TECH By: Rosli Ab Rahman January 1, 2019 @ 10:56am

Cara Pasang Poni ala iPhone X di Semua Android

IPhone X membawa perubahan besar dalam bentuk telefon pintar hari ini. Dengan takuk atau bangs di bahagian atas, dia pada mulanya kelihatan pelik dan dihujat oleh orang ramai.

Tetapi sekarang banyak pengeluar telefon pintar Android bersaing untuk menambah bangs ini ke telefon pintar buatan sendiri mereka. Jika anda berminat untuk mempunyai kedudukan seperti iPhone X pada telefon pintar Android, nampaknya anda boleh mencuba aplikasi berikut.

Menampilkan potch ala iPhone X

Pertama segera muat turun aplikasi Turn n a Notch dan install seperti biasa di smartphone Android. Kemudian buka aplikasi dan aktifkan Notch dalam menu yang disediakan.

Anda juga boleh menyesuaikan saiz takuk melalui menu di bawah. Selain mengaktifkan bangs, anda juga boleh menyesuaikan tepi skrin supaya agak bulat supaya kelihatan seperti iPhone X.

Malangnya, aplikasi notch ini tidak digunakan sama sekali. Aplikasi ini hanya akan menambah titik hitam di tengah-tengah skrin yang boleh diaktifkan secara automatik dalam mod potret dan landskap. Semoga berjaya!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 23 May 2022

Penangan Karakter Perampas, Wafariena Terima Ugutan Santau Kerana Watak Nurul Ain

Wafariena yang melakonkan watak Nurul Ain terima ugutan santau oleh peminat yang taksub dengan drama bersiri 7 Hari Mencintaiku Musim ke-3.

Hiburan Sat, 29 Feb 2020
Hiburan Fri, 14 Sep 2018
Hiburan Fri, 8 Nov 2019
Hiburan Fri, 10 Aug 2018
LIFESTYLE Mon, 28 Jan 2019
TECH Wed, 11 Jul 2018

晚上睡觉要关WIFI吗?真相惊人

基本上家家户户都有WiFi,且超过一半的家庭晚上睡觉时是不会关掉WiFi。而近日疯传长期不关闭WiFi对人体有害,这是真的吗?

Featured Sat, 12 Feb 2022
Events Wed, 11 Jul 2018

Anda Peminat K-Pop? Jangan Lepaskan Peluang Untuk Dapatkan Barangan Eksklusif Daripada Wanna One Hanya Di Cj Wow Shop

Buat pelanggan mahupun peminat Wanna One yang membeli barangan eksklusif ini, anda juga layak menerima hadiah misteri daripada kumpulan popular mereka.

Hiburan Wed, 24 Jul 2019

‘Saya Putus Cinta’- Najwa Latif

While I’m writing this, Wawa masih takda boyfriend lagi when kawan kawan Wawa ada yang dah ada boyfriend, tunang, kahwin, ada anak.

| Live TV