TECH By: Rosli Ab Rahman December 11, 2018 @ 11:11am

Cara Unfollow Akaun yang Tidak Followback di Instagram

 

Instagram adalah salah satu media sosial paling popular dan paling banyak digunakan hari ini. Bagi sesetengah orang, bilangan pengikut atau pengikut yang lebih daripada bilangan orang yang diikuti (following) pastinya menjadi kebanggaan mereka sendiri.

Baiklah, dari banyak orang yang anda ikuti di Instagram, tentu saja ada beberapa dari mereka yang tidak mengikutinya. Jika anda berhasrat untuk memadamkan akaun tanpa memeriksa satu persatu, anda boleh menggunakan kaedah berikut.

Muat turun aplikasi terlebih dahulu Unfollow for Instagram dan install seperti biasa dalam telefon pintar kegemaran anda. Setelah dipasang, log masuk dengan akaun Instagram anda.

Jika anda telah melog masuk, permohonan itu akan mengimbas secara automatik akaun anda untuk mengira jumlah following dan folower. Klik menu Non Follower untuk melihat siapa akaun yang tidak mengikuti anda kembali.

Kemudian anda boleh memadamkan satu demi satu atau 50 akaun sekaligus dengan menekan butang merah di bawah. Cuba untuk tidak mengulangi lebih daripada 100 akaun setiap satu jam untuk mengelakkan akaun ditutup oleh Instagram.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 4 Mar 2019

Lima Komposer Bantu Zamani Hasilkan ‘Aduh’

Cubaan Zamani membawakan lagu berunsur kontemporari ini bakal memberikan sajian telinga dan perspektif yang berbeza buat penggemar tegar Zamani.

Hiburan Thu, 23 May 2019
Hiburan Fri, 7 Dec 2018

‘Pose Hebat Tapi Hutang Liat Nak Bayar’, Aliff Syukri Sindir Siapa?

Hello, dah berhutang tu pandai-pandailah bayar balik eh…

Hiburan Wed, 28 Aug 2019

‘Mustahil Tanpa Awak Saya Sebahagia Ini’- Ucapan Abil Buat Suami Sweet Habis!

You’re more than anything in this world. No one can replace you…

Hiburan Mon, 6 Jan 2020
Hiburan Wed, 13 Jun 2018

Apa Kesudahan Cinta Nur dan Ustaz Adam?

Drama 19 episod ini berjaya mencatat sembilan juta penonton sekaligus membuktikan masyarakat hari ini ‘dahagakan’ drama berkualiti seperti Nur. Tahniah buat seluruh keluarga produksi Nur!

Hiburan Tue, 23 Jan 2018

KRYSTAL REVEALS THOUGHTS ON LEAVING F(X) & BEING AN IDOL-ACTRESS

Krystal Jung talks about the possibility of leaving f(x) and being labeled as idol-actress.

Featured Tue, 16 Nov 2021

Kos Barang Makin Meningkat, Kedai RM2.10 Popular Umum Naik Harga Bermula Disember

Premis yang terkenal dengan panggilan kedai ‘2 ringgit’ baru-baru ini memaklumkan bahawa harga jualan di kedai mereka akan dinaikkan sebanyak 10 sen. Demi meningkatkan mutu kualiti barangan mereka, Eco Shop melalui Facebook rasminya memberitahu mereka […]

TECH Mon, 2 Dec 2019

Cara Menukarkan Format Video Kepada Mp3 Pada Android

Pertama sekali pasang aplikasi Video to Mp3 converter pada Android anda, boleh sahaja mendapatkannya pda laman sesawang Apkpure.com sekiranya tidak disediakan pada playstore. Setelah siap pemasangan, pilih menu berikut. Kemudian pilih fail video yang ingin anda ubah kepada format […]

| Live TV