TECH By: SGMS Enal October 12, 2019 @ 1:55pm

Hanya Kerana Guna Aplikasi Boomerang Tak Sengaja Rakam Hantu Tak Berkepala

Sememangnya, tidak dinafikan bahawa kehidupan kita turut dikelilingi oleh pelbagai unsur-unsur mistik yang pastinya menyeramkan kebanyakan orang. Menerusi perkongsian seorang wanita yang berdepan dengan pengalaman mistik yang disedari melalui gambar yang telah ditangkap.

Ada seorang hamba Allah yang tak di kenali mintak no erin untuk call berkaitan dgn bisnes , tengah kami dok sembang dia gtau erin “erin nak tanya hari tu erin ada buat boomerang yang pakai seluar jeans puteh & baju pink tu” erin ada event ape dekat mane?

Selamba aku dengan riang jawab “erin celebrate birthday kawan dekat sebuah hotel” kenapa kakak syg?

Hamba Allah : Erin ada perasan sesuatu tak dekat boomerang tu?

Erina : takde pulak kak , knp?

Hamba Allah : erin kakak perasan org belakang erin tu takde kepala ?

Erina : Hah? takde kepala , eh takde la mmg kawan ada tegur masa amek boomerang tu . Alaa ada org pulak belakang tu (kata membe) then erin selamba jawab “xpelaa”

Hamba Allah : Erin , nnt akak send dekat erin boomberang tu dah banyak kali akak perhati sebab tu akak ss simpan nak bg erin tgk. Cuba erin pulak perhati

Bila bukak jea wasap dari dia , ???? OMG ! Aku sdiri mcm shock berdiri bulu roma.

Nak kata effect boomerang , tak pernah pernah pulak terjadi mcm nie , hmmm kalau nak sedapkan hati lagi. Maybe kepala dia tengah main pusing pusing kot ? (tp dlm hati perghhh rasa la jugak degupan jantung 120km tuu)

Lokasi hotel : Perlu di rahsiakan

Sumber: Peta Pixel, Shafrina Zibidan ,

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Sun, 25 Aug 2019

Cara Menghapus Data Aplikasi di Smartphone Android

Selain guna Clear Cache boleh juga guna cara ini

TECH Fri, 26 Apr 2019

HappyFresh Partners With AEON to Deliver Groceries to More Malaysians

A wider range of groceries as well as wider area for delivery.

TECH Thu, 5 Sep 2019

Cara Menyunting Fail Muzik Jenis MP3

cara untuk menyuting fail muzik jenis MP3 tersebut. 

TECH Thu, 26 Jul 2018

Steam Chat Kini Berwajah Baharu Dengan Fungsi Chat Yang Dipertingkatkan

Steam telah melakukan beberapa perubahan fizikal yang boleh dilihat di dalam game client mereka mulai hari ini. Perubahan tersebut kini berkemampuan untuk menyokong lebih banyak kandungan media di dalam client tersebut. Setiap perbualan di Steam kini lebih mesra multimedia […]

TECH Wed, 11 Jul 2018

Honor Note 10 Dilaporkan Tidak Akan Hadir Dengan Kirin 980

Huawei telah mengumumkan bahawa mereka akan menghasilkan semula siri Honor Note melalui Honor Note 10 yang menggunakan kod nama ‘Ravel’ melalui Ketua Pegawai Eksekutifnya baru-baru ini. Ia merupakan kemunculan semula siri ini selepas peranti terakhirnya, Honor Note 8 dilancarkan […]

TECH Fri, 23 Nov 2018
TECH Wed, 27 Mar 2019

Estranged and unifi Team Up to Showcase Brand New Pre-5G Wireless Technology

unifi is bringing in a brand new level of technology into Malaysia.

TECH Thu, 1 Mar 2018

简单优雅的桌子一秒变身成置物架

据统计,一张家用的普通桌子每天只用3个小时左右。那么在剩余的21小时里,它除了占用空间,还能怎么用呢?一张来自德国简单又优雅的桌子,为空间利用提供了新思路。

TECH Sat, 21 Dec 2019

FBI警告!出国玩尽量不要用当地免费Wi-Fi

美国联邦调查局(FBI)发出警告,建议民众出国时尽量避免使用当地的免费Wi-Fi,避免遭有心人士偷偷植入恶意程式偷走装置的机密或密码。

Automobile Thu, 26 Jul 2018

Metal vs Kaca vs Plastik, Material Apa yang Terbaik Untuk Smartphone?

Metal, kaca dan plastik adalah tiga material yang sering kita lihat dan digunakan oleh sejumlah pabrikan untuk mengemas bodi smartphone. Dari ketiganya, material mana yang terbaik?

| Live TV