TECH By: Rosli Ab Rahman December 29, 2018 @ 9:30am

Cara Menyembunyikan “Last Seen” Akaun Instagram

Beberapa ketika dahulu, Instagram telah melancarkan satu ciri baru di mana anda dapat melihat kali terakhir akaun Instagram aktif.

Ciri “dilihat terakhir” di WhatsApp pastinya boleh digunakan untuk mengetahui berapa kerap seseorang membuka akaun Instagram mereka.

Untuk mengetahui waktu terakhir akaun Instagram aktif, anda hanya perlu menghantar mesej ke akaun tersebut melalui sama ada Mesej Terus atau bahagian Insta Story. Jika ya, kembali ke menu Mesej, secara automatik akaun dilihat terakhir akan dapat dilihat.

Sembunyikan aktiviti status di Instagram

Walaupun diklasifikasikan sebagai ciri yang sangat membantu, ternyata ciri Status Kegiatan atau Last Seen agak merisaukan untuk sesetengah orang, terutama bagi mereka yang gemar berbuat sebegini 

Jika anda adalah salah seorang antara mereka ini dikongsikan cara untuk sembunyikan Last Seen di akaun Instagram. Pertama sekali, buka aplikasi Instagram pada telefon pintar anda. Jangan lupa untuk log masuk dengan akaun Instagram anda.

Kemudian pergi ke profil anda dan pilih menu tetapan atau setting. Turun ke bawah sehingga anda mencari menu Papar Aktiviti Status. Sehingga anda tidak melihat Instagram yang terakhir dilihat, anda hanya perlu menukar status ke kedudukan ‘OFF’

Anda perlu tahu, jika anda menyahaktifkan Status Aktiviti akaun, anda juga tidak boleh melihat status aktiviti secara automatik akaun Instagram anda. Semoga berjaya!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Tue, 6 Aug 2019

5 Trick Untuk Hasilkan Tulisan Unik Di WhatsApp

Ini dikongsikan kepada anda cara-cara untuk menghasilkan tulisan unik pada aplikasi WhatsApp.

TECH Sat, 18 Aug 2018

Cara Mudah Mengubah Format dan Saiz Video

Kepada anda yang masih tercari – cari cara untuk mengubah format video ataupun mengecilkan saiz asal, berikut kami kongsikan cara -caranya.

Automobile Thu, 19 Apr 2018

OPPO F7「6.2寸全面屏+智能美颜2.0」售价RM1399!

自拍专家与潮流先锋的OPPO F系列手机,今日再添新成员,正式发布:OPPO F7!

TECH Mon, 25 Mar 2019

Hundreds of Fans Line Up For the Grand Opening of Harman Studio Malaysia

There was super special Grand Opening sale and everyone wanted to grab those items at a lower price.

TECH Sat, 14 Jul 2018

Cara Mencegah Virus Pada PC Anda Tanpa Sebarang Aplikasi

Cara memastikan komputer anda bebas dari virus yang ada dalam komputer anda.Sangat mudah dan senang.

TECH Thu, 14 Dec 2017

Tips Mengesan lokasi Peranti Yang hilang Menggunakan SMS

Pasti ramai di antara kita yang pernah hilang telefon pintar mahupun peranti pintar yang lain. Tahukan anda bahawa kita boleh mengesan lokasi peranti yang hilang itu?

TECH Wed, 4 Jul 2018

Bekas Pengguna Android Merupakan Penyumbang Kepada 15%-20% Penjualan iPhone

Semakin banyak pengguna Android beralih kepada iPhone. Itulah yang boleh disimpul berdasarkan laporan pendapatan dan perkongsian statistik kajian oleh firma CIRP terhadap penjualan iPhone. Kajian yang dijalankan itu adalah berdasarkan daripada data yang dikumpul daripada […]

Automobile Wed, 2 Jan 2019

Petrol Pump 跳枪再强灌?小心伤车又伤荷包!

补枪没问题,但 Petrol Pump 跳枪以后还再多次补枪到装不下就不太好了!

TECH Wed, 10 Oct 2018

Cara Merakam Paparan Pada PC Menggunakan Power Point

Kepada anda yang teringin untuk masukkan rakaman pada “skrin” PC ke dalam “slide presentation” Power Point, tidak perlu bersusah payah memasang aplikasi tambahan.ikuti sahaja langkah berikut.

TECH Tue, 15 Oct 2019

Isu Kebocoran 46.2 Juta Data Peribadi Pengguna Bakal DiSiasat!

Kontrak Nuemera (M) Sdn Bhd telah ditamatkan

| Live TV