Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
TECH By: Rosli Ab Rahman July 28, 2019 @ 10:28am

Ingin Akses WhatsApp Lain pada Android, Cuba Ini!

WhatsApp telah menjadi salah satu aplikasi pesanan segera yang paling banyak digunakan hari ini. Selain selamat digunakan, WhatsApp mempunyai banyak ciri menarik untuk dicuba.

Sesetengah orang mungkin berfikir tentang cuba mengakses WhatsApp orang lain. Walaupun ini sukar, anda boleh menggunakan helah berikut untuk dapat membaca kandungan mesej WhatsApp orang lain tanpa perlu meminjam telefon pintar mangsa.

Segera muat turun aplikasi pertama Clonapp Messenger dan pasang seperti biasa pada Android.

Apabila anda mula-mula membuka, anda boleh meminjam telefon pintar mangsa terlebih dahulu untuk disegerakkan. Buka WhatsApp kemudian pilih menu di sudut kanan atas dan pilih WhatsApp Web. Klik butang + dan arahkan kamera ke kod bar dalam aplikasi Clonapp Messenger.

Apabila ia disambungkan, anda boleh membaca secara automatik apa mesej orang WhatsApp lain dari telefon pintar anda sendiri. Di samping itu, anda juga boleh membalas atau membuat mesej baru kepada kenalan mangsa.

Itulah cara mudah untuk membaca mesej pada WhatsApp orang lain dari jauh. Untuk mendapatkan maklumat tambahan, jika orang itu tidak mempunyai sambungan internet, mesej yang boleh diakses bukanlah masa nyata.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Thu, 14 Jun 2018

Tidak Mahu e-Mel Dibaca Selain Daripada Penerima?Guna Confidential Mode

Apabila kita menghantar maklumat melalui Email atau Gmail,kita pasti tidak mahu yang bukan penerima membaca isi kandungan E-mel kita.Kami ada tips untuk memastikan maklumat anda kekal ‘Confidential’.

TECH Mon, 18 Nov 2019

Cara Hantar Mesej Telegram Mengikut Jadual

Rata-rata ramai pengguna media sosial sudah maklum akan aplikasi Telegram jauh lebih baik berbanding aplikasi WhatsApp. Banyak ciri-ciri yang ada disediakan di Telegram tapi tidak ada pada WhatsApp. Baru-baru ini Telegram mewujudkan dua ciri yang […]

TECH Thu, 14 Dec 2017

HUAWEI P11 VS IPHONE X

Huawei bakal perkenal P11 yang lebih efektif dan 10 kali ganda lebih baik Face ID nya

TECH Tue, 24 Jul 2018

Harga Jualan Samsung Galaxy Note 9 Tertiris Menjelang Pelancaran Rasmi

Menjelang majlis pelancaran secara global Samsung Galaxy Note 9 pada 24 Ogos ini, sedikit demi sedikit spesifikasi dan maklumat berkaitan peranti tersebut telah tertiris sejak kebelakangan ini. Namun, tiada ura-ura berkenaan harga bagi peranti itu yang dapat kita dengar sebelum ini. […]

TECH Fri, 30 Aug 2019

Engineered for the Future, Lenovo™ ThinkPad™ Laptops are Smarter and Better!

New ThinkPad X1 Carbon 7th Gen, joined by X1 Yoga™ 4th Gen, X390 and T490 get smarter via 10th Gen Intel® Core™ Processors

Automobile Tue, 19 Nov 2019

Ujian Penerbangan Kereta Terbang Malaysia Akan Dilakukan Minggu Ini

Menteri Pembangunan Usahawan sendiri dijangka akan menguji kenderaan terbang berkenaan

TECH Thu, 20 Dec 2018

4 Tips Memilih Casing Telefon pintar yang Tepat

Selain berfungsi untuk melindungi, casing juga boleh mencantikkan telefon pintar kesayangan. Namun, jangan salah langkah untuk memilih aksesori ini yang kini mula kembali disukai banyak penyuka alat.

TECH Thu, 14 Mar 2019

Get the vivo V15 Pro Through TuneTalk and Enjoy FREE 120GB Plan

It’s a chance you shouldn’t miss out.

TECH Thu, 6 Dec 2018

Asli atau palsu? Ini ialah Cara Menguji Kelajuan MikroSD pada Android

jika ingin tahu sd kad anda original ke tidak boleh lah mencubanya

TECH Thu, 22 Aug 2019

Cari Popular Dishes Melalui Google Maps

Bestnya kalau melalui Google Maps boleh cari tempat makanan yang popular kan?

| Live TV