TECH By: Rosli Ab Rahman September 3, 2019 @ 9:45am

Cara Memuatkan Video Instagram Story selama lebih daripada 14 saat

Fitur Stories di Instagram terbukti berjaya dan digunakan oleh ramai orang. Melalui ciri ini, anda boleh berkongsi foto atau video pendek mengenai apa yang sedang berlaku. Di samping itu, terdapat beberapa pelekat khas untuk memaksimumkan cerita sebelum berkongsi.

Terutama untuk berkongsi video, Instagram hanya boleh memuat naik video dengan tempoh tidak lebih daripada 14 saat. Di samping itu, jika video diambil dalam kedudukan landskap, ia akan dipotong secara automatik.

Beberapa ketika dahulu, Instagram telah menyediakan kemas kini, salah satunya yang memberi tumpuan kepada ciri InstaStories. Pertama ialah susunan lokasi dan saiz imej atau video yang dimuat naik. Sekarang anda tidak perlu takut apabila gambar itu terputus, kerana susun atur dan saiz video boleh disusun dengan mudah.

Kemudian yang terakhir kali ini ialah anda boleh berkongsi video dengan tempoh lebih daripada 14 saat. Kaedah ini agak mudah, pastikan aplikasi Instagram yang dipasang adalah versi terkini. Kemudian pilih salah satu video panjang yang anda mahu muat naik.

Jika ya, video secara automatik akan dibahagikan kepada beberapa bahagian. Anda boleh memadamkan bahagian yang anda tidak perlukan dengan menekan ikon sampah. Klik butang Seterusnya atau Seterusnya untuk berkongsi ke kisah Instagram anda. Itulah bagaimana anda memuat naik video di Instagram Story selama lebih daripada 14 saat. Kaedah ini boleh digunakan kedua-dua aplikasi Instagram Android atau iOS.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Fri, 2 Aug 2019

Tips ‘Browsing’ Internet di Tempat Awam

antara tips untuk anda gunakan dalam keadaan selamat

TECH Tue, 16 Oct 2018

「睡眠监测指环」睡美人不需再等王子亲吻才醒!

SLEEPON开发的「GO2SLEEP睡眠监测指环」,号码全球最小,能简易搜集睡眠数据。

TECH Tue, 10 Jul 2018

Penganalisa: Miliki iPhone Atau iPad Menunjukkan Anda Seorang Yang Kaya

Kebanyakkan dari kita gemar melabel pengguna iPhone atau iPad sebagai “orang kaya”, “orang ada-ada”, “bangsawan” hanya kerana mereka menggunakan peranti yang dijual pada harga premium itu. Ia mungkin sekadar gurauan kita terhadap rakan-rakan namun satu kajian telah […]

TECH Thu, 16 May 2019

如同哈利波特的魔法世界!会飞的台灯

如同哈利波特的魔法世界!会飞的台灯Flying Drone Lamp跟随、照亮主人的每一步~

TECH Thu, 27 Dec 2018

Inilah cara Qualcomm Membuat Snapdragon 855 5G

Prestasi yang lebih pantas, keupayaan AI yang lebih bijak, sokongan Sonic Sensor 3D dan sokongan Qualcomm Elite Gaming. Begitulah cara Qualcomm mencipta Sistem terbaru di Chip (SoC), Snapdragon 855.

TECH Thu, 12 Apr 2018

Apple Akan Berhenti Menyokong Aplikasi 32-bit Tidak Lama Lagi

Pengguna MacOS akan mula menerima peringatan tersebut pada hari ini jika mereka membuka aplikasi yang hanya menyokong 32-bit pada MacOS High Sierra.

TECH Fri, 13 Jul 2018

Cara Menyembunyikan Foto dan Video di Android

Untuk versi Pro ini, anda boleh mendapatkan pelbagai faedah,

TECH Wed, 11 Jul 2018

Khabar Angin OnePlus 6T Mungkin Dilengkapi Dengan 3 Kamera Utama Serta Kamera Pop-Up

Tetapan tiga kamera mula mendapat perhatian selepas Huawei memperkenalkan model P20 Pro yang dilengkapi 3 lensa dari Leica. Ramai beranggapan ia perubahan yang besar untuk tahun ini tetapi beberapa bulan selepas itu, Vivo serta OPPO […]

TECH Tue, 17 Jul 2018

为庆祝「世界表情符号日」苹果把管理层都做成了表情

为了庆祝「世界表情符号日」,苹果昨日更新了苹果管理团队网站,展示了为所有主要高管设计的Memoji卡通人物;另外他们宣布今年晚些时候,将有超过70个全新表情符号更新到iOS设备。

TECH Sun, 21 Apr 2019

Pindah Foto/Video Atau Kandungan Lain Daripada IPhone Ke Android

Bolehkah kita pindahkan gambar atau fail Iphone ke android? Jika boleh,bagaimana caranya?

| Live TV