TECH By: SGMS Putri July 21, 2018 @ 10:30am

Honor Note 10 Dilancarkan Secara Rasmi 31 Julai Ini

Honor Note 10 akan diperkenalkan buat pertama kali pada 31 Julai ini di China, menurut laporan Gadget 360. Perkara itu telah disahkan oleh pihak honor sendiri di mana mereka telah mengeluarkan satu poster bagi memaklumkan perkara tersebut.

Kredit : Weibo

Dalam imej poster itu, ia memaparkan tulisan tarikh 31 Julai sebagai tarikh pelancaran bagi peranti ini. Pada awal minggu ini, satu imej tertiris yang dikatakan sebagai Honor Note 10 telah tular di laman Weibo dan pengguna laman tersebut dilaporkan amat teruja untuk memiliki peranti berkenaan.

Kredit : GizmoChina

Honor Note 10 dijangka akan hadir dengan skrin besar 6.9 inci, cip pemprosesan HiSilicon Kirin 970, 6GB RAM serta bateri berkapasiti besar tidak kurang dari 6,000 mAh. Ia juga akan didatangkan dengan diw-kamera utama 24MP + 16MP dengan fungsi kecerdasan buatan, seperti yang dipaparkan pada poster di atas.

Honor juga telah mengeluarkan satu lagi poster yang bertujuan bagi menjemput orang ramai untuk hadir ke satu majlis perasmian produk baru pada 30 Ogos ini. Tempat dan ‘produk’ tidak dinyatakan, namun terdapat laporan ia adalah majlis pelancaran global bagi Honor Note 10 yang akan dilangsungkan di Berlin, Jerman iaitu sehari sebelum acara IFA 2018.

IFA 2018 akan berlangsung di Berlin, Jerman bermula 31 Ogos sehingga 5 September ini di mana ia akan menghimpunkan syarikat-syarikat gergasi teknologi dunia bagi memperkenalkan produk-produk terbaru keluaran mereka.

Sumber

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Sun, 28 Apr 2019

Instagram Menguji Cara Baru Untuk Melihat Gambar Pada Explore Tab

Instagram kini dilihat sedang menguji cara baru untuk pengguna melihat gambar pada aplikasi mereka.

TECH Wed, 12 Dec 2018

Cara Untuk Jadikan Peranti Pintar Sebagai “Speaker” PC

Sebagai langkah alternatif untuk PC yang yang rosak atau tiada pembesar suara, berikut kami kongsikan cara untuk menjadikan peranti pintar Android sebagai sebuah pembesar suara bagi PC ataupun komputer riba.

TECH Tue, 10 Jul 2018

Cara Untuk Mematikan Notifikasi Pada Chrome Dan Mozilla Firefox

Paparan notifikasi yang selalu “Pop – Up” dengan pelbagai permintaan sememangnya agak menjengkelkan kita. Berikut kami kongsikan cara – cara untuk anda matikan kemunculan notifikasi pada Chrome dan Mozilla.

TECH Thu, 25 Jul 2019

3 Aplikasi Video & Foto Bokeh Terbaik

Kepada anda yang menggunakan peranti tanpa fungsi tersebut, jangan bersedih, berikut kami kongsikan 3 aplikasi alternatif untuk video dan foto bokeh.

Automobile Sun, 9 Feb 2020

每月从最低68令吉起电讯配套*就能快人一步体验华为Mate 30 Pro 5G

配合全马首款获得SIRIM认证的5G手机「华为Mate 30 Pro 5G」诞生,本地多家电讯公司推出优惠配套,让大众抢先体验5G手机的高科技!

TECH Fri, 20 Jul 2018

Kedai Rasmi NVIDIA Akan Dibuka Secara Rasmi Tidak Lama Lagi

NVIDIA melalui laman Facebook Malaysia mereka telah mengumumkan akan membuka kedai rasmi jenama tersebut di negara ini. NVIDIA terkenal dengan kad grafik yang dipasarkan ke pelbagai lapisan pengguna tetapi pengguna Malaysia tidak berpeluang membeli terus […]

TECH Sun, 11 Mar 2018

Cara Membuka Aplikasi Pada Android Dengan Kaedah Imbasan Cap Jari

Kepada pengguna Android, berikut adalah satu kaedah mudah untuk membuka aplikasi kegemaran anda dengan hanya satu sentuhan cap jari.

TECH Wed, 12 Sep 2018

Merakam Video Diam-diam di Android

Anda boleh merakam video tanpa memasukkan menu kamera canggih ke tak guna smartphone kini

TECH Mon, 9 Jul 2018

PDRM Tubuh Unit Khas Untuk Pantau Pengguna Yang Melayari Laman Lucah

Serangan seksual terhadap kanak-kanak atau pedofil kini semakin berleluasa. Apa yang merisaukan, jenayah ini telah semakin menular di negara kita. Bukan itu sahaja, pengguna internet di Malaysia adalah merupakan antara yang tertinggi dalam menonton video lucah […]

TECH Mon, 16 Jul 2018

SPECTRIX D80 DDR4 RGB: Modul Memori RAM Dengan Penyejukan Hybrid

SPECTRIX D80 DDR4 RGB Jika sebelum ini semua perkakasan/komponen PC mempunyai fungsi RGB di dalamnya, modul RAM dari XPG kini membawakan penyejukan hybrid-cecair dan udara untuk SPECTRIX D80 DDR4. XPG mengatakan yang SPECTRIX D80 DDR4 merupakan […]

| Live TV