TECH By: SGMS Putri July 11, 2018 @ 3:10pm

Honor Note 10 Dilaporkan Tidak Akan Hadir Dengan Kirin 980

Huawei telah mengumumkan bahawa mereka akan menghasilkan semula siri Honor Note melalui Honor Note 10 yang menggunakan kod nama ‘Ravel’ melalui Ketua Pegawai Eksekutifnya baru-baru ini. Ia merupakan kemunculan semula siri ini selepas peranti terakhirnya, Honor Note 8 dilancarkan dua tahun lepas.

Pada kebiasaannya, model Honor Note akan hadir dengan nilai tambah berbanding dengan siri Honor. Mengambil contoh semasa Honor Note 8 dilancarkan, ia menggunakan cip pemprosesan Kirin 955 berbanding Kirin 950 yang digunapakai pada model Honor 8.

Imej tertiris Honor Note 10(Kredit : FirstPost)

Namun, perkara ini dikatakan tidak akan berlaku pada keluaran kali ini. Ini kerana menurut laporan FirstPostperanti ini akan menggunakan cip yang sama dengan Honor 10 iaitu Kirin 970. Laporan itu dibuat berdasarkan spesifikasi daripada yang dikeluarkan oleh GeekBench.

Cip pemprosesan peranti ini telah menerima skor 1,901 untuk teras tunggal dan 6,818 untuk multi-teras. Menurut laporan itu lagi, peranti ini akan dijalankan dengan sistem operasi Android 8.1 Oreo.

Sekiranya laporan ini tepat, Honor Note 10 akan menjadi salah satu dari lambakan peranti Huawei yang menggunakan cip Kirin 970 selain Honor 10, antaranya Huawei P20 Pro dan Huawei Mate 10. Sebelum ini, peranti ini dilaporkan akan menggunakan skrin Super AMOLED 6.9 inci keluaran Samsung.

Bagaimanapun, setakat ini tiada pengumuman rasmi daripada pihak Huawei mahupun Honor berkenaan spesifikasi peranti ini. Mungkin kita akan mendengar maklumat terbaharu daripada mereka sebelum hujung bulan ini.

Sumber

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Automobile Fri, 29 Nov 2019

你知道这些「故障灯」代表什么吗?

不管是新手司机还是老司机,在驾驶的时候你应该都会遇过车辆出现故障灯,但你是否搞懂部分故障提示灯吗?

TECH Mon, 5 Feb 2018

GENDANG NAGA HIDUPKAN SAMSUNG!

Sape yang ‘gila’ gadget di sini mesti nak baca cerita ini… khususnya pengguna telefon pintar jenama Samsung. Samsung Malaysia Electronics sudah pun membuka kedai baharu terletak  di pusat membeli-belah ternama yang terletak di zon segitiga […]

TECH Sun, 18 Mar 2018

10 Fungsi Yang Dijangka Hadir Pada Android P

Sudah beberapa siri khabar angin bertiup memperkatakan tentang Android P, Google akhirnya berkongsi pratonton sistem operasi tersebut. Ketika ini, Android P masih berada dalam proses pembangunan dan diramal akan diumumkan secara rasmi sekitar acara Google I/O 2018 […]

TECH Thu, 11 Jan 2018

Tips Mudah Untuk Mendapatkan Semula Fail Dari Pemacu Pena Anda

Hilang fail penting yang telah disimpan dalam pemacu pena (pendrive) sering memeningkan kita. Pernah tak anda kehilangan fail-fail penting yang anda simpan dalam pemacu pena anda secara tiba-tiba?

TECH Wed, 6 Jun 2018

马来西亚NIMPMOS移动应用正式推介礼兼签约仪式

一家马来西亚公司 NIMPMOS Sdn Bhd 正式推出了iOs和Android移动设备的应用程序!该应用程序专注于视频广播和VoIP相关产品和服务,自2018年3月发布以来,该应用已吸引了来自东南亚的许多年轻人。

TECH Tue, 2 Jan 2018

Google Chrome – Browser Internet Terbaik 2016

Setiap browser mempunyai kelebihan dan keistimewaan tersendiri. Mana browser yang jadi pilihan anda?

TECH Mon, 21 May 2018

Mahu Terus Fokus Pada YouTube, Aplikasi Vevo Bakal Ditutup

YouTube adalah teras utama perkhidmatan sindikasi muzik iaitu aplikasi Vevo. Terbaharu, syarikat itu mengumumkan perancangan untuk lebih memfokuskan kepada laman perkongsian video itu berbanding aplikasinya.

TECH Wed, 10 Oct 2018

Cara Merakam Paparan Pada PC Menggunakan Power Point

Kepada anda yang teringin untuk masukkan rakaman pada “skrin” PC ke dalam “slide presentation” Power Point, tidak perlu bersusah payah memasang aplikasi tambahan.ikuti sahaja langkah berikut.

TECH Wed, 15 Aug 2018

5 Surprising Jobs Which Uses a LOT of WD-40

Who would have known these people needed the handy lubricant too?

TECH Thu, 18 Jan 2018

Recycle Bin Untuk Pen drive atau USB Drive Anda

Pendrive anda memerlukan ‘Recycle Bin’? Kami ada caranya.

| Live TV