TECH By: Rosli Ab Rahman January 1, 2019 @ 10:56am

Cara Pasang Poni ala iPhone X di Semua Android

IPhone X membawa perubahan besar dalam bentuk telefon pintar hari ini. Dengan takuk atau bangs di bahagian atas, dia pada mulanya kelihatan pelik dan dihujat oleh orang ramai.

Tetapi sekarang banyak pengeluar telefon pintar Android bersaing untuk menambah bangs ini ke telefon pintar buatan sendiri mereka. Jika anda berminat untuk mempunyai kedudukan seperti iPhone X pada telefon pintar Android, nampaknya anda boleh mencuba aplikasi berikut.

Menampilkan potch ala iPhone X

Pertama segera muat turun aplikasi Turn n a Notch dan install seperti biasa di smartphone Android. Kemudian buka aplikasi dan aktifkan Notch dalam menu yang disediakan.

Anda juga boleh menyesuaikan saiz takuk melalui menu di bawah. Selain mengaktifkan bangs, anda juga boleh menyesuaikan tepi skrin supaya agak bulat supaya kelihatan seperti iPhone X.

Malangnya, aplikasi notch ini tidak digunakan sama sekali. Aplikasi ini hanya akan menambah titik hitam di tengah-tengah skrin yang boleh diaktifkan secara automatik dalam mod potret dan landskap. Semoga berjaya!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 5 Sep 2019

Gara-gara Berat Badan, Aishah Tak Lalu Makan

Jangan sampai jatuh sakit ya?

Hiburan Tue, 7 May 2019

Adele Janji Lebih Kejutan Tahun Ini, Bakal Tampil Lagu Tentang Penceraian?

Sentiasa menjadi terbaik pada diri sendiri, ambil masa untuk semua benda, letak telefon anda di tepi seketika dan ketawalah sepuasnya

Hiburan Fri, 18 May 2018

Nazim Othman Dan Bella Dally Sah Cerai!

Apapun, diharap netizen tidak membuat sebarang spekulasi terhadap punca ataupun masalah yang membawa kepada keretakan rumahtangga mereka.

Hiburan Fri, 3 Jan 2020
LIFESTYLE Sun, 9 Sep 2018

Ciri-Ciri Pasangan Main Kayu Tiga

Tanda-tanda pasangan curang boleh dikatakan klise dan selalu dilakukan oleh pasangan yang pernah curang sebelum ini

Hiburan Wed, 16 May 2018

Panas! Fasha Sandha Tayang Peha Putih Gebu Buat Netizen Naik Gila

Tindakannya itu sekaligus mengundang kecaman daripada netizen yang menganggap tariannya itu terlampau seksi dan terlalu mengghairahkan apatah lagi kita semakin dekat untuk menyambut bulan ramadan

TECH Mon, 13 Jan 2020
Hiburan Mon, 29 Jul 2019

‘Berada’ Taruhan Baharu Aman RA, Altimet, Noh Salleh

Lagu yang berunsurkan pengajaraan ini juga mengunakan “wordplay” perkataan Berada (berharta), Berada (kedudukan) dan Brader (Persaudaraan).

Hiburan Fri, 9 Aug 2019

Tahniah…Adira Timang Anak Ketiga!

Tahniah kepada Adira!

Hiburan Mon, 1 Oct 2018

| Live TV