TECH By: SGMS Enal October 12, 2019 @ 1:55pm

Hanya Kerana Guna Aplikasi Boomerang Tak Sengaja Rakam Hantu Tak Berkepala

Sememangnya, tidak dinafikan bahawa kehidupan kita turut dikelilingi oleh pelbagai unsur-unsur mistik yang pastinya menyeramkan kebanyakan orang. Menerusi perkongsian seorang wanita yang berdepan dengan pengalaman mistik yang disedari melalui gambar yang telah ditangkap.

Ada seorang hamba Allah yang tak di kenali mintak no erin untuk call berkaitan dgn bisnes , tengah kami dok sembang dia gtau erin “erin nak tanya hari tu erin ada buat boomerang yang pakai seluar jeans puteh & baju pink tu” erin ada event ape dekat mane?

Selamba aku dengan riang jawab “erin celebrate birthday kawan dekat sebuah hotel” kenapa kakak syg?

Hamba Allah : Erin ada perasan sesuatu tak dekat boomerang tu?

Erina : takde pulak kak , knp?

Hamba Allah : erin kakak perasan org belakang erin tu takde kepala ?

Erina : Hah? takde kepala , eh takde la mmg kawan ada tegur masa amek boomerang tu . Alaa ada org pulak belakang tu (kata membe) then erin selamba jawab “xpelaa”

Hamba Allah : Erin , nnt akak send dekat erin boomberang tu dah banyak kali akak perhati sebab tu akak ss simpan nak bg erin tgk. Cuba erin pulak perhati

Bila bukak jea wasap dari dia , ???? OMG ! Aku sdiri mcm shock berdiri bulu roma.

Nak kata effect boomerang , tak pernah pernah pulak terjadi mcm nie , hmmm kalau nak sedapkan hati lagi. Maybe kepala dia tengah main pusing pusing kot ? (tp dlm hati perghhh rasa la jugak degupan jantung 120km tuu)

Lokasi hotel : Perlu di rahsiakan

Sumber: Peta Pixel, Shafrina Zibidan ,

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Sun, 3 Nov 2019

Cara Untuk Menghapuskan “Youtube History” Secara Otomatik

Kepada anda yang berkongsi peranti dengan pihak ketiga atupun anak – anak untuk menonton video pada YouTube, berikut kami kongsikan cara untuk mempastikan aplikasi tersebut segera memadam sejarah tontonan anda sebelum ianya digunakan oleh orang […]

TECH Mon, 24 Dec 2018

Cara Main PUBG Mobile di PC Tanpa Lag

Begini cara install Tencent emulator untuk bermain game PUBG Mobile langsung dari komputer ataupun laptop percuma tanpa lag.

TECH Wed, 10 Jul 2019

5 “Bluetooth Headphone” Terbaik Mampu Milik

Kepada anda yang masih tercari – cari fon telinga denga sambungan Bluetooth, berikut kami kongsikan 5 yang terbaik boleh anda pilih.

TECH Sat, 16 Dec 2017

Snapdragon 845 Mungkin Dilancar Disember Ini

Qualcomm diramal untuk mengumumkan cip pemproses terbaru, Snapdragon 845 pada bulan Disember ini. Difahamkan lagi cip tersebut akan berkongsi proses pembuatan sama seperti Snapdragon 835, iaitu 10nm FinFET yang mana ia akan membawa sejumlah besar […]

TECH Sun, 15 Jul 2018

Jemaah Haji Tahun 2029 Mungkin Dilengkapi Dengan Peralatan Canggih

Kepesatan teknologi di era moden ini sememangya banyak membantu kita dalam mengharungi aktiviti seharian. Perkara-perkara yang sebelum ini dianggap sukar kini lebih mudah dengan kehadiran ciptaan serba canggih. Tidak mahu ketinggalan dalam arus teknologi tersebut, […]

Automobile Fri, 6 Dec 2019

Mahu Jimatkan Masa Guna Windows 10?

Melalui kemaskini dari semasa ke semasa , Windows 10 menjadi lebih baik dari sebelumnya. Bagi anda yang menggunakan Windows 10, disini kami senaraikan 10 tips yang mungkin anda belum tahu dan boleh menjimatkan masa. 1. […]

TECH Tue, 22 Oct 2019

Karya Anak Malaysia Dimuat Naik Dalam ‘Webtoon’

Mebihi 100,000 orang di aplikasi Webtoon

TECH Thu, 28 Jun 2018

Permainan The Walking Dead: Our World Akan Akhiri Penantian Peminat

Penantian setahun peminat The Walking Dead akan berakhir pada 12 Julai ini kerana aplikasi permainan telefon pintar The Walking Dead: Our World akhirnya akan dikeluarkan. AMC dan Next Game telah bergabung untuk menghasilkan permainan gaya Pokemon Go […]

Hiburan Wed, 18 Jul 2018

Huawei Nova 3 Dan Nova 3i Diumumkan Secara Rasmi, Hadir Bersama Rekaan Premium Dengan 4 Kamera

Huawei baru sahaja melancarkan dua peranti baru dalam siri Huawei Nova untuk pasaran China. Huawei Nova 3 dan Nova 3i, kedua-duanya adalah merupakan peranti kelas pertengahan yang hadir dengan reka bentuk moden dan premium. Huawei Nova 3 adalah model […]

TECH Sun, 14 Jan 2018

Guna Aplikasi Office Tanpa Perlu Pemasangan

Bagaimana ingin menggunakan Aplikasi Office tanpa perlu pemasangan.

| Live TV