Automobile By: Salma Syahbuddin May 20, 2019 @ 11:00am

Huawei Nova 4e Lebih Ideal Untuk Dimiliki

Kehadiran pelbagai jenama telefon bimbit pintar dipasaran sekarang sudah menjadi satu kebiasaan disebabkan faktor perkembangan teknologi. Oleh sebab itu, spesifikasi dan features amatlah dititikberatkan!

 HUAWEI nova 4e tengah hot dikatakan sebagai smartphone yang mesti dimiliki sekarang! Nak tahu kenapa?

 

Sumber : revu.com.ph

 HUAWEI nova 4e ni mempunyai fungsi yang lebih baik, dan sesuai untuk golongan elit serta profesional yang sangat mengikuti trend fesyen terkini! Up to date lah katakan!

Didatangkan dengan tiga pilihan warna iaitu Midnight Black, Paerl White, dan Peacock Blue ternyata Huawei Nova 4e tidak mengecewakan.

Opss! Huawei Nova 4e ini juga berkeupayaan menyembunyikan display bar tau!

Dengan paparan Dewdrop berukuran 6.15 inci yang menghasilkan nisbah skrin sehingga 90%. Ini bermakna, kalau korang tak suka ada display bar, peranti ini mempunyai fungsi untuk sembunyikan display bar tersebut.

Menariknya lagi, di sebalik lubang earpiece HUAWEI nova 4e ni, ia turut dilengkapi dengan lampu notifikasi LED dan indikasi bateri pelbagai warna.

 Huawei nova 4e menyokong fungsi video ringtones, di mana korang boleh muat turun mana-mana klip, contohnya dari Tik Tok, dan setkan sebagai ringtones. Coolio!

 

Telefon pintar ini juga dilengkapi dengan tiga kamera beresolusi 24MP + 8MP Ultra Wide Angle dan sistem kamera belakang juga membolehkan korang menangkap gambar dari sudut pandangan yang lebih luas.

 

Sumber : Huawei

Sumber : Huawei

Fungsi Integrated Handheld Night Mode juga membolehkan korang mengambil gambar dalam pelbagai sudut serta apa jua keadaan penncahayaan. So, ambil gambar dalam gelap, don’t care!

So, korang dah tahu kenapa HUAWEI nova 4e patut dimiliki?

Untuk maklumat lanjut, layari website rasmi HUAWEI di bawah:
https://consumer.huawei.com/my/phones/nova4/
https://consumer.huawei.com/my/phones/nova4e/

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Fri, 26 Jan 2018

Cara Untuk Kesan Malware Menggunakan Pelayar Chrome

Tahukah anda bahawa Chrome telah tersedia dengan satu fungsi khas untuk mengesan “Malware” yang terdapat dalam PC anda?

Events Sat, 2 Nov 2019

Ini Senarai Penuh Pemenang #ASK2019 Yang Patut Korang Tengok!

Tahniah Diucapkan buat semua pemenang #ASK2019

Events Wed, 18 Apr 2018

Pulau ‘Is Too Mainstream’, Percutian Sungai ‘Is The New Trend’!

Pilihan penginapan 3 hari 2 malam di pinggiran Sungai Kinabatangan nyata memacu adrenalin sang pengembara tegar seperti anda dan xtra senaraikan 5 sebab anda WAJIB opted percutian Sungai ini, dan lupakan pelancongan mainstream ke Pulau, serius!

TECH Fri, 31 Aug 2018

Sekat Laman sesawang lucah pada Peranti Pintar Anak – Anak

Antara cara memastikan anak anda tidak dapat mengakses laman sesawang berbaur lucah dan sebagainya.

Events Tue, 30 Apr 2019

Hyolyn Makes Fans Sing & Dance During Performance in Kuala Lumpur

Fans could not get enough of her but thankfully, she’s coming back to KL soon 😉

Events Fri, 27 Apr 2018

Kahwin 19 Mei, Putera Harry ‘Lamar’ Abang Jadi Pengapit

The Duke of Cambridge berbesar hati untuk memenuhi hasrat dan sangat teruja untuk memberi sokongan kepada adiknya di Gereja St George, Windsor pada 19 Mei depan.

Events Sun, 9 Feb 2020

Karpet Merah #AJL34 Lebih Bergaya Dan Stylo!

hangatkan malam AJL34 guys!

TECH Mon, 12 Feb 2018

AWAS! BILA ‘CEDUK’ DARI INSTAGRAM!

Beberapa pengguna sekarang sudah mula menerima  kemaskini pemberitahun aplikasi berkenaan. Sesiapa yang sudah update bermakna setiap screenshot yang dibuat dapat dilihat oleh pengguna asalnya.

TECH Thu, 10 Jan 2019

Tips mengenai Telefon Dan Kecemasan

Pernahkah anda terserempak dengan situasi mencemaskan seperti kemalangan yang melibatkan orang tidak dikenali?

TECH Sat, 3 Aug 2019

Cara Semak IMEI Handphone

IMEI digunakan untuk mencegah aktiviti penjualan dan penggunaan telefon bimbit yang dicuri.

| Live TV