TECH By: SGMS Enal September 30, 2019 @ 12:29pm

Kongsi Kata Laluan Wifi Tanpa Diketahui Orang

Mahu kongsikan password WiFitetapi risau password Hotspot anda diketahui umum? 

Perkara ini sudah biasa kepada pengguna Android, namun kepada pengguna iPhone dengan iOS 11 dan terkini ianya mungkin jarang diketahui.

Berikut kami kongsikan cara untuk anda kongsikan sambungan WiFi menggunakan peranti Apple tanpa memerlukan kata laluan. Caranya sangat mudah , ikuti sahaja langah-langkah berikut

Langkah 1

Dekatkan peranti iPhone anda dengan mana-mana peranti Apple yang lain seperti iPhone, iMac dan sebagainya. Pastikan peranti tersebut mempunyai nombor telefon anda dalam simpanannya. Seterusnya pilih sambungan WiFi yang ingin disambungkan. Maka paparan berikut akan muncul pada peranti – peranti tersebut.

Langkah 2

Klik pada tombol Share Password dan secara otomatik peranti tersebut akan disambungkan kepada WiFi dan kata laluannya terus disimpan.

Semoga perkongsian kali ini bermanafaat untuk semua! Selamat mencuba!

 

Kredit: wiser.my

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Fri, 20 Jul 2018

Kedai Rasmi NVIDIA Akan Dibuka Secara Rasmi Tidak Lama Lagi

NVIDIA melalui laman Facebook Malaysia mereka telah mengumumkan akan membuka kedai rasmi jenama tersebut di negara ini. NVIDIA terkenal dengan kad grafik yang dipasarkan ke pelbagai lapisan pengguna tetapi pengguna Malaysia tidak berpeluang membeli terus […]

TECH Fri, 3 Jan 2020

Cara Bersihkan Charging Port & Speaker

Guna dulu cara nie kalau tak boleh juga baru hantar kedai.. Jimat weii

TECH Fri, 1 Jun 2018

Tak Lama Lagi Korang Boleh Buat Avatar Watak Sendiri Di Facebook

Ciri yang dipanggil sebagai Avatar, membolehkan pengguna menghasilkan sticker yang boleh digunakan pada Messenger dan ruangan komen di Facebook.

TECH Sun, 21 Apr 2019

Pindah Foto/Video Atau Kandungan Lain Daripada IPhone Ke Android

Bolehkah kita pindahkan gambar atau fail Iphone ke android? Jika boleh,bagaimana caranya?

Automobile Sun, 29 Apr 2018

4 Aplikasi Edit Gambar Yang Selalu Digunakan Artis Kpop!

Ini lah rahsia di sebalik gambar yang cantik macam artis kpop korang!

TECH Thu, 28 Nov 2019

Facebook, Instagram Dilaporkan Alami Masalah Teknikal

Patutlah tak dapat nak terima apa apa notifikasi atau info terbaru ada masalah rupanya

TECH Tue, 27 Feb 2018

Cipta Emoji Sendiri Melalui Telefon Pintar

Keistimewaanya, peranti kali ini dilengkapi dengan emoji AR yang lebih realistik  sehingga pengguna boleh mencipta emoji dengan wajah sendiri.

TECH Mon, 25 Dec 2017

Spesifikasi Snapdragon 670, 640, Dan 460 Tertiris

Pada acara teknologi awal Disember yang lepas, Qualcomm telah mengumumkan cip pemprosesan flagship mereka iaitu Snapdragon 845 dan berdasarkan laporan terbaru, ia akan disusuli dengan tiga lagi versi untuk telefon pintar kelas pertengahan dan kelas mampu milik. […]

TECH Mon, 12 Mar 2018

Tips Periksa “Kesihatan” RAM Pada PC

Tips kali ini adalah ditujukan kepada anda yang menghadapi masalah PC yang semakin berkurangan tahap prestasinya. Kami kongsikan satu kaedah yang boleh anda cuba untuk mengetahui keadaan semasa RAM pada komputer.

TECH Sun, 11 Nov 2018

Apa Dah Jadi Dengan mIRC, Friendster, Yahoo & MSN Messenger?

Adakah anda tahu terdapat laman sosial yang terawal wujud sebelum adanya Instagram dan sebagainya?

| Live TV