai apa yang sedang berlaku. Di samping itu, terdapat beberapa pelekat khas untuk memaksimumkan cerita sebelum berkongsi.

Terutama untuk berkongsi video, Instagram hanya boleh memuat naik video dengan tempoh tidak lebih daripada 14 saat. Di samping itu, jika video diambil dalam kedudukan landskap, ia akan dipotong secara automatik.

Beberapa ketika dahulu, Instagram telah menyediakan kemas kini, salah satunya yang memberi tumpuan kepada ciri InstaStories. Pertama ialah susunan lokasi dan saiz imej atau video yang dimuat naik. Sekarang anda tidak perlu takut apabila gambar itu terputus, kerana susun atur dan saiz video boleh disusun dengan mudah.

Kemudian yang terakhir kali ini ialah anda boleh berkongsi video dengan tempoh lebih daripada 14 saat. Kaedah ini agak mudah, pastikan aplikasi Instagram yang dipasang adalah versi terkini. Kemudian pilih salah satu video panjang yang anda mahu muat naik.

Jika ya, video secara automatik akan dibahagikan kepada beberapa bahagian. Anda boleh memadamkan bahagian yang anda tidak perlukan dengan menekan ikon sampah. Klik butang Seterusnya atau Seterusnya untuk berkongsi ke kisah Instagram anda. Itulah bagaimana anda memuat naik video di Instagram Story selama lebih daripada 14 saat. Kaedah ini boleh digunakan kedua-dua aplikasi Instagram Android atau iOS.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Tue, 24 Jul 2018

「1秒内瞬间充饱手机」超级量子电池将问世

澳洲研究人员正在研发全球第一款「量子电池」号称不到一秒就能完成充电,而大型的量子电池,甚至还能成为新能源储存的新解决方案。

TECH Mon, 23 Jul 2018

AMD Zen 2 Dengan Teknologi 7nm Bakal Hadir Dengan 16 Teras Dan 15% Peningkatan IPC

Sebelum AMD memperkenalkan Ryzen, pegangan pasaran mereka jauh ketinggalan berbanding pesaing Intel mereka. Senibina Bulldozer mereka sebelum Zen, tidak dapat menandingi prestasi yang dihasilkan oleh cip Intel dari segi teras tunggal dan teras pelbagai. Tahun […]

TECH Thu, 26 Jul 2018

Tiada Adreno Turbo Dari Qualcomm Buat Masa Ini

Kami telah melaporkan berkenaan teknologi Adreno Turbo dari Qualcomm dalam satu kiriman yang telah di buat semalam. Perkara itu tersebar dengan meluas di internet selepas Qualcomm China mengeluarkan satu poster yang memaparkan cip Snapdragon mereka dibelakang sebuah peranti di […]

Automobile Tue, 2 Jul 2019

Cara Mengetahui Pengguna Wifi Anda

Hati – hati ! mungkin ada pengguna lain selain anda ya.

TECH Tue, 12 Jun 2018

Henti Operasi, Selamat Tinggal Yahoo Messenger…

Bukan sekadar mencari kenalan baru, ada yang berjumpa jodoh di zaman kegemilangan Yahoo Messenger. Syok tau time tu, nostalgia sangat!

TECH Fri, 30 Aug 2019

Engineered for the Future, Lenovo™ ThinkPad™ Laptops are Smarter and Better!

New ThinkPad X1 Carbon 7th Gen, joined by X1 Yoga™ 4th Gen, X390 and T490 get smarter via 10th Gen Intel® Core™ Processors

TECH Sat, 28 Apr 2018

Pembesar Suara Pintar Facebook Mungkin Dilancarkan Oktober Ini

Syarikat yang kini sedang diserang kontroversi, Facebook Inc dijangka akan melancarkan peranti pembesar suara pintar mereka pada suku terakhir tahun ini, menurut Digitimes. Pada awalnya, peranti tersebut mahu diperkenalkan kepada umu pada Persidangan Pembangun Facebook (F8) yang diadakan pada awal […]

Automobile Mon, 4 Nov 2019

SIC Terima E-Mel Kes Curi Di Litar Sepang

Memalukan nama Malaysia bila ada kecurian sebegini

TECH Fri, 12 Jan 2018

Atasi Masalah PC Windows selalu “Restart”

Masalah “Restart” yang kerap dialami oleh pengguna Windows, apa kata cuba tips ini

TECH Wed, 27 Jun 2018

Instagram三大新功能上线!视讯通话让你边聊边滑App

Instagram一次推出多样新功能,包含视讯通话、新的探索功能介面,以及第三方品牌AR滤镜等。

| Live TV