TECH By: SGMS Putri July 14, 2018 @ 12:54pm

Huawei Mate 20 Pro Dijangka Menggunakan Skrin Dwi-Lengkung OLED

Huawei Mate 20 merupakan salah satu daripada peranti kelas perdana yang paling ditunggu-tunggu pada tahun ini. Ini kerana jualan Huawei Mate 10 adalah sangat memberansangkan dan ia termasuklah jualan bagi Huawei Mate 10 Porsche Design.

Semasa dilancarkan, peranti Mate 10 menggunakan skrin paparan jenis LCD dan selepas Huawei telah memperkenalkan pula model Mate 10 Pro, namun dengan skrin paparan jenis AMOLED. Manakala bagi Mate 10 Porsche Design pula, ia hadir dengan skrin dwi-lengkung OLED.

Sehubungan dengan itu, Huawei dilihat bakal menggunakan pendekatan yang sama pada siri Mate 20 kali ini. Mate 20 Pro dilaporkan akan turut menggunapakai skrin yang sama dengan Mate 10 Porsche Design, laporkan GizmoChina.

Ia berdasarkan laporan yang mengatakan syarikat pembekal skrin China, BOE telah membekalkan skrin berkenaan kepada Huawei secara besar-besaran. Sebelum ini, Huawei turut menerima bekalan skrin OLED melalui Samsung dan LG bagi kegunaan peranti mereka dan Honor.

Kredit : Phandroid

Peranti ini turut dikatakan akan mempunyai fungsi pengimbas cap jari dalam skrin seperti yang digunakan oleh perantiMate 10 Porsche Design. Bagaimanapun, laporan berkenaan tidak mengandungi sebarang maklumat berkaitan model Huawei Mate 20 edisi biasa.

Walaubagaimanapun, laporan ini masih dianggap khabar kerana tiada sebarang maklum balas yang diterima dari pihak Huawei setakat ini. Sama-sama kita tunggu pengesahan dari mereka berkenaan peranti yang dijadual akan dilancarkan pada Oktober ini nanti.

Sumber

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Tue, 9 Jul 2019

Tips Mengemas rapikan Post Instagram di Android

  Instagram adalah salah satu media sosial yang paling banyak digunakan dalam generasi sekarang. Sudah tentu ia adalah satu perkara yang membanggakan jika anda berjaya menghasilkan makanan Instagram atau garis masa yang menarik dan kemas […]

TECH Sun, 30 Sep 2018

Watermark “Shot On” di Telefon Pintar Android

Yeay! Anda boleh berkongsi secara langsung dengan pelbagai media sosial melalui butang share saja tau.

TECH Sat, 17 Feb 2018

Tips Muat Turun Video Daripada Instagram Tanpa Sebarang Aplikasi

Pernahkah anda teringin untuk memuat turn video daripada Instagram tetapi tidak tahu caranya?

TECH Sat, 1 Sep 2018

Facebook新功能开放用户靠影音赚钱了!

经一年在美国市场推出后,Facebook宣布旗下影音服务Facebook Watch正式在全球推出!

Automobile Fri, 15 Mar 2019

亚洲规模最大GT盛事!China GT雪邦站时间表

China GT(中国超级跑车)锦标赛首冲出中国,3月15到17日在马来西亚雪邦赛道举行「亚洲GT赛车节」打响第一炮!

Hiburan Sat, 14 Jul 2018

TIME Beri Amaran Kepada Telekom Malaysia

Awal minggu ini, kita dihidangkan dengan pengumuman berkenaan pakej unifi Turbo daripada Telekom Malaysia(TM) kepada semua pelanggan mereka. Ia tentunya merupakan satu berita yang amat menggembirakan pengguna internet di Malaysia yang sudah lama mengidamkan internet yang lebih […]

Automobile Sat, 30 Nov 2019

Lelaki Bina Helikopter Sendiri Sebab Tidak Suka ‘Traffic Jam’

Boleh buatkan satu tak sebab lambat nak tunggu kereta terbang!

Automobile Tue, 19 Nov 2019

Ujian Penerbangan Kereta Terbang Malaysia Akan Dilakukan Minggu Ini

Menteri Pembangunan Usahawan sendiri dijangka akan menguji kenderaan terbang berkenaan

TECH Mon, 22 Oct 2018

Buangkan Virus “Pop-up” Pada Chrome

Cara untuk anda “Reset” kembali pelayar Chrome pada PC untuk menghapuskan segala Malware yang “melekat” ketika melayari internet sebelumnya.

TECH Fri, 24 Nov 2017

Cara Hantar “Sticker” Melalui Aplikasi WhatsApp

Jika Facebook terkenal dengan fungsi “Sticker”-nya, mesti ada yang kurang berpuas hati kerana aplikasi Whatsapp tidak menyediakan fungsi “Sticker” sebagai nilai tambah pada penggunanya. Kerana boleh dikatakan hampir semua aplikasi berbual yang lain sudah menyediakan kemudahan […]

| Live TV