TECH By: Rosli Ab Rahman September 3, 2019 @ 9:45am

Cara Memuatkan Video Instagram Story selama lebih daripada 14 saat

Fitur Stories di Instagram terbukti berjaya dan digunakan oleh ramai orang. Melalui ciri ini, anda boleh berkongsi foto atau video pendek mengenai apa yang sedang berlaku. Di samping itu, terdapat beberapa pelekat khas untuk memaksimumkan cerita sebelum berkongsi.

Terutama untuk berkongsi video, Instagram hanya boleh memuat naik video dengan tempoh tidak lebih daripada 14 saat. Di samping itu, jika video diambil dalam kedudukan landskap, ia akan dipotong secara automatik.

Beberapa ketika dahulu, Instagram telah menyediakan kemas kini, salah satunya yang memberi tumpuan kepada ciri InstaStories. Pertama ialah susunan lokasi dan saiz imej atau video yang dimuat naik. Sekarang anda tidak perlu takut apabila gambar itu terputus, kerana susun atur dan saiz video boleh disusun dengan mudah.

Kemudian yang terakhir kali ini ialah anda boleh berkongsi video dengan tempoh lebih daripada 14 saat. Kaedah ini agak mudah, pastikan aplikasi Instagram yang dipasang adalah versi terkini. Kemudian pilih salah satu video panjang yang anda mahu muat naik.

Jika ya, video secara automatik akan dibahagikan kepada beberapa bahagian. Anda boleh memadamkan bahagian yang anda tidak perlukan dengan menekan ikon sampah. Klik butang Seterusnya atau Seterusnya untuk berkongsi ke kisah Instagram anda. Itulah bagaimana anda memuat naik video di Instagram Story selama lebih daripada 14 saat. Kaedah ini boleh digunakan kedua-dua aplikasi Instagram Android atau iOS.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Tue, 22 Jan 2019

Skip the Crowded Supermarkets this Year by Simple Using HappyFresh’s Delivery Service

There’s no need to drive out, search for parking, and then squeeze through crowds in supermarkets anymore.

TECH Tue, 24 Jul 2018

「1秒内瞬间充饱手机」超级量子电池将问世

澳洲研究人员正在研发全球第一款「量子电池」号称不到一秒就能完成充电,而大型的量子电池,甚至还能成为新能源储存的新解决方案。

TECH Thu, 28 Jun 2018

Apple Inc. Dapatkan Pembekal Kedua Skrin Paparan LED Selain Samsung

Apple Inc. dikatakan sedang mendapatkan pembekal kedua komponen skrin paparan LED untuk iPhone mereka, mengurangkan kebergantungan terhadap Samsung Electronics. Sebelum ini, iPhone X menggunakan panel AMOLED daripada Samsung Electronics Co. Langkah tersebut penting bagi mengurangkan […]

TECH Thu, 13 Dec 2018

3 Aplikasi Asas Ini Boleh Jadikan Anda Pelukis Digital Terhebat!

Adakah anda mempunyai masa untuk melukis ataupun ingin menjadi pelukis yang hebat? Anda perlu cuba aplikasi ini.

Events Fri, 8 Nov 2019

HONOR Band 5 Sport Opens For Pre-Sale RM10 Cheaper On 11.11

Get your game on! The smart fitness tracker the keeps you stylish and fashionable all game, all season.

TECH Tue, 19 Dec 2017

Celcom Dan Uber Berkerjasama Naik Taraf Pengalaman Digital

Kerjasama dengan Uber ini membolehkan Celcom menyediakan pengalaman digital yang hebat kepada pelanggan dalam menjalankan urusan seharian di samping memberikan mereka pelbagai ganjaran hebat.

TECH Wed, 1 Jan 2020

Guna Teknologi Pengimbasan Wajah Rekod Kehadiran Murid

Waa.. sekarang dah tak boleh ponteng sekolah.

TECH Wed, 6 Jun 2018

Cara Untuk Menukar Audio Kepada Teks

Tips berikut sangat sesuai untuk para pelajar ataupun kepada yang ingin menterjemah rakaman suara audio terus kepada salinan teks.

TECH Wed, 11 Jul 2018

Digi Dijangka Perkenal Pelan Internet Tanpa Had Pada Harga Bulanan RM38

Syarikat telco yang menawarkan pelan internet tanpa had dengan bulanan mampu milik pasti menjadi pilihan pengguna di Malaysia. Terdahulu, U Mobile hadir dengan pelan internet tanpa had Giler Unlimited bersama yuran langganan sebanyak RM30 sebulan. Dilihat seolah-olah […]

TECH Sun, 22 Dec 2019

Cara Membuang Fail Kemas Kini Windows 10

Anda boleh membuang kemas kini Windows 10 jika ia bermasalah kepada sistem komputer anda

| Live TV