TECH By: SGMS Putri July 28, 2018 @ 2:55pm

Huawei Kini Bersaing Dengan Diri Mereka Sendiri Di Pasaran China

Huawei merupakan syarikat telekomunikasi terunggul di China sejak sekian lama meninggalkan pesaing-pesaing mereka seperti Oppo, Vivo dan Xiaomi. Menurut laporan Canalys, Huawei memegang 27% daripada pasaran China jauh meninggalkan Oppo(21%) di tempat kedua.

Bagaimanapun, Huawei sebenarnya kini sedang bersaing dengan diri mereka sendiri. Ini kerana, jenama di bawah kelolaan mereka, Honor telah mengatasi jumlah jualan unit peranti yang direkodkan oleh pihak Huawei sendiri.

Selepas berakhir dua suku pertama untuk tahun ini, peranti Honor telah menyumbang 55% daripada jualan keseluruhan bagi jenama Huawei. Ia menandakan satu peningkatan yang ketara berbanding sumbangan sebanyak 33% yang dicatat pada dua suku sebelumnya.

Penganalisa Canalys, Mo Jia menambah, Honor juga telah mengatasi Xiaomi bagi pasaran peranti dengan harga mampu milik. Peranti Honor 10 telah menjadi penyumbang terbesar kepada kejayaan mereka memandangkan lebih 3 juta unit peranti tersebut telah terjual buat masa ini.

Adakah kita akan dapat melihat Huawei memberikan lebih banyak bajet dan sokongan kepada peranti keluaran Honor selepas pengumuman ini? Sama-sama kita nantikan.

Sumber

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Thu, 2 Nov 2017

Projek 30 – Penyelesaian Bagi Masalah Pembaziran Makanan #MyEDTECH2018

embaziran makanan sering menjadi topik utama di Malaysia. Pembaziran makanan adalah satu perkara yang sering dipandang remeh oleh manusia pada masa kini.

TECH Mon, 21 May 2018
TECH Wed, 7 Feb 2018

AIR ASIA LAUNCHES FACIAL RECOGNITION SYSTEM TO SPEED UP CHECK-IN

Check out the new system and learn on how to use it when it reaches airports near you.

TECH Wed, 9 Jan 2019

Go Beast Mode on the New Lenovo Legion Y740 and Y540 Laptops

Bring your gaming experience to the next level.

TECH Sat, 6 Jul 2019
TECH Wed, 12 Sep 2018

Merakam Video Diam-diam di Android

Anda boleh merakam video tanpa memasukkan menu kamera canggih ke tak guna smartphone kini

TECH Sat, 17 Nov 2018

Membeli- Belah Di Lazada Secara Tunai, Boleh Ke?

Ini cara untuk membuat bayaran kepada Lazada secara tunai. Senang je tau!

Events Thu, 31 Jan 2019
Automobile Sun, 29 Apr 2018

Jack Ma Mengesahkan Alibaba Sedang Melihat Ke Dalam Teknologi Kereta Panduan Sendiri

Pernah terfikir untuk melihat kereta dipandu sendiri? Tidak mustahil perkara ini boleh terjadi. Teknologi kereta panduan sendiri menarik pelaburan berbilion-bilion US$ dari syarikat gergasi teknologi dan pemain automotif walaupun teknologi tersebut mengakibatkan seorang wanita mati […]

TECH Mon, 10 Dec 2018

Cara Bersihkan Jack Audio yang Tersumbat

Pernahkah anda mengalami gangguan dalam bicu audio pada telefon pintar kegemaran anda? Jika ya, anda boleh mencuba petua berikut dan menggunakannya.

| Live TV