TECH By: SGMS Fas February 5, 2018 @ 6:13am

GENDANG NAGA HIDUPKAN SAMSUNG!

Pelancaran kedai Samsung di Pavi KL baru-baru ini.

Sape yang ‘gila’ gadget di sini mesti nak baca cerita ini… khususnya pengguna telefon pintar jenama Samsung.

Samsung Malaysia Electronics sudah pun membuka kedai baharu terletak  di pusat membeli-belah ternama yang terletak di zon segitiga emas Kuala Lumpur.

Pembukaan rasmi ‘Kedai Pengalaman Premium Samsung ‘ di Pavilion KL dilaksanakan baru baru ini dengan persembahan ‘tarian naga’.

Rata-rata penghujung yang berada di aras bawah berdekatan ruang makan digegarkan dengan paluan gendang bagi mengejutkan tiga ‘naga’ dari tidor sekali gus merestui pembukaan kedai Samsung.berukuran 4,241 kaki persegi tersebut.

Ia direka bentuk untuk menjadi penyelesaian sehenti runcit  yang menawarkan rangkaian penuh telefon  pintar Samsung, tablet, ‘wearables’ dan aksesori yang harmoni membentuk ekosistem Galaxy. 

Di samping itu, kedai ini juga menerima pelanggan dan peranti Samsung mereka untuk perkhidmatan selepas jualan.

Pelbagai servis disedikan..


Dan berita yang pasti lebih mengujakan sempena pembukaan ini ialah Samsung menganjurkan beberapa promosi di mana  dari sekarang sehingga 18 Februari 2018 ini, pelanggan  yang membeli telefon pintar perdana (Galaxy Note8, FE, S8, S8 + dan A8 +) di kedai akan berhak mendapat hadiah bernilai sejumlah RM347 (satu pelindung skrin sisi bernilai RM99,  headfon bluetooth bernilai RM99 dan Pelan Perlindungan Skrin Perlindungan Pintar bernilai RM149).

Bukan itu sahaja, peminat Samsung dapat menerima hadiah sampingan tanpa perlu membeli peranti baru..

Malah sebagai sebahagian daripada matlamat Samsung untuk mencipta pengalaman yang indah bagi para pengguna, Samsung telah menjemput DialogHub Malaysia untuk memperkenalkan ‘ClearPlex ProtectionPro’ buat kali pertama di Asia Tenggara. 

Dalam tempoh promosi ini, 50 pelanggan pertama sehari yang masuk ke kedai dengan telefon pintar Galaxy sendiri berhak mendapat ‘ClearPlex ProtectionPro’ secara  percuma bernilai RM99.

Selain itu, Samsung sedang menjalankan beberapa aktiviti promosi pembukaan. Jadi untuk mengetahui lebih lanjut mengenainya sila layari:http://www.samsung.com/my/offer/mobile-ses-pavilion/..

Pelancaran dimulakan dengan pemotongan riben di Samsung Pavilion KL

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Mon, 9 Jul 2018

Beli Honor 7s Hari Ini Dan Dapatkan Kad Mikro SD Bernilai RM40 Secara Percuma

Mahu beli telefon pintar kelas bajet hari ini? Mungkin anda boleh mempertimbangkan Honor 7S. Peranti ini pertama kali dilancarkan untuk pasaran tempatan pada penghujung Jun yang lepas, kini ditawarkan dengan dengan hadiah percuma berupa kad Mikro […]

TECH Thu, 5 Jul 2018

Apple Mahu Wujudkan Kerjasama Strategik Dengan Hewlett Packard Enterprise

Apple dilaporkan sedang berusaha untuk mewujudkan satu kerjasama strategik business-to-business(B2B) dengan syarikat Hewlett Packard Enterprise(HPE). Ianya tersebar secara meluas apabila Apple memuatnaik satu iklan jawatan kosong di laman LinkedIn dan perkara itu disedari oleh pihak The Register. […]

TECH Thu, 5 Dec 2019

Cara Alternatif Untuk Mengimbas Dokumen Pada Windows 10

aplikasi sedia ada pengimbas bermasalah dengan Windows 10.

TECH Wed, 24 Jan 2018

Terjemahkan Bahasa Asing Tanpa perlu Berpindah Aplikasi

Cara – cara untuk anda optimum kan penggunaan Google Translate, yang mana setiap perkataan atau ayat dalam bahasa asing boleh terus diterjemahkan pada Sebarang aplikasi yang kita gunakan seperti Whatsapp, Telegram dan lain -lain lagi.

TECH Tue, 17 Jul 2018

Virtual Boy Dari Nintendo Mendapat Nafas Baharu Melalui Alat Oculus Rift VR

Virtual Boy merupakan satu alat permainan dari Nintendo  yang dianggap sebagai sesuatu yang jauh kedepan untuk teknologi pada masa itu. Namun, dengan kekangan teknologi seperti bateri yang tidak menampung penggunaan perantitersebut untuk masa yang lama membuatkan […]

TECH Tue, 16 Jul 2019

Dating – Ciri Terbaru Daripada Facebook Yang Bakal Menyaingi Tinder

Menurut data yang diperolehi daripada Worldometers, populasi dunia kini sudah hampir mencecah seramai 8 bilion orang yang mana sekitar 40 % daripada orang dewasa (18 tahun ke atas) adalah bujang atau belum berkahwin. Atas sebab itu, […]

TECH Thu, 22 Nov 2018

Cara Untuk Mengatasi masalah SMS tidak “Delivered” Pada iPhone

Kepada pengguna iPhone, fungsi iMessage sememangnya sangat menarik dan unik untuk digunakan. Walaubagaimanapun, akan terjadi masalah SMS tidak sampai sekiranya tiada sambungan internet. Ini kerana iMessege berkongsi ruangan yang sama dengan SMS.

Automobile Thu, 19 Jul 2018

常识分享:交通圈正确用法知多少?

交通圈,是为了让交通更顺畅,减低车子在装有交通灯的十字路口停下来的时间以及降低意外发生的几率。可是,马来西亚的交通圈恰好跟以上的说法完全相反,这到底是为什么呢?

TECH Fri, 13 Jul 2018

Cara Menyembunyikan Foto dan Video di Android

Untuk versi Pro ini, anda boleh mendapatkan pelbagai faedah,

TECH Fri, 8 Nov 2019

Cara Alternatif Untuk Menyekat Iklan Pada Chrome

Pelbagai cara yang boleh digunakan untuk menyekat paparan iklan yang bertalu – talu ketika melayari laman sesawang menggunakan Chrome. Berikut kami kongsikan salah satu kaedahnya. Pertama sekali buat carian AdBlock Plus pada carian Google dan buka pautan […]

| Live TV