TECH By: Rosli Ab Rahman July 28, 2019 @ 10:28am

Ingin Akses WhatsApp Lain pada Android, Cuba Ini!

WhatsApp telah menjadi salah satu aplikasi pesanan segera yang paling banyak digunakan hari ini. Selain selamat digunakan, WhatsApp mempunyai banyak ciri menarik untuk dicuba.

Sesetengah orang mungkin berfikir tentang cuba mengakses WhatsApp orang lain. Walaupun ini sukar, anda boleh menggunakan helah berikut untuk dapat membaca kandungan mesej WhatsApp orang lain tanpa perlu meminjam telefon pintar mangsa.

Segera muat turun aplikasi pertama Clonapp Messenger dan pasang seperti biasa pada Android.

Apabila anda mula-mula membuka, anda boleh meminjam telefon pintar mangsa terlebih dahulu untuk disegerakkan. Buka WhatsApp kemudian pilih menu di sudut kanan atas dan pilih WhatsApp Web. Klik butang + dan arahkan kamera ke kod bar dalam aplikasi Clonapp Messenger.

Apabila ia disambungkan, anda boleh membaca secara automatik apa mesej orang WhatsApp lain dari telefon pintar anda sendiri. Di samping itu, anda juga boleh membalas atau membuat mesej baru kepada kenalan mangsa.

Itulah cara mudah untuk membaca mesej pada WhatsApp orang lain dari jauh. Untuk mendapatkan maklumat tambahan, jika orang itu tidak mempunyai sambungan internet, mesej yang boleh diakses bukanlah masa nyata.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Sat, 5 Oct 2019

Lebih Setahun Di Dalam Sungai,iPhone Di Temui Dalam Keadaan Baik

iPhone tersebut dipulangkan semula kepada pemiliknya.

TECH Mon, 13 Jan 2020
TECH Fri, 4 Oct 2019

HUAWEI WATCH GT 2 强劲续航力!探索无止尽

Huawei Watch GT2智能手表正式登入大马市场!

TECH Wed, 11 Jul 2018

Antutu Senaraikan 10 Telefon Pintar Yang Paling Digemari Untuk Jun 2018

Selepas hadir dengan senarai 10 Telefon Pintar Terbaik Jun 2018, Antutu sekali lagi berkongsi maklumat mengenai 10 telefon pintar yang paling digemari untuk bulan terbabit. Model tersenarai merupakan peranti Android yang mendapat penilaian tertinggi dari pengguna aplikasi Antutu […]

TECH Sat, 7 Dec 2019

Cara Mudah Menyekat Sebarang “Website” Pada Chrome

Risau akan anak – anak yang menggunakan PC dirumah, berikut kami kongsikan salahs atu alternatif untuk menyekat sebarang laman  sesawang yang anda inginkan pada pelayar Chrome. Pertama sekali buat carian extension Block site pada google, seterusnya pada paparan berikut klik […]

TECH Sat, 10 Nov 2018

Cara Untuk Menyunting “Background” Gambar Pasport

Ketahui cara-cara menyunting gambar anda kepada passport.

TECH Wed, 12 Sep 2018

Merakam Video Diam-diam di Android

Anda boleh merakam video tanpa memasukkan menu kamera canggih ke tak guna smartphone kini

TECH Wed, 4 Dec 2019
TECH Sat, 23 Feb 2019

Cara Mengatasi Masalah Muat Turun Tergendala Pada Playstore

Kepada pengguna Andorid, berikut kami kongsikan cara – cara untuk membaikpulih ralat yang terjadi sekiranya proses muat turun pada Google Playstore tidak dapat dilakukan.

TECH Tue, 24 Jul 2018

Versi 4GB ASUS ZenFone Max Pro M1 Mula Ditawarkan Dalam Negara

Peranti kelas pertengahan yang memfokuskan kepada permainan, ASUS ZenFone Max Pro M1 telah diperkenalkan di Malaysia pada 31 Mei lalu. Mempunyai 3 variasi pilihan iaitu, RAM 3GB/ 32GB, RAM 4GB/64GB dan RAM 6GB/ 64GB, namun versi RAM 4GB telah ditangguhkan sehingga ke […]

| Live TV