Automobile By: Salma Syahbuddin May 20, 2019 @ 11:00am

Huawei Nova 4e Lebih Ideal Untuk Dimiliki

Kehadiran pelbagai jenama telefon bimbit pintar dipasaran sekarang sudah menjadi satu kebiasaan disebabkan faktor perkembangan teknologi. Oleh sebab itu, spesifikasi dan features amatlah dititikberatkan!

 HUAWEI nova 4e tengah hot dikatakan sebagai smartphone yang mesti dimiliki sekarang! Nak tahu kenapa?

 

Sumber : revu.com.ph

 HUAWEI nova 4e ni mempunyai fungsi yang lebih baik, dan sesuai untuk golongan elit serta profesional yang sangat mengikuti trend fesyen terkini! Up to date lah katakan!

Didatangkan dengan tiga pilihan warna iaitu Midnight Black, Paerl White, dan Peacock Blue ternyata Huawei Nova 4e tidak mengecewakan.

Opss! Huawei Nova 4e ini juga berkeupayaan menyembunyikan display bar tau!

Dengan paparan Dewdrop berukuran 6.15 inci yang menghasilkan nisbah skrin sehingga 90%. Ini bermakna, kalau korang tak suka ada display bar, peranti ini mempunyai fungsi untuk sembunyikan display bar tersebut.

Menariknya lagi, di sebalik lubang earpiece HUAWEI nova 4e ni, ia turut dilengkapi dengan lampu notifikasi LED dan indikasi bateri pelbagai warna.

 Huawei nova 4e menyokong fungsi video ringtones, di mana korang boleh muat turun mana-mana klip, contohnya dari Tik Tok, dan setkan sebagai ringtones. Coolio!

 

Telefon pintar ini juga dilengkapi dengan tiga kamera beresolusi 24MP + 8MP Ultra Wide Angle dan sistem kamera belakang juga membolehkan korang menangkap gambar dari sudut pandangan yang lebih luas.

 

Sumber : Huawei

Sumber : Huawei

Fungsi Integrated Handheld Night Mode juga membolehkan korang mengambil gambar dalam pelbagai sudut serta apa jua keadaan penncahayaan. So, ambil gambar dalam gelap, don’t care!

So, korang dah tahu kenapa HUAWEI nova 4e patut dimiliki?

Untuk maklumat lanjut, layari website rasmi HUAWEI di bawah:
https://consumer.huawei.com/my/phones/nova4/
https://consumer.huawei.com/my/phones/nova4e/

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Mon, 20 Nov 2017

苹果公布最受欢迎十大表情,你最常用的是?

说到Emoji,你最常用的是哪个表情符号呢?苹果近日就公布了最受美国区英语用户“十大最受欢迎的Emoji”!

TECH Tue, 23 Jul 2019

Sokongan Terhadap Windows 7 Bakal Berakhir Tidak Lama Lagi

Windows 7 boleh dikatakan sebagai versi Windows yang paling berjaya dan digemari ramai selepas Windows XP sejak dilancarkan hampir 10 tahun lepas. Akan tetapi, jangka hayat bagi sistem operasi berkenaan dijangka tidak akan bertahan untuk […]

Events Mon, 21 Oct 2019

Planning On Buying Honor 20 Series? Now is the Time!

BOO! HONOR Malaysia is Giving Fans a Treat this Halloween.

Events Thu, 7 Jun 2018

Jom Ke Anggun Life Festival Untuk Dapatkan Baju Raya Pelbagai Jenama Pada 8 & 9 Jun Ini!

Terdapat lebih 100 vendor yang  akan turut serta menjual pelbagai barangan menarik dan antara selebriti yang turut serta menjadi vendor menjual produk keluaran mereka sendiri di Festival Anggun Life

TECH Mon, 22 Oct 2018

Buangkan Virus “Pop-up” Pada Chrome

Cara untuk anda “Reset” kembali pelayar Chrome pada PC untuk menghapuskan segala Malware yang “melekat” ketika melayari internet sebelumnya.

Automobile Wed, 7 Feb 2018

WANT TO IMPRESS YOUR NOSY RELATIVES THIS CNY? DRIVE A MINI COOPER LAH!

Chinese New Year brings extended family members together to celebrate a joyous occasion. So, it is a good time to impress the uncles and aunties by driving a Mini Cooper back this year.

Events Mon, 10 Dec 2018

Dora the Explorer Wows Malaysians in Live Show at Resorts World Genting

Both children and adults will be highly entertained by the fun show.

TECH Wed, 12 Sep 2018

Merakam Video Diam-diam di Android

Anda boleh merakam video tanpa memasukkan menu kamera canggih ke tak guna smartphone kini

TECH Thu, 2 Nov 2017

IMEI : Apa Maksud IMEI?

Mempunyai satu set nombor yang dikenali sebagai IMEI. Nombor tersebut merupakan identiti unik bagi setiap peranti pintar.

Events Sun, 9 Jun 2019

蔡琴真情流露!演唱会忆往事不禁二度掉泪

「金嗓歌后」蔡琴以首首的经典好歌会友,大谈演艺生涯的过往趣事!在演唱《相思梦里》忆往事不禁真情流露,在台上哭了起来。

| Live TV