TECH By: SGMS Enal October 12, 2018 @ 8:45am

Kongsi Step Mudah Ibu Bapa Perlu Buat Untuk Pantau Handphone Anak

Kemajuan teknologi sudah banyak mendedahkan kanak-kanak dengan gejala yang tidak sihat. Lihat sahaja kes yang dilaporkan di media massa, di usia mentah mereka sudah terpengaruh dengan perkara negatif, salah satu puncanya adalah menggunakan gadjet seperti telefon bimbit atau ipad secara berleluasa. Tidak dinafikan, ada di antara kanak-kanak di bangku sekolah rendah yang menggunkaan telefon bimbit sebagai satu keperluan tetapi sebenarnya ibu bapa boleh memantau atau mengawal penggunaan telefon bimbit anak dari jauh.

Perkongsian oleh seorang wanita melalui laman facebooknya ini boleh dijadikan panduan oleh semua ibu bapa di luar sana. Ikut je step mudah di bawah nie. Lepas nie, ibu bapa tak perlu rasa bimbang lagi sekiranya anak-anak anda terdedah dengan aplikasi atau games yang tidak bermanfaat kerana setiap satunya memerlukan keizinan daripada ibu bapa untuk dimuat turun terlebih dahulu.

Boleh kawal anak punya phone..

Pakai family link, kalau anak-anak ada phone sendiri, parents mesti download family link, lepastu perlu aktifkan tu family link jadi boleh pantau phone anak setiap masa..

Kalau ada apps yang tidak ngam untuk budak-budak diorang tak boleh download, games atau apps pun kena minta approved dulu sama parents baru boleh download, direct di phone parents.. paling best kita boleh set tu phone diorang dari phone kita..

Sumber : FB Selly

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Sat, 1 Dec 2018

Mahukan Fungsi Ubahsuai Bokeh Seperti iPhone XS Max

Jika anda mempunyai Iphone 7,8 dan X, anda boleh mencuba cara ini.

TECH Sun, 7 Jul 2019

Cara Terbaik Untuk Mengesan Kamera Tersembunyi Dalam Bilik

cara-cara mudah untuk mengesan kamera tersembunyi

Automobile Tue, 22 May 2018

Rancang Beli Kereta Raya? Sekarang Mungkin Waktu Terbaik

Semua pelanggan akan ditawarkan pilihan antara rebat tunai segera atau baucar servis yang mempunyai nilai bersamaan kepada perbezaan antara harga kereta semasa dan akan datang, berkuat kuasa Jun.

Hiburan Mon, 25 Mar 2019

Peminat Sanggup Beratur Demi Harman Studio!

Selamat Datang Harman Studio Ke Malaysia!

Hiburan Wed, 20 Mar 2019

Fattah Amin dan Eric Chou Bergabung Dalam OPPO F11 Pro

Hero pujaan malaya, Fattah Amin bergandingan bersama bintang Asia terkenal iaitu  Eric Chou sebagai duta dan ikon OPPO F11 Pro pada tahun ini. Kalau korang nak tahu kenapa dua selebriti terkenal ini dilantik menjadi duta […]

TECH Mon, 9 Jul 2018

Samsung Buka Kilang Pengeluar Telefon Pintar Terbesar Di Dunia

Samsung akan membuka sebuah lagi kilang pengeluaran telefon pintar mereka di India hari ini. Kilang yang bertempat di Sector 81 di Noida, Uttar Pradesh itu akan muncul sebagai kilang pengeluaran telefon pintar terbesar di dunia apabila dilancarkan. […]

TECH Tue, 23 Jul 2019

Sokongan Terhadap Windows 7 Bakal Berakhir Tidak Lama Lagi

Windows 7 boleh dikatakan sebagai versi Windows yang paling berjaya dan digemari ramai selepas Windows XP sejak dilancarkan hampir 10 tahun lepas. Akan tetapi, jangka hayat bagi sistem operasi berkenaan dijangka tidak akan bertahan untuk […]

TECH Mon, 29 Jul 2019

Cara Buat Wallpaper Dengan Imej Timbul Untuk Telefon Pintar Anda

Anda sudah bosan dengan wallpaper sedia ada? Disini ada cara untuk menghasilkan wallpaper dengan imej seakan-akan timbul seperti diatas. Caranya sangat mudah dan anda boleh ikuti langkah-langkah bergambar seperti dibawah. Pertama sekali screenshot halaman utama […]

TECH Thu, 8 Mar 2018

他用「地表最强手机」17年了还在用

若说到「地表最坚固的手机」,你会想到哪一台呢?应该都会想起那支曾经陪伴你多年时光,怎么摔都不会坏的 Nokia 3310 吧!但想不到的是,即使已经是智慧型手机的时代,竟然还有人在用它呢!

TECH Sun, 19 Aug 2018

Cara Membuat Potongan (Split Scene) Pada Babak Video Dengan VLC

Berikut kami kongiskan tutorial untuk anda membuat pemotongan babak – babak pada video (Split Scene) dengan mudah dan pantas menggunakan perisian VLC pada PC.

| Live TV