Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
TECH By: SGMS Enal November 22, 2019 @ 10:35am

Cara Mengubah Warna Latar Belakang Gambar Kepada Putih

Sangat berguna kepada anda yang ingin menyunting gambar paspot, ataupun sekadar “suka – suka”. Caranya sangat mudah, ikuti sahaja langkah berikut.

Pertama sekali masuk laman sesawang berikut

https://www194.lunapic.com/

 Kemudian klik pada menu Upload untuk memuat naik gambar yang ingin diubah.

Seterusnya pilih menu berikut.

Pada pilihan menu berikut, pilih Replace Color

Klik pada ikon berikut untuk memilih warna yang anda inginkan.

Klik pada latar belakang yang ingin anda ubah warnanya.

Selesai, sekarang warna tersebut telah diubah kepada putih.

Sekiranya latar belakang gambar terdiri daripada pelbagaiw arna, anda perlu menyuntingnya terlebih dahulu dengan menjadikan transparent pada menu Edit > Transparent Background.

 

Itulah sahaja sedikit perkongsian daripada kami kali ini, semoga bermanfaat.

Sumber: wiser.my

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Sun, 25 Aug 2019

Cara Menghapus Data Aplikasi di Smartphone Android

Selain guna Clear Cache boleh juga guna cara ini

TECH Sat, 14 Apr 2018

Cara Mengatasi Masalah Whatsapp Tidak Dapat “Video Call”

Ramai yang mengadu tidak dapat membuat video call dengan menggunakan aplikasi WhatsApp. Masalah ini antara yang sering terjadi kepada pengguna aplikasi Whatsapp. Berikut kami kongsikan salah satu kaedah yang boleh digunakan untuk mengatasi masalah tersebut. […]

TECH Tue, 1 May 2018

Ais Kacang – Aplikasi Podcast Yang Anda Patut Cuba

Ais Kacang adalah antara hidangan kegemaran rakyat Malaysia apa lagi ketika cuaca yang panas. Ais Kacang tambah cendol dan durian, perghhh…tak terkata lazatnya! Namun demikian, tahukah anda, Ais Kacang juga adalah satu nama aplikasi podcast […]

TECH Sun, 10 Dec 2017

Diskaun Sehingga 80% Secara Dalam Talian Di Machines Untuk Apple

Bersempena dengan jualan dalam talian besar-besaran yang bakal berlangsung tepat jam 12 malam ini, salah satu pengedar sah Apple, Machines, akan menawarkan potongan harga sehingga 80% untuk beberapa produk terpilih. Jualan 12.12 itu akan dibuat pada gedung dalam […]

Automobile Sun, 29 Apr 2018

4 Aplikasi Edit Gambar Yang Selalu Digunakan Artis Kpop!

Ini lah rahsia di sebalik gambar yang cantik macam artis kpop korang!

TECH Mon, 4 Dec 2017

Tips Bagaimana Menambah Baik Penerimaan Isyarat Pada Peranti Mudah Alih

Kita sering mengalami masalah “signal” yang lemah pada peranti pintar sememangnya tidak asing lagi, terutamanya ketika berada berjauhan dengan antena penghantar isyarat.

TECH Wed, 11 Jul 2018

Digi Dijangka Perkenal Pelan Internet Tanpa Had Pada Harga Bulanan RM38

Syarikat telco yang menawarkan pelan internet tanpa had dengan bulanan mampu milik pasti menjadi pilihan pengguna di Malaysia. Terdahulu, U Mobile hadir dengan pelan internet tanpa had Giler Unlimited bersama yuran langganan sebanyak RM30 sebulan. Dilihat seolah-olah […]

TECH Mon, 8 Jul 2019

Cara Menukar Tanda “Bluetick” Kepada simbol Lain Pada Whatsapp

kepada anda yang berasa bosan dengan penampilan yang sedia ada pada Whatsapp, berikut kami kongsikan cara untuk mengubah tanda Bluetick kepada ikon yang lebih menarik.

Automobile Sat, 24 Nov 2018

长途开车保持好EQ!

学校假期了,开长途车也要有「长途」的好心情!开车前提醒自己六件事,开车好EQ,确保家人平安。

TECH Fri, 14 Dec 2018

3 Aplikasi Edit Gambar Paling ‘Best’ Untuk Android

Zaman sekarang zaman maju dan masing2 nak cepat. Lagi mudah. Tapi apa ‘apps’ yang perlu digunakan?

| Live TV