TECH By: SGMS Enal October 12, 2019 @ 1:55pm

Hanya Kerana Guna Aplikasi Boomerang Tak Sengaja Rakam Hantu Tak Berkepala

Sememangnya, tidak dinafikan bahawa kehidupan kita turut dikelilingi oleh pelbagai unsur-unsur mistik yang pastinya menyeramkan kebanyakan orang. Menerusi perkongsian seorang wanita yang berdepan dengan pengalaman mistik yang disedari melalui gambar yang telah ditangkap.

Ada seorang hamba Allah yang tak di kenali mintak no erin untuk call berkaitan dgn bisnes , tengah kami dok sembang dia gtau erin “erin nak tanya hari tu erin ada buat boomerang yang pakai seluar jeans puteh & baju pink tu” erin ada event ape dekat mane?

Selamba aku dengan riang jawab “erin celebrate birthday kawan dekat sebuah hotel” kenapa kakak syg?

Hamba Allah : Erin ada perasan sesuatu tak dekat boomerang tu?

Erina : takde pulak kak , knp?

Hamba Allah : erin kakak perasan org belakang erin tu takde kepala ?

Erina : Hah? takde kepala , eh takde la mmg kawan ada tegur masa amek boomerang tu . Alaa ada org pulak belakang tu (kata membe) then erin selamba jawab “xpelaa”

Hamba Allah : Erin , nnt akak send dekat erin boomberang tu dah banyak kali akak perhati sebab tu akak ss simpan nak bg erin tgk. Cuba erin pulak perhati

Bila bukak jea wasap dari dia , ???? OMG ! Aku sdiri mcm shock berdiri bulu roma.

Nak kata effect boomerang , tak pernah pernah pulak terjadi mcm nie , hmmm kalau nak sedapkan hati lagi. Maybe kepala dia tengah main pusing pusing kot ? (tp dlm hati perghhh rasa la jugak degupan jantung 120km tuu)

Lokasi hotel : Perlu di rahsiakan

Sumber: Peta Pixel, Shafrina Zibidan ,

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Thu, 25 Jan 2018

IPHONE X MIGHT BE DISCONTINUED, LAZADA RETAILERS GIVE MASSIVE DISCOUNTS

The sales for the pricey iPhone X hasn’t been what the Apple people expected. Worst of all, they might be discontinued sometime this year! Now, Lazada retailers are

TECH Sat, 29 Sep 2018

4 Cara Mudah untuk Menguatkan Isyarat WiFi

cara untuk menguatkan isyarat WiFi supaya sambungan menjadi lebih stabil

TECH Tue, 9 Jan 2018

Tips Kembalikan Butang ‘View Image’ Pada Carian Gambar Google

Ramai yang mengadu tidak tahu bagaimana untuk “View Image” kerana sebelum ini, terdapat satu butang khas dinamakan ‘View Image’ di Google Images untuk membolehkan pengguna melihat imej yang dikehendaki.

TECH Wed, 18 Apr 2018

三星新专利「可卷曲萤幕」让苹果迷都变心!

现在的手机荧幕越做越大,虽然滑起来感觉很过瘾,但在携带上实在有够不方便。日前三星与苹果的科技大战又有了新突破!

TECH Thu, 14 Dec 2017

Tips Mengesan lokasi Peranti Yang hilang Menggunakan SMS

Pasti ramai di antara kita yang pernah hilang telefon pintar mahupun peranti pintar yang lain. Tahukan anda bahawa kita boleh mengesan lokasi peranti yang hilang itu?

TECH Thu, 13 Sep 2018

Cara Untuk “Force Restart” iPhone 8 dan iPhone 8 Plus

Anda perlu ‘Restart’ Iphone anda?Bacalah info ini!

TECH Fri, 3 May 2019

Jangan Runsing Pilih Kedai Makan, ‘Popular Dishes’ Sedia Membantu!

‘Popular Dishes’ masih belum ditawarkan buat masa ini dan hanya boleh dinikmati melalui aplikasi Google Maps

Automobile Sat, 16 Mar 2019

「亚洲GT赛车节」观赛指南

出战亚洲赛车殿堂!「亚洲GT赛车节」观赛指南~

TECH Thu, 1 Nov 2018

Google更新Gboard!用户轻松自制专属表情符号包

继三星与苹果后,Google也推出客制表情符号功能,让用户透过分享一个与自己外貌相像的表情符号,加强自己情绪的表达连结。

Events Mon, 21 Oct 2019

Planning On Buying Honor 20 Series? Now is the Time!

BOO! HONOR Malaysia is Giving Fans a Treat this Halloween.