TECH By: SGMS Enal October 12, 2019 @ 1:55pm

Hanya Kerana Guna Aplikasi Boomerang Tak Sengaja Rakam Hantu Tak Berkepala

Sememangnya, tidak dinafikan bahawa kehidupan kita turut dikelilingi oleh pelbagai unsur-unsur mistik yang pastinya menyeramkan kebanyakan orang. Menerusi perkongsian seorang wanita yang berdepan dengan pengalaman mistik yang disedari melalui gambar yang telah ditangkap.

Ada seorang hamba Allah yang tak di kenali mintak no erin untuk call berkaitan dgn bisnes , tengah kami dok sembang dia gtau erin “erin nak tanya hari tu erin ada buat boomerang yang pakai seluar jeans puteh & baju pink tu” erin ada event ape dekat mane?

Selamba aku dengan riang jawab “erin celebrate birthday kawan dekat sebuah hotel” kenapa kakak syg?

Hamba Allah : Erin ada perasan sesuatu tak dekat boomerang tu?

Erina : takde pulak kak , knp?

Hamba Allah : erin kakak perasan org belakang erin tu takde kepala ?

Erina : Hah? takde kepala , eh takde la mmg kawan ada tegur masa amek boomerang tu . Alaa ada org pulak belakang tu (kata membe) then erin selamba jawab “xpelaa”

Hamba Allah : Erin , nnt akak send dekat erin boomberang tu dah banyak kali akak perhati sebab tu akak ss simpan nak bg erin tgk. Cuba erin pulak perhati

Bila bukak jea wasap dari dia , ???? OMG ! Aku sdiri mcm shock berdiri bulu roma.

Nak kata effect boomerang , tak pernah pernah pulak terjadi mcm nie , hmmm kalau nak sedapkan hati lagi. Maybe kepala dia tengah main pusing pusing kot ? (tp dlm hati perghhh rasa la jugak degupan jantung 120km tuu)

Lokasi hotel : Perlu di rahsiakan

Sumber: Peta Pixel, Shafrina Zibidan ,

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Sat, 2 Nov 2019

Cara Menghadkan Akses Kandungan Youtube Kepada Anak – Anak

Pelbagai video menarik pada aplikasi YouTube sememangnya sangat menghiburkan dek kerana ianya menepati citarasa pelbagai peringkat umur. Malangnya kandungan yang pelbagai itu tidak disekat secara default oleh YouTube, ianya perlu dilakukan secara manual. Berikut kami kongsikan cara untuk […]

Automobile Sun, 29 Apr 2018

Jack Ma Mengesahkan Alibaba Sedang Melihat Ke Dalam Teknologi Kereta Panduan Sendiri

Pernah terfikir untuk melihat kereta dipandu sendiri? Tidak mustahil perkara ini boleh terjadi. Teknologi kereta panduan sendiri menarik pelaburan berbilion-bilion US$ dari syarikat gergasi teknologi dan pemain automotif walaupun teknologi tersebut mengakibatkan seorang wanita mati […]

TECH Sun, 4 Feb 2018

Tips Aktifkan Fungsi Rakaman Skrin Pada iPhone

Pernahkah anda menggunakan Screen Recorder? Fungsi Screen Recorder sememangnya tidak asing lagi pada peranti pintar.

TECH Sun, 3 Nov 2019

Cara Untuk Menghapuskan “Youtube History” Secara Otomatik

Kepada anda yang berkongsi peranti dengan pihak ketiga atupun anak – anak untuk menonton video pada YouTube, berikut kami kongsikan cara untuk mempastikan aplikasi tersebut segera memadam sejarah tontonan anda sebelum ianya digunakan oleh orang […]

TECH Sun, 15 Apr 2018

Cara Besarkan Saiz Resolusi Foto Tanpa “Pecah”

Kaedah ini kami temui dariapda satu laman sesawang dari Jepun dan ianya sangat berkesan. Ikuti sahaja langkah-langkah berikut.

TECH Wed, 11 Jul 2018

晚上睡觉要关WIFI吗?真相惊人

基本上家家户户都有WiFi,且超过一半的家庭晚上睡觉时是不会关掉WiFi。而近日疯传长期不关闭WiFi对人体有害,这是真的吗?

TECH Wed, 26 Sep 2018

5 Tips jaga Smartphone agar Panjang Umur

Untuk diketahui, komponen pada smartphone juga butuh istirahat.

TECH Wed, 1 Aug 2018

Tetapan Pada Modem Untuk Akses Ke Laman Yang Disekat

Kami ingin kongsikan tutorial untuk membuat tetapan DNS terus pada modem, dengan itu anda tidak perlu lagi membuat tetapan pada mana – mana peranti yang berhubung pada modem tersebut.

TECH Tue, 2 Jan 2018

11 Perkara Menarik Tentang Google Earth Sepanjang 2017

Selamat ulang tahun pertama Google Earth!

TECH Thu, 28 Jun 2018

Permainan The Walking Dead: Our World Akan Akhiri Penantian Peminat

Penantian setahun peminat The Walking Dead akan berakhir pada 12 Julai ini kerana aplikasi permainan telefon pintar The Walking Dead: Our World akhirnya akan dikeluarkan. AMC dan Next Game telah bergabung untuk menghasilkan permainan gaya Pokemon Go […]

| Live TV