TECH By: SGMS Putri July 11, 2018 @ 3:03pm

Imej Tertiris Nokia 5.1 Plus Dedahkan Kamera Utama Dwi-Lensa

HMD Global dilaporkan sedang membangunkan sebuah lagi peranti naiktaraf untuk model sedia ada iaitu Nokia 5.1 Plus. Peranti ini merupakan peranti naiktaraf kepada model Nokia 5.1 yang baru sahaja diumumkan pada hujung bulan Mei yang lalu.

Antara perubahan paling ketara yang mungkin dibawa oleh pihak Nokia ke peranti Nokia 5.1 Plus ini adalah fungsi dwi-lensa pada kamera utamanya. Ia menjadi tular di kalangan peminat Nokia selepas satu imej yang dikatakan perantiberkenaan telah tertiris oleh Tigres Mobile.

Kredit : Kara Nigeria Online(Nokia 5.1) & Tigres Mobile(Nokia 5.1 Plus)

HMD dilihat mengekalkan reka bentuk yang sedia ada pada Nokia 5.1(gambar kanan) kepada peranti Nokia 5.1 Plus(gambar kiri). Namun, menurut laporan, Nokia 5.1 Plus dikatakan akan hadir dengan panel kaca pada bahagian belakang peranti.

Selain itu, dapat dilihat pada imej Nokia 5.1 Plus bahawa logo Nokia yang diletakkan pada bahagian atas paparan hadapan sebelum ini telah dibawa ke bahagian dagu peranti. Keluaran kali ini juga akan hadir dengan rekaan takuk pada paparan hadapan.

Tiada sebarang maklumat lanjut berkenaan spesifikasi dalaman peranti ini yang telah didedahkan buat masa ini. Untuk perkembangan terkini bagi peranti Nokia 5.1 Plus ini, anda boleh ikuti laman sesawang rasmi Nokia dan Facebook rasmi mereka.

Sumber

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Sun, 14 Jul 2019

7 Peranti Pintar “Gaming” Dengan Harga Mampu Milik

Kepada anda yang masih tercari – cari peranti pintar Gaming dengan harga dibawah RM1000, berikut antara 7 peranti yang boleh anda pilih.

TECH Sat, 21 Apr 2018

iPhone SE 2 Dilancarkan Pada Bulan Mei?

Apple Inc dikhabarkan akan melancarkan peranti terbaru mereka, iPhone SE 2 seawal bulan hadapan, menurut laporan sebuah laman Jepun, Macotakara. Ia merupakan penyambung legasi bagi peranti iPhone SE pertama yang dilancarkan pada tahun 2017 dan bakal mempunyai spesifikasi yang menyerupai […]

TECH Tue, 21 Jan 2020

Cara Melakukan Tetapan Kad Kredit Pada Pelayar Chrome

Kepada anda yang gemar memebeli belah secara atas talian menggunakan kad kredit atau debit, berikut kami kongsikan cara untuk menghubungkan kad kredit dengan pelayar chrome untuk memudahkan proses pembayaran atas talian. Pertama sekali buka aplikasi […]

TECH Tue, 2 Oct 2018

3 Langkah Mudah untuk Menjaga Bateri

mari kita jaga bateri telefon pintar kita

TECH Tue, 2 Oct 2018

iPhone XS自带美颜?专业人士:只是HDR的附加效果

近期iPhone XS「自带美颜事件」引发了国内外网友讨论,现在相机App Halide的研发人员通过研究测试发现,所谓「自带美颜」实际上是「更好更积极的降噪,以及曝光合成后锐度降低」导致的。

TECH Sat, 28 Jul 2018

Honor Note 10 Mungkin Hadir Dengan Edisi Rolls-Royce

Menjelang hari pelancarannya pada 31 Julai ini, pelbagai maklumat berkenaan peranti Honor Note 10 telah didedahkan oleh pakar-pakar tiris di laman internet. Yang terbaru, peranti ini dikatakan akan hadir dengan edisi istimewa, Rolls-Royce. Ia berikutan satu imej yang tular […]

TECH Mon, 16 Sep 2019
TECH Mon, 14 Jan 2019

Cara Menghantar Fail Besar Melalui E-mel

Berikut kami kongsikan cara bagaimana anda boleh menghantar fail besar kepada seseorang dengan menggunakan e-mel.

TECH Wed, 12 Sep 2018

史上最酷的球鞋诞生!让你走路自带动画的Shiftwear

热衷于收集球鞋的人绝对不能错过这双!来自纽约的创业团队—ShiftWear 开发出一款号称史上最酷的球鞋,鞋面两方搭载「电子墨面板」,透过操作专属APP,不仅能轻松更换鞋身的图案设计,还能放上一段动画。

TECH Thu, 29 Nov 2018

网红拍片新利器!号称四秒安装的摄影脚架

许多人图个出国方便,只带台手机和类单包办所有照片,回来放大细看,才扼腕各种花式手抖破坏了一辈子一次的合影机会。到底有没有轻盈不占空间、又能迅速架好的固定器呢?

| Live TV