TECH By: SGMS Fas February 5, 2018 @ 6:13am

GENDANG NAGA HIDUPKAN SAMSUNG!

Pelancaran kedai Samsung di Pavi KL baru-baru ini.

Sape yang ‘gila’ gadget di sini mesti nak baca cerita ini… khususnya pengguna telefon pintar jenama Samsung.

Samsung Malaysia Electronics sudah pun membuka kedai baharu terletak  di pusat membeli-belah ternama yang terletak di zon segitiga emas Kuala Lumpur.

Pembukaan rasmi ‘Kedai Pengalaman Premium Samsung ‘ di Pavilion KL dilaksanakan baru baru ini dengan persembahan ‘tarian naga’.

Rata-rata penghujung yang berada di aras bawah berdekatan ruang makan digegarkan dengan paluan gendang bagi mengejutkan tiga ‘naga’ dari tidor sekali gus merestui pembukaan kedai Samsung.berukuran 4,241 kaki persegi tersebut.

Ia direka bentuk untuk menjadi penyelesaian sehenti runcit  yang menawarkan rangkaian penuh telefon  pintar Samsung, tablet, ‘wearables’ dan aksesori yang harmoni membentuk ekosistem Galaxy. 

Di samping itu, kedai ini juga menerima pelanggan dan peranti Samsung mereka untuk perkhidmatan selepas jualan.

Pelbagai servis disedikan..


Dan berita yang pasti lebih mengujakan sempena pembukaan ini ialah Samsung menganjurkan beberapa promosi di mana  dari sekarang sehingga 18 Februari 2018 ini, pelanggan  yang membeli telefon pintar perdana (Galaxy Note8, FE, S8, S8 + dan A8 +) di kedai akan berhak mendapat hadiah bernilai sejumlah RM347 (satu pelindung skrin sisi bernilai RM99,  headfon bluetooth bernilai RM99 dan Pelan Perlindungan Skrin Perlindungan Pintar bernilai RM149).

Bukan itu sahaja, peminat Samsung dapat menerima hadiah sampingan tanpa perlu membeli peranti baru..

Malah sebagai sebahagian daripada matlamat Samsung untuk mencipta pengalaman yang indah bagi para pengguna, Samsung telah menjemput DialogHub Malaysia untuk memperkenalkan ‘ClearPlex ProtectionPro’ buat kali pertama di Asia Tenggara. 

Dalam tempoh promosi ini, 50 pelanggan pertama sehari yang masuk ke kedai dengan telefon pintar Galaxy sendiri berhak mendapat ‘ClearPlex ProtectionPro’ secara  percuma bernilai RM99.

Selain itu, Samsung sedang menjalankan beberapa aktiviti promosi pembukaan. Jadi untuk mengetahui lebih lanjut mengenainya sila layari:http://www.samsung.com/my/offer/mobile-ses-pavilion/..

Pelancaran dimulakan dengan pemotongan riben di Samsung Pavilion KL

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Tue, 24 Jul 2018

Versi 4GB ASUS ZenFone Max Pro M1 Mula Ditawarkan Dalam Negara

Peranti kelas pertengahan yang memfokuskan kepada permainan, ASUS ZenFone Max Pro M1 telah diperkenalkan di Malaysia pada 31 Mei lalu. Mempunyai 3 variasi pilihan iaitu, RAM 3GB/ 32GB, RAM 4GB/64GB dan RAM 6GB/ 64GB, namun versi RAM 4GB telah ditangguhkan sehingga ke […]

Automobile Sat, 7 Apr 2018

Pick a Name for the New Proton SUV and Win Great Prizes!

Proton needs your help to give its new SUV a name! Join the voting poll contest and you might just win yourself some amazing prizes!

TECH Fri, 19 Jan 2018

Pindah Tab Butang Tutup di Firefox

Ingin mengubah konfigurasi ‘Firefox’ anda?Bacalah artikel ini.

TECH Thu, 22 Mar 2018

Memori Peranti Penuh? Jom Lihat Cara Menyelesaikan Masalah File Pendua

Memori peranti penuh? Bingung kenapa ada file pendua dalam peranti anda? Masalah ini tidaklah signifikan sekiranya anda menggunakan peranti yang mempunyai saiz storan yang besar. Namun sedikit sebanyak kehadiran fail ini agak mengganggu kita, apa […]

TECH Wed, 26 Dec 2018

Lupa Kat Mana Letak Fon? Guna Cara Ni!

Sering tidak jumpa dimana anda letak telefon anda? Anda boleh cuba cara ini.

TECH Tue, 22 Jan 2019

Skip the Crowded Supermarkets this Year by Simple Using HappyFresh’s Delivery Service

There’s no need to drive out, search for parking, and then squeeze through crowds in supermarkets anymore.

TECH Fri, 16 Aug 2019

Aplikasi BabyCam Bantu Pantau Bayi Yang Sedang Tidur

Sebagai seorang ibu, tugas di rumah tidak pernahnya sudah. Lagi-lagi kalau ada bayi kecil pastinya tidak menang tangan untuk menyiapkan kerja-kerja rumah. Pasti sekejap-sekejap keluar mengintai untuk lihat si kecil menangis atau terjatuh kerana takut […]

TECH Tue, 24 Sep 2019

Elak WiFi Rumah Anda Dari Digodam Ini Caranya

Pernahkah WiFi rumah anda digodam?Antara punca utamanya adalah disebabkan oleh kecuaian pengguna itu sendiri.

TECH Sat, 16 Jun 2018

Muat Turun Video Youtube Menggunakan VLC

Berikut kami kongsikan salah satu fungsi pemain video hebat ini yang dapat membantu pengguna diluar sana memuat turun video pada Youtube dengan pantas dan mudah.

TECH Fri, 13 Jul 2018

Blackmagic eGPU Tambah Sentuhan Magis Kepada MacBook Pro

Seiring dengan pelancaran MacBook Pro 2018 oleh Apple Inc., mereka juga menambah satu lagi perkakasan yang boleh membuatkan MacBook Pro sedia ada lebih berkuasa daripada biasa. Blackmagic eGPU, sebuah unit pemprosesan grafik yang boleh digunakan bersama-sama dengan […]

| Live TV